4Tuning.ro > 4Tuning Help > Intretinere auto > Putina apa pe podea. Am de ce ...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Putina apa pe podea. Am de ce sa-mi fac probleme?

Va salut!

Poate va parea usor cam "aiurea" ce va spun acum, insa vreau sa fiu 100% sigur ca nu sunt probleme.

Ieri a plouat masiv in Bucuresti. Dupa ce mi-am terminat treaba prin oras, am bagat masina in garaj si am inceput sa curat covorasele de cauciuc, cum fac de obicei.

Insa cand am scos covorasul din stanga fata (cel de la pasagerul din fata) am constatat ca podeaua era putin umeda doar in lateral spre usa(v-am aratat in poza). In rest, toata podeaua era perfect uscata.

Am incercat sa vad daca nu cumva se prelinge apa inauntru pe undeva in spatele torpedoului sau bordului. Nu era absolut nimic ud , nici podeaua care intra prin spatele bordului.

Astazi, am scos masina afara, am umplut un bidon de 10 litri si l-am turnat peste masina, mai ales prin locul cu pricina sa verific daca intra apa pe undeva in interior si daca da, pe unde. Nu a intrat nicio picatura.

Mai mentionez ca am mai gasit podeaua umeda mai acum cateva saptamani(tot asa, plouase), exact in acelasi loc ca si ieri. De fiecare data, a stat o persoana acolo si covorasul de cauciuc era umed.

Ce sa fie??? Mai ales, ca geamul a fost perfect inchis, m-am mai gandit si la varianta ca din podea sa fi venit apa, insa nu cred ca sta in picioare varianta asta, pt. ca podeaua nu are nicio gaura sau fisura...am verificat si ieri. Chiar nu stiu la ce sa ma mai gandesc....

Imi sta pe creier problema asta si nu stiu daca s-o iau in considerare sau nu...

Va multumesc frumos! (masina BMW E36 318i 1990)

Imagini atasate

A intrebat BrownBear (41,320 puncte) acum 10 ani in categoria Intretinere auto

editat de BrownBear acum 10 ani

Distribuie pe Facebook

4 Raspunsuri

+1 vot
A raspuns puya.crisan (4,830 puncte) acum 10 ani cheder lipsa sau deteriorat ori gauri de evacuare a apei infundate cu mizerie .
gaseste mai intai de unde a venit apa daca e de sub bord sau de pe langa montanti atunci sunt gaurile daca nu te confrunti cu probleme de etanseitate sau ai tinut geamul deschis si s-a udat podeaua...in cel mai fericit caz.
Cand ai gasit masina cu podeaua umeda dupa ce a plouat deja mersasesi cu masina sau era parcata si tot s-a udat?
posibil sa ai vreo fisura pe undeva prin podea si la balti sa intre apa...in rest chiar nu vad ce ar mai putea fi.

Comentarii:

A comentat BrownBear (41,320 puncte) acum 10 ani Salut! Cheder libsa nu am. "gaseste mai intai de unde a venit apa daca e de sub bord sau de pe langa montant" - exact asta vroiam sa aflu astazi cand am turnat 10 litri pe ea si nu a intrat nicio picatura in interior.
"Cand ai gasit masina cu podeaua umeda dupa ce a plouat deja mersasesi cu masina sau era parcata si tot s-a udat?" Da am mers cu masina. Si eu m-am gandit ca poate as avea o fisura prin podea, insa am verificat acest lucru de nu stiu cate ori de fiecare data cand am ridicat-o pe elevator si ieri am verificat si am pipait toata podeaua sa vad daca e ceva neinregula...si nu am constatat ca ar avea nicio fisura...De geam...am mai mentionat...era perfect inchis. Multumesc de raspuns.
0 voturi
A raspuns BrownBear (41,320 puncte) acum 10 ani Va salut! Acum am fost jos la masina, am desfacut putin acolo in fata mocheta cat sa vad putin podeaua de tabla. Nu am gasit absolut nimic. Totul era in regula, nicio fisura nicaieri. Si nici nu parea a fi uda....Si pe dedesubt nu am gasit nicio mica fisura. Pana la urma cred ca e din vina pasagerului, nu stiu cum a stat cu piciorul si a umezit putin podeaua...insa e curios cum de s-a udat mocheta aia aproape 30 cm in lungime....

Cel mai bun raspuns:

+1 vot
A raspuns LiquidTW EXPERT (161,390 puncte) acum 10 ani Verifica sa nu curga apa pe la josul parbrizului.... intre parbriz si capota, iar de acolo sa se scurga prin bord, astfel ajunge jos.
Poate sa fie de la ploaie, sau chiar cand dai cu apa la stergatoare...... Uitete acolo sa nu ai o ``gaurica`` caci este de ajuns. Nu trebuie sa desfaci foarte multe, te uiti 1 la mana la garnitura parbrizului, dupa sub capota sa vezi daca este o cale de acces spre interiorul masinii pe unde ar putea intra apa.

