Skoda Octavia 4, cea mai vanduta masina a cehilor, de-acum cu instalatie de gaz din fabrica. Autonomia anuntata

Skoda Octavia 4, cea mai vanduta masina a cehilor, de-acum cu instalatie de gaz din fabrica. Autonomia anuntata
  • Disponibila incepand cu luna septembrie
  • Motor turbo de 1.5 litri si 131 CP
  • Autonomie de 500 km alimentata numai cu CNG
Distribuie pe Facebook

Constructorul din Mlada Boleslav a publicat primele informatii si imagini cu noua Octavia G-Tec. Modelul compact alimentat cu gaz natural compresat (CNG) va fi disponibil din luna septembrie.

Octavia este cel mai popular model din gama Skoda iar noua generatie, lansata la inceputul acestui an, are o sarcina destul de grea: sa duca succesul acestui model mai departe si sa convinga si mai multi clienti sa il aleaga in defavoarea rivalilor din segment.

Skoda Octavia G-Tec

Din luna septembrie, noua Octavia poate fi comandata si intr-o versiune alimentata cu gaz natural comprimat (CNG) iar denumirea sa oficiala este Octavia G-Tec.

Sub capota, modelul compact al cehilor ascunde un motor turbo de 1.5 litri, cu 131 de cai putere, care datorita gazului comprimat emite cu 25% mai putin dioxid de carbon iar emisiile de oxid de azot sunt mai mici decat ale unui propulsor alimentat cu benzina sau motorina.

Skoda Octavia G-Tec

Octavia G-Tec este echipata cu trei rezervoare pentru gaz, cu o capacitate totala de 17.33 kilograme, dar si cu un rezervor pe benzina de 9 litri pentru situatiile in care nu poate rula pe CNG.

Cand o poate face insa, masina are o autonomie de 500 de kilometri. Cu cei 9 litri de benzina poti face 190 de kilometri ceea ce inseamna ca autonomia totala este de aproximativ 690 de kilometri.

Skoda Octavia G-Tec

Asa cum era de asteptat, cel de la volan nu va simti trecerea de la rularea cu CNG la benzina, acest lucru petrecandu-se automat si fara vreo interventie din partea soferului.

Skoda Octavia G-Tec

Skoda nu a publicat inca preturile noii Octavia G-Tec dar noua generatie a modelului compact din Mlada Boleslav costa cel putin 22.273 de euro in Romania.

Distribuie pe Facebook
mai multe