Toyota spune ca noua Supra are 335 de cai, insa masuratoarea dyno arata altceva. FOTO ca sa te convingi si singur

Toyota spune ca noua Supra are 335 de cai, insa masuratoarea dyno arata altceva. FOTO ca sa te convingi si singur
  • Noua Toyota Supra urca pe dyno
  • Sportiva japoneza ofera 339 CP la roti
  • Cuplul maxim e de 578 Nm
Distribuie pe Facebook

Cea de-a cincea generatie a legendarei sportive japoneze este pusa in miscare de o motorizare turbo cu sase cilindri in linie si capacitatea de trei litri, imprumutata de la bavarezul BMW Z4.

Lansata cu surle si trambite la inceputul acestui an, cu ocazia Salonului Auto International Nord-American desfasurat la Detroit in luna ianuarie, noua Toyota Supra este o bestie de masina.

Pusa in miscare de o motorizare turbo cu sase cilindri in linie si capacitatea de trei litri, care lucreaza alaturi de o cutie automata cu opt trepte de viteza, cea de-a cincea generatie a legendarei sportive japoneze...

... are nevoie de numai 3.8 secunde pentru a accelera de la 0 la 96 de kilometri pe ora, potrivit americanilor de la Car and Driver - una dintre primele publicatii care au testat noua Toyota Supra.

Drept urmare, cea de-a cincea generatie a legendarei sportive japoneze este cu aproximativ 0.3 secunde mai rapida decat au scris oficialii producatorului nipon de automobile in fisa cu specificatii tehnice a masinii.

O surpriza placuta, respectiva "intamplare" i-a facut pe aceiasi americani de la Car and Driver sa se intrebe daca nu cumva noua Toyota Supra este inclusiv mai puternica decat se spune.

Ajunsa intr-un final pe dyno, cea de-a cincea generatie a legendarei sportive japoneze nu i-a dezamagit pe jurnalistii publicatiei de peste Ocean: valorile masurate la roti se ridica la 339 CP si - atentie!, 578 Nm.

Ca o comparatie, in fisa tehnica a noii Toyota Supra se vorbeste despre 335 CP si 494 Nm, astfel ca motorizarea turbo cu sase cilindri in linie si capacitatea de trei litri a fost subestimata.

Mai multe informatii despre performantele si masuratoarea dyno a celei de-a cincea generatii a legendarei sportive japoneze, inclusiv despre procesul propriu-zis, sunt disponibile la urmatoarea adresa.

Toyota Supra - Fisa dyno

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 23 Mai 2019