La banii astia e chilipirul anului. Uite cu cat se vinde noua masina de 5000 CP

La banii astia e chilipirul anului. Uite cu cat se vinde noua masina de 5000 CP
  • Noul Devel Sixteen porneste de la 1.6 milioane dolari
  • Clientii au la dispozitie doua versiuni V8 si o varianta V16
  • Modelul de 5.000 CP costa "numai" 2.2 milioane dolari
Distribuie pe Facebook

Dezvelita in premiera mondiala la inceputul saptamanii trecute, cu ocazia Salonului Auto desfasurat la Dubai in perioada 14 - 18 noiembrie, noul Devel Sixteen este disponibil la vanzare in trei versiuni diferite de putere.

A debutat oficial in toamna anului 2013, dar apoi... nimeni nu a mai auzit nimic de el. Aproximativ 48 de luni mai tarziu de la momentul respectiv, faimosul Devil Sixteen a revenit in lumina reflectoarelor. Usor redesenat la nivelul partii posterioare si cu aceleasi promisiuni marete de care nu a mai apucat sa se tina.

Inainte insa de a (re)introduce versiunea pentru care a dat buzna toata lumea, tinem sa reamintim ca supercarul arab va oferi si doua variante cu numai opt cilindri sub capota. Una dintre acestea se lauda cu o putere maxima de 3.000 CP, pe cand cealalta este nevoita sa se multumeasca cu doar 2.000 CP la datorie.

Pentru cel mai lent model, clientii sunt nevoiti sa scoata din buzunare suma de 1.6 milioane de dolari. Un adevarat chilipir daca tinem cont de raportul putere / pret al unor automobile precum Bugatti Chiron, Koenigsegg Regera sau Ferrari LaFerrari. De cealalta parte, echiparea de 3.000 CP porneste de la 1.87 milioane de dolari.

Vestile bune continua sa curga garla pentru fanii faimosului Devil Sixteen. In versiunea de top, cu un benzinar V16 quad-turbo de 12.3 litri si 5.000 CP, noul automobil de origine araba ar costa 2.2 milioane de dolari. Un adevarat chilipir daca informatiile obtinute de presa din regiune se dovedesc a fi adevarate.

Exista totusi o mare problema cu aceasta ultima varianta. Spre deosebire de aromele V8 bi-turbo, ce gazduiesc in compartimentul motor o herghelie formata din 2.000 sau 3.000 CP, modelul in 16 cilindri nu va putea circula pe drumurile publice, astfel ca ai lui cumparatori vor fi nevoiti sa se mute langa pista de drag.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 20 Noiembrie 2017