Regulament Program RABLA pentru bucuresteni: cum poti obtine 9000 de lei ca sa-ti iei masina, tableta, sau trotinete electrice

Regulament Program RABLA pentru bucuresteni: cum poti obtine 9000 de lei ca sa-ti iei masina, tableta, sau trotinete electrice
  • Se incadreaza masinile mai vechi de 8 ani
  • Trebuie sa fie unic proprietar al masinii
  • Masina trebuie sa fie casata si radiata la aplicare
Distribuie pe Facebook

Primaria Municipiului Bucuresti tocmai a publicat regulamentul programului de stimulare a eliminarii rablelor din capitala. Mai pe romaneste, un program prin care se acorda 9000 de lei sub forma de voucher cand casezi un automobil vechi. Cu aceasta suma poti cumpara de la un vehicul nou, pana la scutere, trotinete, biciclete, tablete, laptopuri sau masini de spalat.

Sursa Foto: Bucurestiul Meu Drag

Primaria Bucuresti vrea sa scape de 5000 de rable parcate pe domeniul public. Si pentru asta vrea sa-i stimuleze pe proprietari sa le caseze si sa le dea in schimb un voucher de 9000 de lei. Dupa ce casezi masina veche si obtii voucherul, poti sa-ti cumperi fie un vehicul nou, fie alte mijloace de deplasare prietenoase cu mediul, sau electrocasnice si electronice.

Nu se stie clar data la care va incepe inscrierea in acest program, insa va fi anuntata cu cel putin 3 zile inainte. Ulterior, proprietarii de vehicule vechi, functionale sau nefunctionale, care vor sa scape de ele si sa le valorifice, pot depune dosarul pentru obtinerea tichetelor valorice. Vor fi acordate cate 3 vouchere a cate 3000 de lei fiecare, pe care proprietarul le va putea folosi la comerciantii parteneri, a caror lista va fi publicata pe site-ul primariei.

Ce acte trebuie sa depun ca sa obtin voucherele de 9000 de lei?

Proprietarul masinii vechi trebuie sa depuna o cerere de acordare eco-voucher pentru persoane fizice. Aceasta contine informatii cu caracter personal ale detinatorului, dar si un numar unic generat de aplicatia primariei pentru acest program, numita PEVAUTO. Cererea mai trebuie sa fie insotita si de urmatoarele documente:

- copie act de identitate proprietar;

- certificat de atestare fiscala privind taxele locale si impozitele;

- certificat de atestare fiscala privind obligatiile de plata catre bugetul de stat;

- certificat de inmatriculare vehicul uzat in copie;

- carte de identitate vehicul uzat in copie;

- certificat de distrugere in copie;

- certificat de radiere a vehicului in original, cu mentiunea "vehicul dezmembrat".

Ce conditii trebuie sa indeplinesc pentru a ma incadra in program?

Proprietarul trebuie sa indeplineasca anumite conditii ca sa obtina acesti bani de la primarie. Atat el, cat si masina, trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii daca doreste sa obtina unul din cele 5000 de vouchere valorice puse la bataie:

- proprietarul trebuie sa aiba domiciliul stabil in Bucuresti;

- trebuie sa fie UNICUL proprietar al vehicului (pentru a evita cazurile de achizitie rable cu 200-500 de lei in scopul obtinerii voucherelor);

- are varsta minima de 18 ani;

- masina uzata este inmatriculata inainte de 30.06.2018;

- masina casata trebuie sa fie mai veche de 8 ani;

- masina trebuie sa fie deja casata (si obtinut certificatul de distrugere);

- masina trebuie sa fie deja radiata din circulatie;

- proprietarul NU trebuie sa aiba datorii la bugetul de stat sau amenzi neplatite si sa fie la zi cu taxele/impozitele.

Lipsa unui document sau nerespectarea unui criteriu mentionat mai sus atrage dupa sine respingerea dosarului de aplicare.

Regulamentul integral poate fi citit pe site-ul PMB.

Din pacate, conditiile impuse de PMB pentru acest program limiteaza destul de mult succesul acestuia. Deoarece singurii care pot aplica pentru obtinerea celor 9000 de lei sunt fie mosuleti care au o Dacie cumparata de noua, fiind unici proprietari, fie posesori ai unor masini ceva mai noi, cumparate la prima mana, dar care au fost lovite si scoase din uz. Cine are o masina second-hand nu poate aplica la acest program, din pacate. Adica daca ai o masina care a mai fost detinuta inainte de altcineva, nu poti sa obtii acesti bani, conform primariei. Cum ti se pare acest program?

Distribuie pe Facebook
mai multe