Productia de Logan Pick-up, MCV si Van inceteaza anul acesta in Romania

Productia de Logan Pick-up, MCV si Van inceteaza anul acesta in Romania
Distribuie pe Facebook
Compania Renault a oprit luna aceasta productia utilitarei Logan Pick-up la Mioveni, iar pana la finele anului vor fi "trase pe dreapta" si modelele Logan MCV si Van, pe masura ce aceste masini vor fi inlocuite de modele produse in Maroc, mai precis modelul Dokker.
In total, cele trei modele detin in prezent aproximativ 20% din totalul productiei de la Mioveni, cu exporturi anuale de peste 50.000 de unitati, in valoare de aproape 500 mil. euro. De cand constructorul francez a lansat gama Logan, in vara anului 2004, este pentru prima data cand opreste productia unor modele. Cele trei vor fi inlocuite pe piata europeana de vehiculul recreational Dokker si varianta utilitara a acestuia, Dokker Van, produse in Maroc, la Tanger, unde Renault a investit peste un miliard de euro.

"Unele dintre modelele actuale vor iesi treptat din productia uzinei de la Mioveni pentru a face loc noilor modele. Modelul Logan Pick-up a iesit recent din productie", au declarat oficialii Dacia. In a doua parte a acestui an la Mioveni va intra in productie noul Sandero facelift, iar spre finele anului cea de-a doua generatie a Logan.

La sfarsitul anului 2012, dupa ce nu se va mai fabrica decat modelul Logan sedan, acesta urmand la fel sa fie inlocuit de un model nou, la Mioveni se va mai fabrica numai Duster. Fabrica nu isi va scadea numarul de angajati, urmand ca aici sa fie fabricate mai multe piese si anexe ce vor fi trimise spre asamblare in Maroc si Rusia, dar si la alte fabrici ale grupului Renault.

Distribuie pe Facebook
mai multe