Sarbatoare la SEAT: 1 milion de clienti au optat pentru actuala generatie a modelului Leon

Sarbatoare la SEAT: 1 milion de clienti au optat pentru actuala generatie a modelului Leon
  • Lansat in 2012
  • Seat a comercializat 1 milion de exemplare
  • Piata principala este cea din Germania
Distribuie pe Facebook

Constructorul din Martorell a comercializat, din 2012 si pana acum, 1 milion de exemplare din a treia generatie Leon. Modelul de clasa compacta a debutat pentru prima data la finalul anului 1999.

Actuala generatie Seat Leon, a treia, a fost lansata oficial in 2012 cu ocazia Salonului Auto de la Paris. Mai scurt cu 5 centimetri decat predecesorul sau dar cu un ampatament mai lung cu 5.8 centimetri, actualul Leon ofera mai mult spatiu pentru pasageri dar si un portbagaj mai incapator.

Seat Leon Mk3

Fiind construit pe arhitectura MQB a gigantului german Volkswagen, modelul compact este cu pana la 90 de kilograme mai usor comparativ cu cea de-a doua iteratie.

Seat Leon Mk3

Imbunatatirile aduse habitaclului dar si numeroasele sisteme de siguranta si asistenta fac din modelul spaniol un rival de temut pentru celelalte modele compacte asemanatoare. Printre acestea se numara Ford Focus, Opel Astra, Kia Ceed, Peugeot 308 sau Audi A3.

Seat Leon Mk3

Cea de-a treia generatie Leon a avut mare priza la public astfel ca acum Seat sarbatoreste un milion de exemplare comercializate in ultimii sapte ani. Poate parea surprinzator, dar principala piata de desfacere pentru modelul din Martorell nu este Spania, aceasta fiind pe locul secund cu 206.785 de unitati.

Seat Leon Mk3

Locul fruntas este ocupat de Germania cu 237.558 de unitati Leon vandute din 2012 si pana astazi iar podiumul este completat de Marea Britanie cu 131.062 de unitati.

Seat Leon Mk3

"Seat Leon este un adevarat stalp al brand-ului, iar modelul este recunoscut si apreciat de clientii Seat la nivel global. Leon este unul dintre modelele care au contribuit major la recordul obtinut de Seat in 2018 (517.600 de masini livrate pe parcursul anului)," a declarat presedintele Seat, Luca de Meo.

Seat Leon Mk3

In Romania, Seat Leon poate fi comandat cu motorizari diesel, transmisie manuala sau automata si tractiune fata. Pretul de pornire este de 18.729 de euro insa poti plati si cel putin 24.333 pe un Leon daca alegi nivelul de echipare de top FR si cutia automata DSG cu sapte trepte.

Seat Leon Mk3

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Seat Leon Mk3
mai multe
Publicat în categoria: Old School Cars DATA PUBLICĂRII: 29 Iulie 2019