Masina cu motor de 12.3 litri si 5000 CP. Compania producatoare face un anunt surprinzator

Masina cu motor de 12.3 litri si 5000 CP. Compania producatoare face un anunt surprinzator
  • Oficialii Devel anunta noi informatii despre extremul Sixteen
  • Bolidul cu pana la 5000 CP sub capota a primit numeroase comenzi
  • Exista o lista de asteptare de doi ani, spune compania araba
Distribuie pe Facebook

Mijlocul acestei saptamani vine cu noi informatii oficiale despre Devel Sixteen, supercarul care ofera in versiunea de top puterea maxima a trei Bugatti Chiron. Plus un BMW M5 din generatia E60.

Inca din anul 2013, arabii au cochetat cu ideea lansarii pe piata a unei masini cu 5.000 CP sub capota. De la prima aparitie in public a extremului Devel Sixteen si pana in ziua de astazi a trecut mai bine de jumatate de deceniu, insa acesta lipseste in continuare de pe strazile si / sau circuitele planetei.

Motivele care stau la baza respectivei situatii sunt o necunoscuta totala pentru intreaga planeta dar, chiar si asa, proiectul companiei din Orientul Mijlociu pare sa se bucure de intreaga incredere a clientilor. Sau, cel putin, asa reiese din ultima declaratie pentru presa a lui Majid Al Attar, unul dintre fondatori.

Devel Sixteen - Poze reale

Devel Sixteen - Poze reale

Potrivit oficialului Devel, exista deja o lista de asteptare de doi ani pentru extremul Sixteen. Nu oricine cu bani va avea insa sansa de a deveni fericitul proprietar al bolidului de 5.000 CP. "Suntem selectivi in privinta clientilor. Masina alege cumparatorii si nu invers", a precizat acesta pentru CoolHunting.

Despre proiectul companiei din Orientul Mijlociu se cunoaste inca de la sfarsitul lui 2017 ca va fi oferit in trei versiuni diferite. Cele doua variante cu drept de circulatie pe drumurile publice vor gazdui in compartimentul motor o unitate V8 cu doua turbine, capabila sa produca undeva in jurul a 2.000 ori 3.000 CP.

In configuratia de top, care nu este street legal, extremul Devel Sixteen promite un benzinar cvadri-turbo cu 16 cilindri si capacitatea de 12.3 litri, o configuratie suficienta pentru 5.000 CP. Si, daca inginerii din spatele masinii de origine araba au calculat corect, o viteza maxima care va depasi pragul de 500 km/h.

Devel Sixteen - Poze reale

Devel Sixteen - Poze reale

Devel Sixteen - Poze reale

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (22) Poze Devel Sixteen - Poze reale
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 20 Februarie 2019