A fost lansata pe piata acum 60 de ani, insa arata mai bine decat orice masina vanduta astazi

A fost lansata pe piata acum 60 de ani, insa arata mai bine decat orice masina vanduta astazi
  • Versiunea decapotabila a faimosului Mercedes 300 SL Gullwing a fost lansata acum 60 de ani
  • Noua varianta de caroserie cantarea cu 120 de kilograme mai mult decat modelul Coupe aflat la baza
  • Productia s-a derulat pe parcursul a sase ani, pana in 1963, si a totalizat 1.858 exemplare
Distribuie pe Facebook

Versiunea decapotabila a faimosului Mercedes 300 SL Gullwing reprezinta intruchiparea perfecta a ceea ce specialistii numesc design atemporal.

Despre bijuteria coroanei Mercedes - faimosul model 300 SL Gullwing, s-au spus si scris atat de multe incat aceasta nu mai necesita niciun fel de introducere ori prezentare.

Chiar si asa, aniversarea celor sase decenii trecute de la premiera mondiala a versiunii Roadster reprezinta un eveniment unic, care nu poate fi trecut de niciun fel de vederea.

Prezentata in fata lumii intregi cu ocazia Salonului Auto desfasurat la Geneva in primavara anului 1957, respectiva masina este intruchiparea perfecta a design-ului atemporal.

Iar cele 1.858 de exemplare vandute in total demonstreaza ca Mercedes nu s-a inselat atunci cand a luat decizia de a lasa faimosul 300 SL Gullwing fara plafon si usi verticale.

De fapt, decapotabila germana arata atat de bine incat clientii nici macar nu mai tinut cont ca inlaturarea acoperisului atraga dupa sine cresterea greutatii cu 120 de kilograme.

Ce-i drept, incepand cu primavara anului 1962, fabulosul Mercedes 300 SL Roadster mai pierdea 44 kg odata cu introducerea unui bloc din aluminiu pentru motorul de trei litri.

Pe parcursul productiei sale, respectiva masina germana a mai primit si alte imbunatatiri, precum hardtop-ul retractabil din '58 sau sistemul de franare pe baza de discuri din '61.

Intr-un final, dupa sase ani si 1.858 exemplare, productia modelului cu pricina a luat sfarsit, iar automobilele fabricate sunt in prezent tratate regeste, in garajele marilor colectionari.

Daca se intampla insa ca un Mercedes 300 SL Roadster sa iasa la licitatie, vanzatorul obtine bani frumosi: pana la 1.000.000 de dolari, in functie de anumiti factori.

Mercedes 300 SL Roadster

Mercedes 300 SL Roadster

Mercedes 300 SL Roadster

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (18) Poze Mercedes 300 SL Roadster
mai multe