Este sfarsitul unei ere. Masina cu motorul amplasat frontal a fost produsa pentru ultima oara

Este sfarsitul unei ere. Masina cu motorul amplasat frontal a fost produsa pentru ultima oara
  • Chevrolet ne arata ultimul Corvette cu motorul amplasat frontal
  • Este vorba despre un Z06 vandut in iulie cu 2.7 milioane dolari
  • Noul model vine cu un V8 montat pentru prima data central
Distribuie pe Facebook

Nu va fi insa vanduta nimanui, deoarece si-a gasit deja un proprietar. Inca din luna iulie a acestui an.

Pentru prima oara in mai bine de sase decenii si jumatate, Chevrolet nu va mai vinde niciun Corvette cu motorul amplasat central. Ultimul exemplar apartinand generatiei C7 a parasit astazi linia de productie si pune capat unui ere istorice.

Americanii nu vor ramane totusi fara o sportiva in gama. Ba din contra: comercializarea legendarului Corvette va continua, doar ca noul model vine cu un V8 montat central, pentru prima data in istorie.

Si seria premierelor nu se opreste aici. Spre deosebire de generatiile anterioare, proaspat lansatul Chevrolet Corvette C8 vine cu o singura optiune la nivel de cutie: o automata cu opt rapoarte, de tip DCT, care elimina complet manuala din peisaj.

In apararea lui, noul Corvette promite sa accelereze de la 0 la 96 km/h in 2.9 secunde. Absolut fabulos daca tinem cont de puterea maxima a motorului V8 - 495 CP, sau pretul de vanzare - 65.000 de dolari.

Revenind la ultimul Corvette cu motorul amplasat central de la Chevrolet, americanii au publicat astazi fotografia asteptata de toti. Exemplarul vandut in luna iulie cu 2.7 milioane de dolari a parasit in cele din urma linia de productie.

Discutam despre un Z06 de culoare neagra, in versiunea de echipare 3LZ. Asa cum precizam si la momentul dat, respectivul Corvette vine cu piele rosie si, mult mai important decat atat, cutie de viteze manuala.

Distribuie pe Facebook
mai multe