Noua Toyota Supra, Mazda RX-9 si Nissan 390Z. Toate acestea vor debuta anul viitor la Salonul Auto de la Tokyo

Noua Toyota Supra, Mazda RX-9 si Nissan 390Z. Toate acestea vor debuta anul viitor la Salonul Auto de la Tokyo
  • Toyota Supra, Mazda RX-9 si Nissan 390Z vor debuta la Tokyo
  • Salonul Auto isi deschide portile la inceputul lunii ianuarie
  • Mazda RX-9 prevesteste un model de serie care sa reinvie motorul rotativ
Distribuie pe Facebook

Potrivit celor mai recente informatii, noile Toyota Supra, Mazda RX-9 si Nissan 390Z vor fi lansate cu ocazia Salonului Auto de la Tokyo. Cel mai important eveniment de acest gen din Asia isi va deschide portile pe 21 ianuarie 2018.

Lansarea celor trei modele va marca inceputul unei noi ere in istoria masinilor sport japoneze, iar fanii vor face cunostinta cu ele mai repede decat cred. Jurnalistii germani de la Auto Bild sustin ca acestea vor debuta fie in versiune de productie, fie ca si concepte, in cadrul Salonului Auto de la Tokyo.

Mazda RX Vision Concept

Insa sa le luam pe rand si sa incepem cu modelul asiaticilor de la Toyota. Botezata deocamdata J29, succesoarea legendarei Supra MkIV este dezvoltata pe aceeasi platforma cu noua generatie BMW Z4. Cu modelul german, sportiva japoneza va imparti atat uzina Magna Steyr din Austria, cat si gama de motorizari.

Mazda RX Vision Concept

Prototipul a fost surprins de nenumarate ori in teste, asadar cu ocazia celui mai important eveniment de profil din Asia, cei prezenti vor face cunostinta cel mai probabil cu o versiune de productie. Una care spre surprinderea tuturor, va beneficia numai de o transmisie automata ZF cu opt rapoarte.

Mazda RX Vision Concept

Mai departe, conationalii de la Mazda incearca de ani buni sa reinvie gama RX, care a disparut odata cu oprirea productiei modelului RX-8. Conceptul care se va regasi la standul niponilor si care va prevesti un model de serie, va fi o noua interpretare a superbului RX Vision Concept, prezentat in urma cu 2 ani tot in capitala Japoniei.

Mazda RX Vision Concept

Acesta va avea sub capota un motor rotativ SkyActiv-R, pe care, daca e sa ne luam dupa zvonuri, inginerii de la Mazda nu au incetat sa-l perfectioneze pentru a se supune celor mai recente norme de emisii.

Mazda RX Vision Concept

Ultimul dar nu cel din urma, Nissan se prespune ca va aduce un asa-numit concept 390Z. Acesta ar urma sa anunte un succesor pentru actualul 370Z, care a debutat in urma cu 9 ani si care are mare nevoie de o schimbare radicala.

Deocamdata, despre acesta nu se cunoaste nicio informatie in contextul in care brand-ul asiatic nu a facut nicio referire concreta la el. Mai mult decat atat, pana acum, fotografii spion nu au surprins niciodata un prototip in teste.

Sursa imagine: supramkv.com

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Mazda RX Vision Concept
mai multe