4Tuning.ro > 4Tuning Help > Legislatie Auto > Accident golf 4 ?

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+2 voturi

Accident golf 4 ?

Deci ieri in jurul orei 16 ma indreptam spre casa. La un moment eu fiind pe drum prioritar vad un berbec care desi avea cedeaza trecerea venea glont direct spre mine. Am reusit sa il evit dar masina a intrat in derapaj. Mam lovit cu 30 km/h intro bordura de vreo 20 de cm in plin, iar spatele sa oprit intrun copac. Daune : Scut motor bucati, bara fata bucati, janta stramba banuiesc + alte elemente de directie (volanul aproape ca nu mai raspunde, il invart degeaba) iar pe partea dreapta spate ( unde am lovit copacul) aripa, pragul lateral si portiera praf iar asta doar din ce stiu eu, nu am fost la un service pt o investigatie amanuntita. Acum problema e urmatoarea : pe cel cu loganul nu lam atins deloc si si-a vazut mai departe de drum lasandu-ma cu masina praf dupa ce am evitat o coliziune aproape frontala (din vina lui). In acea nebuneala nu am apucat sa vad numarul masinii iar el pur si simplu sa facut nevazut.Stiu doar ca era un logan albastru si atat.  Se poate face ceva in cazul asta? are rost sa merg la politie? Si daca trebuie declarat neaparat accidentul cat timp am la dispozitie?

Am  scris cat mai detaliat sa intelegeti.
Multumesc anticipat!
A intrebat dreamboy (8,210 puncte) acum 12 ani in categoria Legislatie Auto
Distribuie pe Facebook

Comentarii:

A comentat dreamboy (8,210 puncte) acum 12 ani Ps : am uitat un detaliu important, eram singur in masina deci nu am martori iar cand mam dat jos sa vad poate era cineva prin preajma pustie strada :|

8 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns vyrus_20 (24,370 puncte) acum 12 ani orice accident se declara din cate imi aduc aminte in 24ore daca nu vei fi sanctionat ,la accidentele mai grave chiar si cu suspendarea permisului. in cazul tau esti bun de plata de unu singur  daca nici macar nu ai vazut numarul de imnatriculare al marlanului cu loganu. in acest caz nu poate sa te ajute nimeni doar daca are bunavointa ala cu loganu sa te caute sa vada daca macar ai supravietuit din accident .....  in asemenea caz mai bine intrai frontal in el binenteles reducand viteza cat puteai de mult (poate mai murea un cretin cu permis ma refer la soferul loganului) . daca nu ai casco scoti banuti din buzunar pt reparatie !

Comentarii:

A comentat vyrus_20 (24,370 puncte) acum 12 ani trebuie neaparat mers la politie pt a'ti elibera dovada de reparatie pt ca nu se uita nimeni la tine daca te duci cu ea la service in starea asta sa o repari ......  ma refer la service nu la nea nicu' in curte sub sopron ..........
A comentat dreamboy (8,210 puncte) acum 12 ani deci ar trebui sa declar accidentul in 24 de ore chiar daca nu au fost victime? doar pagube materiale bineinteles. La bunavointa din partea lui un ma astept odata ce sa facut nevazut, dar cu toate ca is sigur ca a vazut ce am patit. Am vrut sa fac o fapta buna dar imi e invatatura de minte de acum.
A comentat dreamboy (8,210 puncte) acum 12 ani Ok merg la poltie, dar are rost sa le mai zic povestea sa rada de mine sau nu? Eu am plecat imediat dupa accident (30s probabil, voiam sa il ajung din urma pe nesimtit, dar directia ma fura si am preferat sa o las balta decat sa risc din nou.) Deci ar fi trebuit sa anunt politia inainte sa misc masina de acolo?
A comentat vyrus_20 (24,370 puncte) acum 12 ani te duci la politi le povestesti cum sta treaba si ce sa'ntamplat ei o sa constate accidentul si iti elibereaza dovada de "circulatie si reparatie" a avariei . nu are cine sa rada de tine la politie ca le explici ce sa intamplat nu le zici ca te'a acrosat un OZN ..... cazuri ca asta sunt zilnice in romania si in lume .
+1 vot
A raspuns dadi_t (37,630 puncte) acum 12 ani

editat de dadi_t acum 12 ani

Omule, cum sa nu misti masina? Cand sunt victime, adica persoane ranite, atunci nu tre' sa misti masina.

Trebuie sa te duci sa declari accidentul in 24 de ore pt. a-ti da si dovada de reparatie. Nu-ti repara nimeni masina fara dovada, pt. ca acest lucru constituie infractiune.

Avand in vedere ca esti singurul cu avarii, nu trebuie sa te duci la politie daca ai CASCO. In cazul asta trebuie sa te prezinti la firma de asigurari si sa constate ei avariile si sa-ti dea dovada.

Art. 79 din OUG 195/2002:
1) Conducătorii de vehicule implicaţi într-un accident de circulaţie în urma căruia au rezultat numai avarierea vehiculelor şi/sau alte pagube materiale sunt obligaţi:
a) să scoată imediat vehiculele în afara părţii carosabile ori, dacă starea vehiculelor nu permite acest lucru, să le deplaseze cât mai aproape de bordură sau acostament, semnalizându-le prezenţa;
b) să se prezinte la unitatea de poliţie competentă pe raza căreia s-a produs accidentul în termen de cel mult 24 de ore de la producerea evenimentului pentru întocmirea documentelor de constatare.
(2) Se exceptează de la obligaţiile prevăzute la alin. (1) lit. b):
a) conducătorii vehiculelor care încheie o constatare amiabilă de accident, în condiţiile legii;
b) conducătorul de vehicul care deţine o asigurare facultativă de avarii auto, iar accidentul de circulaţie a avut ca rezultat numai avarierea propriului vehicul.

