Revine taxa auto? Anuntul facut de Ministrul Mediului cu putin timp in urma

Revine taxa auto? Anuntul facut de Ministrul Mediului cu putin timp in urma
  • Taxa auto a fost eliminata la data de 1 februarie
  • Ministrul Mediului cauta un bir inlocuitor
  • Solutia va fi anuntata in saptamanile urmatoare
Distribuie pe Facebook

Persoanele care sperau ca taxa auto sa fie eliminata definitiv de la 1 februarie s-au inselat. La Ministerul Mediului se lucreaza din greu pentru gasirea unui bir inlocuitor.

Dupa ani intregi in care soferii s-au rugat catre divinitate, iar autoritatile europene au reclamat ilegalitatea ei, taxa auto a disparut in cele din urma de pe lista datoriilor avute de poporul roman fata de Guvern.

Si totusi, la nici trei saptamani de la momentul respectiv, intampinat de romani cu iesiri masive la DRPCIV, Ministrul Mediului ne vorbeste din nou despre necesitatea unui astfel de bir.

"Asa cum stiti, prin Legea celor 102 taxe, timbrul de mediu a fost eliminat. A existat, pana acum, o gandire conform careia trebuia sa incasam la bugetul AFM-ului taxa. Eu nu vreau sa vizez chestiunea asta.

Pentru mine este foarte important, ca si pe zona de deseuri, sa traim intr-un mediu mult mai curat. Va reamintesc ca Bucuresti, Brasov si Iasi sunt, in momentul de fata, sub procedura de infringement din cauza calitatii aerului.

De aceea, eu gandesc impreuna cu alte institutii ale statului, in momentul de fata, un sistem modern, astfel incat sa nu venim cu taxare suplimentara pe cetatean, dar in acelasi timp sa ne asiguram ca avem autoturisme din ce in ce mai putin poluante care sa fie pe strazile noastre, mai ales in zonele unde avem aglomerari urbane.

O sa prezentam, probabil saptamana viitoare, un sistem modern, european, pe care l-am gandit, astfel incat sa fie toata lumea multumita si sa ne atingem obiectivele de mediu", a declarat Daniel Constantin in cursul zilei de astazi, potrivit Hotnews.

Oficialul a tinut sa confirme si revenirea programelor Rabla si Rabla Plus: "In momentul de fata, din finantare AFM si din banii pe care ii avem in Ministerul de Finante din certificatele de emisii de gaze cu efect de sera, vrem sa finantam nu mai putin de 11 programe in acest an.

Probabil ca, in saptamanile urmatoare, vom lansa un prim set de masuri care sa vizeze o solutie pentru ceea ce inseamna inlocuirea taxei de timbru, de fapt inlocuirea sistemului si sa ne asiguram ca nu avem masini poluante pe strazile unde avem aglomeratie foarte mare.

Odata cu aceasta solutie, probabil ca vom lansa si o campanie de constientizare, apoi masura cunoscuta sub denumirea de 'Rabla', dar si 'Rabla Plus' - adica masini electrice pentru care vom acorda o valoare poate dubla fata de anul trecut, coroborata in acelasi timp cu statii electrice de incarcare, in mai multe zone".

Asadar, exista mari sanse ca pana la sfarsitul acestei luni sa aflam ce se va intampla cu taxa auto eliminata la data de 1 februarie. Sau, mai bine spus, cu ce anume va fi aceasta inlocuita. Previziuni?

Distribuie pe Facebook
mai multe