Noi asa ceva nu am mai vazut pana acum. Eleronul masinii danseaza... cand in stanga, cand in dreapta

Noi asa ceva nu am mai vazut pana acum. Eleronul masinii danseaza... cand in stanga, cand in dreapta
  • Zenvo a lansat in aceasta primavara un nou produs
  • Modelul TSR-S ofera un V8 cu 1.177 CP sub capota
  • Supercarul va impresiona insa mai degraba prin eleron
Distribuie pe Facebook

Dezvaluit in premiera mondiala cu ocazia Salonului Auto desfasurat la Geneva in primavara acestui an, Zenvo TSR-S duce la un nou nivel conceptul de aerodinamica activa.

Zenvo, compania care a dat lumii modelul ST1, probabil primul supercar din istorie cu turbina si compresor mecanic, are un nou produs in gama. Se numeste TSR-S si a debutat in premiera mondiala chiar la inceputul primaverii, in cadrul Salonului Auto International de la Geneva.

Si acesta gazduieste in compartimentul motor o unitate V8, insa inginerii danezi au optat in cazul de fata pentru o configuratie diferita. Cu o capacitate cilindrica de "numai" 5.8 litri si zero turbine, sistemul de supraalimentare fiind acum format din doua compresoare mecanice.

Mici diferente regasim si la nivelul puterii maxime, noul model de inalta performanta de la Zenvo adapostind sub capota o herghelie formata din 1.177 de cai. Adaugam in shake-ul TSR-S si o greutate mai mica de 1.500 de kilograme, iar unul dintre rezultatele obtinute consta...

... intr-o acceleratie de la 0 la 100 de kilometri pe ora in 2.8 secunde. La fel de impresionant este si timpul necesar rezolvarii ecuatiei 0 - 200 km/h, de 6.8 secunde, fisa tehnica a automobilului danez incheindu-se in cele din urma cu viteza maxima de 325 de kilometri pe ora.

Chiar si asa, nu cifrele vor propulsa noul TSR-S in istorie, ci eleronul o va face. Pentru ca, vezi tu, modelul prezentat de Zenvo cu ocazia salonului desfasurat la Geneva in primavara acestui an adopta la nivelul partii posterioare a caroseriei o aripa extrem de speciala.

Una cel mai probabil unica in industria auto, care duce conceptul de aerodinamica activa la nivelul urmator:

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 24 Mai 2018