Bilant de succes la CNAIR: ZERO kilometri de autostrada sau drum national in 2017

Bilant de succes la CNAIR: ZERO kilometri de autostrada sau drum national in 2017
  • Asociatia Pro Infrastructura cere demisii
  • Dragnea promitea autostrazi in 2017
  • Banii aruncati pe studii de fezabilitate
Distribuie pe Facebook

In plina campanie electorala, PSD promitea ca demareaza proiecte de urgenta critica in domeniul infrastructurii. De la autostrada Comarnic-Brasov, Pitesti-Sibiu, finalizarea autostrazii spre Est si inceputul unor sosele noi, toate erau incluse in programul de guvernare garantat de Liviu Dragnea cu mana pe inima. Mai sunt 17 zile pana la sfarsit de 2017 si bilantul este unul 'de succes', asa cum ne-am asteptat cu totii: ZERO kilometri construiti.

Soferii din Romania platesc taxa de drum numita Rovinieta, platesc taxa de drum si accize in pretul carburantului, platesc taxe de poduri si mai platesc impozite la bugetul de stat. Ai zice ca sunt destule venituri ca partidul de la putere prin ministrul transporturilor sa faca ceva pentru cetatenii care i-au votat. Adica sa faca niste autostrazi si drumuri noi, asa cum au promis.

In schimb, asa cum ne-au obisnuit, cei din PSD fac tocmai invers. Adica nimic. Iar cea mai buna dovada, pe langa Pasajul Domnesti de care va spuneam ieri, este performanta in realizarea de drumuri noi. In ciuda promisiunilor, in 2017, au fost construiti fix 0 (ZERO) kilometri de drum national sau autostrada noua, conform Asociatiei Pro Infrastructura.

Asociatia acuza CNAIR ca nu gaseste solutii sa deschida circulatiei "segmente de drum noi, perfect circulabile, precum Autostrada A10 Sebes-Turda loturile 3 si 4, sau Varianta de Ocolire Caracal".

Asociatia scrie ca "marile performante din acest an ale actualei conduceri CNAIR sunt proiectele de miliarde "ridicate pe SEAP". Din pacate, aceste performante sunt iluzorii, fiind vorba de colosi cu picioare de lut! Lansarea de licitatii pe studii de fezabilitate vechi, incomplete si fara studii geotehnice corespunzatoare, prin caiete de sarcini prost pregatite, sunt doar un alt praf in ochi aruncat cetateanului care spera sa circule pe o infrastructura rutiera demna de secolul XXI. Procedurile de licitatie lansate sunt TOATE amanate in repetate randuri si unele dintre ele sunt aproape de anulare in urma deciziilor judecatoresti, precum in cazul drumului expres Craiova-Pitesti."

Dar acest lucru negativ nu trebuie sa ne mire. Conducerea socialista a promis si cresterea salariilor cu 80% pentru profesori pana la 1 ianuarie 2018, cresterea salariilor cu 50% in medicina si scaderea taxelor pentru pensii si salarii. Evident, nimic din aceste promisiuni nu s-au mai materializat dupa ce partidul condus de Liviu Dragnea a intrat la putere.

Distribuie pe Facebook
mai multe