Tipului ASTA nu ii pasa de consum. Lucreaza la o masina cu motor V12 de 38.8 litri

Tipului ASTA nu ii pasa de consum. Lucreaza la o masina cu motor V12 de 38.8 litri
  • Un tip din Suedia lucreaza la un Volvo din 1960
  • Automobilul a primit un diesel de 38.8 litri de tanc
  • Cutia de viteza provine de la o masina BMW 525 TDS
Distribuie pe Facebook

In timp ce marile companii din industria auto continua sa micsoreze capacitatea cilindrica a motoarelor, un tip din Suedia lucreaza la o masina pusa in miscare de un propulsor de 38.8 litri, montat inclusiv pe tancul sovietic T-55.

Marile companii din industria auto duc de cativa ani o lupta acerba cu emisiile de dioxid de carbon si consumul de carburant. Unii producatori au mers chiar atat de departe incat nu mai ofera in ziua de astazi niciun motor mai mare de doi litri.

La polul opus noilor produse din gama Volvo se afla afla acest model, asamblat de suedezi in urma cu aproximativ cinci decenii si jumatate. Ajuns pe mainile unui anume Victor Jonsson din Tollarp, a suferit o transformare de-a dreptul extrema.

Nu a fost nici pe departe restaurat ca la carte, asa cum si-ar fi dorit probabil pana si ultimul admirator al automobilului respectiv, ci a luat-o pe o cu totul alta cale. Una care include un propulsor diesel cu 12 cilindri in V si capacitatea de 38.8 litri.

Imprumutat de la vehiculul militar Brobandvagn 971, dar montat si pe tancul sovietic T-55, motorul cu pricina dezvolta in zilele lui bune 587 CP si 2.300 Nm. De cealalta parte, vechiul Volvo PV544 era livrat alaturi de doar 66 CP si 120 Nm.

Odata ajuns pe sasiul custom primit de automobilul suedez construit in anul 1960, propulsorului V12 diesel de 38.8 litri i-a fost interzis sa dezvolte un cuplu mai mare 600 - 700 Nm. Totodata, acesta a primit cutia automata a unui BMW 525 TDS.

Pentru moment, informatiile cu privire la acest proiect extrem de tuning se opresc aici. Asemeni tie insa, si noi asteptam cu nerabdare sa vedem cum va continua si unde se va incheia munca la respectivul model de strada cu motor de TANC.

Volvo cu motor de 38.8 litri

Volvo cu motor de 38.8 litri

Volvo cu motor de 38.8 litri

Volvo cu motor de 38.8 litri

Volvo cu motor de 38.8 litri

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (14) Poze Volvo cu motor de 38.8 litri
mai multe
Publicat în categoria: Masini Tunate DATA PUBLICĂRII: 21 Noiembrie 2017