E cea mai tare masina pe care BMW o vinde la momentul actual. Fanii au asteptat-o aproape 20 ani

E cea mai tare masina pe care BMW o vinde la momentul actual. Fanii au asteptat-o aproape 20 ani
  • BMW a lansat un nou Seria 8 la inceputul acestei veri
  • In Romania, preturile pornesc de la 102.400 euro
  • Clientii vor avea initial la dispozitie doar un diesel
Distribuie pe Facebook

Cea de-a doua generatie a legendarei Serii 8 a reprezentat, de altfel, si una dintre atractiile principale ale Festivalului de Viteza de la Goodwood din acest an.

La aproape doua decenii de la incheierea productiei modelului original, BMW a lansat pe piata o noua generatie a legendarului Optar. Dezvaluit in premiera mondiala chiar la mijlocul lunii trecute, cu ocazia editiei din acest an a Cursei de 24 de ore de la Le Mans, automobilul bavarez a revenit de curand in atentia publicului larg, multumita Festivalului de Viteza de la Goodwood.

Proiectat pentru a concura impotriva unor reprezentanti cu greutate ai segmentului premium, precum Bentley Continental GT ori Mercedes S-Class Coupe, produsul companiei din Munchen este comercializat de cateva zile si in Romania, la preturi incepand de la 102.400 euro. Numai intr-o singura motorizare, ce este drept, si aceea... diesel.

Vorbim, mai precis, despre un 840d xDrive, care combina un propulsor de trei litri si 320 CP cu un transmisie automata in opt rapoarte si, evident, un sistem de tractiune integrala. In aceasta configuratie, noul BMW Seria 8 are nevoie doar 4.9 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 km/h, in timp ce viteza maxima este limitata - deloc surprinzator - la 250 kilometri pe ora.

Ulterior, concurentul modelelor Bentley Continental GT si Mercedes S-Class Coupe ar putea fi oferit si intr-o varianta M850i xDrive, precum cea din materialul video de mai sus, cu un motor V8 TwinPower Turbo de 4.4 litri si 530 CP... capabil sa impinga automobilul bavarez de lux de la 0 pana la 100 km/h intr-un timp si mai impresionant, de exact 3.7 secunde.

Exceptand performantele tehnice deloc neglijabile, noul BMW Seria 8 reprezinta inclusiv un tur de forta din punct de vedere tehnologic, printre echipamentele disponibile in standard sau mod optional numarandu-se si farurile laser, suspensia adaptiva, directia integrala, barele stabilizatoare active, controlul prin gesturi, instalatia audio de la Bowers & Wilkins s.a.m.d.

Noul BMW Seria 8

Noul BMW Seria 8

Noul BMW Seria 8

Noul BMW Seria 8

Noul BMW Seria 8

Noul BMW Seria 8

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (89) Poze Noul BMW Seria 8
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 17 Iulie 2018