4Tuning.ro > 4Tuning Help > Legislatie Auto > Fostul proprietar poate recupe...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+2 voturi

Fostul proprietar poate recupera timbrul de mediu?

Pun si eu o intrebare deoarece m-am contrazis cu un amic in legatura cu taxa auto. Acesta a inmatriculat un autoturism in martie anul acesta,i-a platit si taxa de mediu si pe data de 20 mai a vandut-o. Isi mai poate recupera banii pe taxa?? El zice ca da,daca are copii dupa cartea masinii si dupa cert. Eu citisem ca cine a inscris si a platit taxa auto incepand cu ianuarie 2013 NU mai poate sa recupereze taxa auto nici chiar in instanta. Deci...cine are dreptate? Daca puteti veni si cu argumente concrete as fi profund recunoscator!!
A intrebat LEONARDGL (6,080 puncte) acum 10 ani in categoria Legislatie Auto
Distribuie pe Facebook

3 Raspunsuri

+1 vot
A raspuns bysconty EXPERT (109,230 puncte) acum 10 ani da poate,chiar daca a vandut masina insa ii trebuiesc 6 documente si o cerere sau doua,pasii completi sunt pe net,pe langa actele mentionate mai trebuie si chitanta in original cu care s-a platit taxa,si o foaie de calcul a taxei si inca cateva acte + copii dupa carte si talon,insa dupa introducerea legii "noi" sansele de reusita nu mai sunt asa de mari

Comentarii:

A comentat LEONARDGL (6,080 puncte) acum 10 ani pai parca in monitorul oficial s-a decretat ca de la 1 ianuarie 2013 parca sau februarie...nu se mai poate recupera de nimeni taxa
A comentat bysconty EXPERT (109,230 puncte) acum 10 ani ba da se poate si chiar s-a realizat si pe noua lege cu "timbru" nu numai pe cea veche
A comentat bysconty EXPERT (109,230 puncte) acum 10 ani sansele insa depind de legea pe care se judeca,sunt niste chestii juridice care nu le cunosc,si de asta depinde in mare parte sansa de reusita.
0 voturi
A raspuns Driver09 (49,100 puncte) acum 10 ani M am confruntat si eu cu o problema asemanatoare.
Am cumparat un autoturism acum 4 ani.Un an a stat pe numele fostului proprietar,dupa care am transcris masina pe numele meu.
Dupa aproximativ o luna ma suna fostul proprietar ca sa ii trimit o copie dupa talon si carte pt. ca el vrea sa isi recupereze taxa.Evident nu i am trimis nimic.
A putut el recupera banii daca a avut vre o copie dupa talon si carte?Nu cred odata ce masina a fost deja pe numele meu.

Comentarii:

A comentat bysconty EXPERT (109,230 puncte) acum 10 ani daca avea documentele necesare putea atata timp cat el a fost nevoit sa plateasca o taxa ilegala nu mai conteaza pe numele cu ei masina si daca a fost vanduta/distrusa/furata/etc.vezi sa nu o fi recuperat deja.
A comentat Driver09 (49,100 puncte) acum 10 ani Trebuie sa verific,daca a vrut sa o recupereze posibil sa o fi facut o deoarece au trecut de atunci aprox 2 ani.Totusi daca mi a cerut acele copii probabil nu le avea.
Mersi de raspuns!
0 voturi
A raspuns yceboi EXPERT (113,920 puncte) acum 10 ani Da,poate recupera taxa daca are actele necesare