Compania care a dat lumii modelul Mercedes CLK GTR lucreaza la o noua sportiva pur sange

Compania care a dat lumii modelul Mercedes CLK GTR lucreaza la o noua sportiva pur sange
  • Apollo anunta o colaborare cu compania HWA
  • Germanii se vor ocupa de siguranta, fiabilitate si motor
  • Intensa Emozione e asteptat pe strazi in 2019
Distribuie pe Facebook

Este vorba despre extremul Apollo Intensa Emozione, proiectul in cadrul caruia specialistii HWA vor asigura partea de siguranta, fiabilitate si, nu in ultimul rand, calibrare a motorului.

Fondata in anul 1998 de catre inginerul Hans-Werner Aufrecht, A-ul din denumirea AMG, daca iti mai aduci cumva aminte, compania HWA a contribuit activ la dezvoltarea celebrului CLK GTR, probabil cel mai impresionant Mercedes din toate timpurile.

Tot de HWA sunt strans legate, de altfel, si multe dintre victoriile pe care Mercedes le-a obtinut de-a lungul timpului in Campionatul German de Turisme (DTM), competitie in care au mai participat - unele inca participa, si Alfa Romeo, Opel, Audi ori BMW.

Acum, compania fondata de Hans-Werner Aufrecht se va ocupa de finalizarea proiectului Apollo Intensa Emozione, nemtii primind sarcina de a pune la punct ultimele detalii legate de siguranta, fiabilitatea si, totodata, propulsia extremei sportive.

Dezvaluita in urma cu aproximativ opt luni, aceasta gazduieste in compartimentul motor o unitate V12 de 6.3 litri si provenienta Ferrari, care ar urma sa livreze puntii spate - prin intermediul unei cutii secventiale de la Hewland, undeva in jurul a 780 cai putere.

Mult mai impresionant decat motorizarea in sine este pachetul aerodinamic, atat prin modul in care arata, cu anumite caracteristici imprumutate de la prototipurile de la Le Mans, cat si prin forta de apasare generata: 1.350 kilograme la viteza de 300 km/h.

In cazul in care totul merge ca pe roate, primele exemplare Intensa Emozione vor ajunge la clienti chiar in cursul anului viitor, a mai iesit la iveala in urma anuntului facut de Apollo cu privire la colaborarea cu specialistii companiei infiintate de co-fondatorul AMG.

Apollo Intensa Emozione

Apollo Intensa Emozione

Apollo Intensa Emozione

Apollo Intensa Emozione

Apollo Intensa Emozione

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (26) Poze Apollo Intensa Emozione
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 14 Iunie 2018