Bugatti recunoaste ca noul Chiron nu prinde 500 km/h, insa afirma ca nu masina este de vina pentru acest lucru

Bugatti recunoaste ca noul Chiron nu prinde 500 km/h, insa afirma ca nu masina este de vina pentru acest lucru
  • Bugatti recunoaste ca noul Chiron nu poate prinde 500 km/h
  • De vina ar fi insa lipsa unor anvelope care sa reziste la aceasta viteza
  • Modelul de 1.500 CP este limitat la 420 kilometri pe ora
Distribuie pe Facebook

Noul Bugatti Chiron este, probabil, singurul automobil din lume cu un vitezometru gradat pana la 500 de kilometri pe ora. Din pacate, acesta nu va fi folosit niciodata la adevaratul lui potential

Organizata in perioada 9 - 19 martie 2017, editia cu numarul 87 a evenimentului Geneva International Motor Show a pus publicul fata in fata cu, probabil, cel mai impresionant model din intreaga istorie a industriei auto.

Vorbim, mai exact, despre noul Bugatti Chiron, a carei lista cu atractii principale incepe cu propulsorul W16 quad-turbo de opt litri, puterea maxima de 1.500 CP si, totodata, cuplul motor de 1.600 Nm.

Bugatti Chiron in carbon albastru

Acestora li se adauga, dupa cum precizam si anterior de altfel, o transmisie DCT in sapte rapoarte, un sistem de tractiune integrala, dar si o acceleratie de la 0 la 100 km/h <2.5 secunde sau sprint care se opreste la 420 km/h.

In cazul vitezei de top este insa nevoie de o precizare extrem de importanta, noul Chiron opriindu-se din sprint odata cu atingerea respectivei valori exclusiv din vina unei limite electronice impuse de Bugatti.

Din pacate, nimeni nu stie inca ce s-ar intampla daca oficialii producatorului de automobil din Molsheim ar renunta complet la aceasta si ar lasa modelul de 1.500 CP sa zburde atat cat il lasa 'plamanii' si asfaltul.

Cert este ca, potrivit lui Andy Wallace - pilotul de teste al companiei Bugatti, noul Chiron nu ar reusi sa impinga acul vitezometrului din dotare pana la cei 500 kilometri pe ora cu care acesta a fost inzestrat inca din fabrica.

Britanicul, care se face 'vinovat' de recordurile de viteza doborate in anii '90 de Jaguar XJ220 si McLaren F1, afirma ca de vina pentru aceasta situatie este lipsa unor anvelope care sa reziste la valoarea mentionata anterior.

Revenind acum asupra curizotatii care ne macina pe toti, si anume cat de tare poate merge noul Chiron, raspunsul la acesta intrebare il vom afla anul viitor, atunci cand Bugatti va organiza un test de viteza cu modelul sau de 1.500 CP

Bugatti Chiron

Bugatti Chiron

Bugatti Chiron

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (94) Poze Bugatti Chiron
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 21 Iunie 2017