Noi un asemenea Passat nu am mai intalnit. Are suficienta putere cat sa se apropie de 300 km/h

Noi un asemenea Passat nu am mai intalnit. Are suficienta putere cat sa se apropie de 300 km/h
  • Urmatorul VW Passat Variant ascunde sub capota 480 CP
  • Respectivul model are un motor 2.0 TSI modificat de HGP
  • Break-ul german anunta o viteza de aproape 300 km/h
Distribuie pe Facebook

Nu este un Audi RS6 Avant, insa anunta performante asemanatoare cu cele ale break-ului din Ingolstadt. Secretului acestui Volkswagen Passat cu motor de numai doi litri, in randurile imediat urmatoare.

Are stofa de sleeper, insa inscriptiile de la nivelul pragurilor laterale il dau de gol. Cateva semne de intrebare ridica, de asemenea, si pachetul estetic R-Line, care cuprinde inclusiv spoilere fata / spate agresiv stilizate.

Nu este insa nici primul, nici ultimul Volkswagen Passat Variant cu asemenea calitati. Asadar, sansele ca cineva sa isi inchipuie ca automobilul german ar avea 480 cai putere sub capota tind catre zero.

VW Passat de 480 CP

VW Passat de 480 CP

Pentru ca, vezi tu, motorul 2.0 turbo ascuns sub capota exemplarului din cazul de fata a trecut la un moment dat prin mai multe modificari. Modificari realizate, dupa cum spune unul dintre stickere, de compania HGP.

Mai exact, a fost schimbata turbina, sistemele de admisie / racire a aerului au suferit modificari importante, iar pompa de benzina a devenit mai performanta. Ceva similar s-a intamplat si in cazul cutiei DSG.

Drept urmare, este oarecum firesc ca acceleratia de la 0 la 100 km/h a coborat sub patru secunde. Chiar asa, parca mult mai intrigant suna cei aproape 300 kilometri pe ora din dreptul vitezei maxime...

Revenind asupra noutatilor estetice, merita mentionate si jantele din aliaj de la OZ cu design in sase spite duble. Sau, de ce nu, suspensia de tip coilover de la KW, care coboara garda la sol cu cateva zeci de milimetri.

La interior, nimic nou sub soare. Pachetul R-Line oferit de Volkswagen isi face insa decent treaba, volanul sport cu parte inferioara plata si scaunele cu suport lateral marit amintind de performantele nebune ale acestui Passat Variant.

VW Passat de 480 CP

VW Passat de 480 CP

VW Passat de 480 CP

Cu surprinzatorul automobil german avem si un material video ceva mai lung, realizat de o publicatie germana in... limba germana, evident. Vestea buna este ca respectivul clip ne arata masina si in actiune, la viteza maxima, pe Autobahn.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (14) Poze VW Passat de 480 CP
mai multe