Comentarii:

A comentat dadi_t (37,630 puncte) acum 12 ani Cretinul, redus mintal care a dat minus sa-l motiveze.
A comentat bau88g3 (15,780 puncte) acum 12 ani ai un + de la mine
0 voturi
A raspuns dreamboy (8,210 puncte) acum 12 ani Deci cu alte cuvinte nu trebuie sa merg la politie deoarece nu am nici o dovada in privinta cauzei accidentului iar eu am doar rca deci is bun de plata. Corecteazama te rog daca am gresit:)

Comentarii:

A comentat dadi_t (37,630 puncte) acum 12 ani Asigurare facultativa inseamna CASCO.

Daca nu ai CASCO unde sa-ti constate ei paguba si sa-ti dea dovada, trebuie sa te duci la politie pt. constatare si dovada.

Cum adica nu ai dovada? Masina busita ce-i?
A comentat dreamboy (8,210 puncte) acum 12 ani Ok. Trebuie sa merg la politie sa imi dea dovada. Dar legat de ce sa intamplat, are rost sa imi mai bat gura cu ei si sa ii fac sa inteleaga? sau se termina mai repede prin pur si simplul fapt ca am derapat. ( Vreau sa stiu daca am vreo sansa sa fiu despagubit. )
A comentat dadi_t (37,630 puncte) acum 12 ani N-ai nicio sansa sa fii despagubit, fara martori, fara nimic si fara sa stii cine era...daca n-ai nr. de inmatriculare.

 Poti sa le spui ce s-a intamplat fara nicio problema ca doar nu-i mult de povestit. Ai evitat un dobitoc care nu ti-a dat prioritate pe strada cutare.
+1 vot
A raspuns alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 12 ani

editat de alex.sparco acum 12 ani

Verifica daca sunt camere de supraveghere in zona...poate s-a inregistrat Loganul acela.

Comentarii:

A comentat dreamboy (8,210 puncte) acum 12 ani Am incercat deja cam toate posibiliatatile. Stau intr-un oras mic Pascani unde mai rar vezi camere de supraveghere iar incidentul sa produs la marginea orasului pe o strada destul de rar circulata. Deci mai toate au fost spre norocul meu:)))
A comentat alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 12 ani Bine ca ai scapat sanatos...asta e cel mai important.
Nu era nimeni pe strada in timpul accidentului?Poate o fi vazut masina?
A comentat dreamboy (8,210 puncte) acum 12 ani Nu, nu era nimeni.
0 voturi
A raspuns wheelman2009 (10,000 puncte) acum 12 ani din pacate daca nu erau nici camere si nici martori, esti bun de plata, poti sa-i intrebi si pe militieni, dar cam asta e situatia, te duci declari accidentul la politie iti dau aia dovada de raparatie si apoi vezi cum iti repari masina.
0 voturi
A raspuns juga (390 puncte) acum 12 ani trebuie sa te duci la politie neaaparat pentru a declara accidentul
0 voturi
A raspuns bau88g3 (15,780 puncte) acum 12 ani Am patit la fel ca tine acum un an.A intrat unu cu semnal dreapta pe a doua banda unde eram eu cand normal sa intre pe prima(ca doar faci dreapta pe banda 1) si aveam ceva sarit de 80km/h.Pun frana dar tot in el ma duceam,trag stanga sa evit,iau un semn "Ocolire prin dreapta" si un gard.Trec pe contrasens!Fraierul fuge dar opreste mai incolo.Cand ma vede ca fug dupa el(aveam botul praf) tira fara semnal de dreapta sa il mai bubuie pe unu.Garda a zis clar: mai bine intrai in el si te facea nevinovat semnul "Drum cu prioritate".El era vinovat pentru neacordare de prioritate la schimbarea directiei de mers si platea paguba.Plus de asta cat pe ce sa imi iau amenda pentru distrugere de bun public(gardul si semnul).Scoate o dovada de reparatie si atat.Imi pare rau dar o sa platesti reparatia singur pentru ca ai fost mai atent decat el!

Comentarii:

A comentat dreamboy (8,210 puncte) acum 12 ani Acum am invatat lectia dar e prea tarziu. Asta am aflat si de la politie, trebuia sa intru in el. Nu se pune problema ca am fost mai atent ca el, eu unul am ajuns sa cred ca nu a vrut pur si simplu sa franeze. Azi am fost sa scot o dovada de reparatie. Multumesc celor care au raspuns aici si poate o mai citeste cineva care nu e patit si trage si el concluzia !
0 voturi
A raspuns Papay (1,030 puncte) acum 12 ani fiindca masinile implicate in accident nu s'au atins fizic asigurarea lui nu o sa te despagubeasca cu nimic (asta o spun deoarece un prieten bun al meu are proces pe aceeasi tema - cel din fata lui nu s'a asigurat cand a intrat in depasire si pretenu' asta al meu l'a ferit ca sa nu il faca praf si a rupt un stalp - dupa 3 ani nu si'a luat nimic de la vinovat). In cel mai bun caz daca cel ce nu a acordat prioritatea ramanea la locul accidentului si lua o amenda de la nenea politaiu' in jur de 200 de ron si pleca fluierand .. pe cand tu care l'ai ocolit si ai facut masina praf dar NU l'ai atins deloc iti repari masina pe banii proprii chiar daca erai pe prioritate-> oricum vezi ca exista un Fond Al Victimelor Strazii (sau ceva de genu) de unde ai putea sa iti recuperezi din paguba -> cauta ceva legat de accident cu autor necunoscut -> poate ai noroc si iti mai scoti parleala ! Bafta -> am vazut tarziu intrebarea ta dar poate mai este de ajutor si asa tarziu

Nu au fost gasite intrebari asemanatoare