Comentarii:

A comentat BrownBear (41,320 puncte) acum 10 ani Salut! Asta am incercat sa vad atunci cand am turnat 10 litri peste ea ieri dimineata. Iar acolo unde spui tu, intre parbriz si capota, cred ca am turnat litrii intregi(cea mai mare cantitate de apa, pe acolo am varsat-o).Nu a curs nimic. Cred ca si canalele de scurgere isi fac bine datoria, pentru ca imediat dupa ce am turnat apa pe ea, am deschis si capota sa vad daca a patruns apa acolo. Nu am observat decat cateva picaturi acumulate undeva sub baterie si exact in acelasi loc in partea cealalta, exact sub pompa de servo-frana. Nu cred ca e vreo problema ca am gasit acolo cateva picaturi acumulate intr-o "balta" de 2 cm in diametru in conditiile in care am varsat pe ea 10 litri.  Si atunci cand am descoperit umezeala, pe sub bord, pe langa bord nu era nici cea mai mica urma sau umezeala, pur si simplu am descoperit podeaua umeda doar acolo unde v-am aratat. Daca as fi constatat ca era umeda si podeaua pe dedesubtul bordului sau daca as fi gasit cea mai mica dara de apa pe undeva pe sub bord sau pe langa, era cam clar ca de acolo curgea...asa daca n-am gasit absolut nimic, nicio explicatie, daca chiar nimic nu sta in picioare, cred ca totusi e de la pasagerul care a stat langa mine si care a cam udat putin podeaua, pt. ca si covorasul de cauciuc era umezit.
Analizand toate datele acestea...am sa fiu atent de acum in colo sa vad daca se mai umezeste in acelasi loc si am sa fiu atent si in ce conditii s-a umezit acolo. Asta e... Va multumesc pt. raspunsuri! Sa ai o zi buna!
A comentat LiquidTW EXPERT (161,390 puncte) acum 10 ani Pentru putin, o zi faina si tie.
Salut :)
PS: Ce e36 ai ?:D Sedan, coupe ? motor ?:D
A comentat BrownBear (41,320 puncte) acum 10 ani 318i sedan motor 1.8i M40B18 din 1990.
Il am de aproape 5 ani(in septembrie) si in afara de cateva mici problemutze la el, nu am umblat la motor, cardan, ambreiaj, cutie. O masina fff buna, insa datorita varstei, mai apar niste mici probleme(ca de ex. niste garnituri care datorita vechimii mai crapa si astfel incep sa-ti curga ceva lichide...insa odata schimbate nu-ti mai fac probleme, pe la articulatie am mai schimbat un pivot, o bieleta, un rulment (asta datorita gropilor adanci si multe din Bucuresti...) si cam atat. In rest, porneste la sfert indiferent de temperatura, nu mananca ulei, nu consuma exagerat de mult si nu scoate absolut deloc fum. Masini excelente. Stiu ca si tu ai avut destule E36-uri si stii ce inseamna astfel de masini si ce potential au, mai ales daca sunt bine tinute. Bafta cu intretinerea masinii tale si daca mai ai E36, sa-l pastrezi cat mai bine cat mai multi ani....merita fiecare ban, picatura de sudoare si secunda alaturi de astfel de masini!
A comentat LiquidTW EXPERT (161,390 puncte) acum 10 ani Bafta si tie :)
Am avut, iar acum sunt din nou in cautarea unuia, vreau sa-mi dau audi si sa-mi iau un e36 coupe, 316 ( facand o resoftare macar ), 318is, 320 vanos. Unul din acestea, caci la cati km fac eu cu masina personala nu isi merita impozitul pe an :), deoarece in timpul saptamanii merg mai mult cu masina de servici.
Este posibil sa fac o combinatie peste 1 saptamana - 2 cu un e36 316i coupe din 94 sau 95 parca :D, acum depinde de starea lui tehnica in care se afla.... we will see.
Bafta si multi km fara incidente.

Alte raspunsuri: (1)

+1 vot
A raspuns andreipusha (1,690 puncte) acum 10 ani sal. am patit si eu la o omega acelasi lucru. tot asa credeam ca e de la cheder insa aveam scurgerea  de la apa de pe parbriz infundata si cand se aduna multa apa imi intra in filtrul de polen si de acolo imi intra in masina prin tevile de la incalzirea la picioare.uitate sub ghrila se sub parbriz unde ai scurgerile tre sa le ai in staga si dreapta. se mai aduna frunze etc.