4Tuning.ro > 4Tuning Help > Legislatie Auto > Vanzarea unei masini inmatricu...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

0 voturi

Vanzarea unei masini inmatriculate RO, in alta tara UE ?

Salutare!

Am o masina inmatriculata in romania, pe numele meu. Poimaine o voi vinde in germania. Intreabarea mea este, daca mai am nevoie de ceva in afara de contractul vanzare-cumparare pt a o poate radia in romania, cel putin de la primarie, sa nu mai platesc impozit.

 

Multumesc :)
A intrebat Nesi (22,750 puncte) acum 10 ani in categoria Legislatie Auto
Distribuie pe Facebook

2 Raspunsuri

+1 vot
A raspuns tm30amp (41,870 puncte) acum 10 ani Mai ai nevoie de cel putin talonul masinii pentru a o putea radia, daca nu si cartea+numerele. Cu contractul V-C nu poti radia masina.

P.S. daca ai platit taxa de poluare sau timbru de mediu la inmatricularea masinii in romania si faci dovada ca ai vandut-o in strainatate, poti beneficia si de restituirea unei parti din taxa (timbru) de la finante (sincer nu stiu cum functioneaza, insa trebuie sa ma interesez si eu pentru ca tocmai am vandut o masina in Austria).

Comentarii:

A comentat Nesi (22,750 puncte) acum 10 ani multumesc pentru raspuns! :)
A comentat andrei.eftimie.3 (100 puncte) acum 9 ani Salut...locuiesc in Austria si detin o "masinuta" inmatriculata in Romania;as dori sa o vand aici in Austria...imi poti spune te rog tu cum ai procedat la vanzarea masinii?ce acte ai oprit...sau ce acte i-ai dat cumparatorului?!iti multumesc!!!

Cel mai bun raspuns:

+2 voturi
A raspuns bysconty EXPERT (109,230 puncte) acum 10 ani Documente necesare pentru radierea unui vehicul din circulaţie în cazul scoaterii definitive a vehiculului din românia (export)
Cererea solicitantului;
Actul de identitate al solicitantului în original şi copie;
Certificatul de înmatriculare;
Plăcuţele cu numărul de înmatriculare;
Cartea de identitate a vehiculului în original şi copie;
Documentul care atestă exportul vehiculului (document vamal românesc de export / document străin vamal de import / document de înmatriculare în străinătate / sau alte înscrisuri oficiale străine din care rezultă exportul sau înmatricularea în străinătate); - (sau contractul de vanzare cumparare cu un cetatean strain
Certificat de radiere – 3 exemplare;
Actul de identitate al solicitantului în original şi copie;
Se poate da curs radierii şi fără Cartea de Identitate a vehiculului, certificatul de înmatriculare şi plăci dacă se face dovada că acestea au fost reţinute de autorităţile străine la înmatriculare;

Comentarii:

A comentat Nesi (22,750 puncte) acum 10 ani multumesc pentru raspuns! Placutele cu numarul de inmatriculare sunt absolut necesare?
A comentat bysconty EXPERT (109,230 puncte) acum 10 ani doar in cazul in care au fost pierdute/furate si poti face dovada nu,dar daca vrei sa le "pastrezi" platesti la ele si iti raman.
A comentat Nesi (22,750 puncte) acum 10 ani am inteles, mersi mult pentru info
A comentat Ginelsb (100 puncte) acum 9 ani Este prima mea masina si vreau sa o vand in Austria(ea are nr de RO),dar daca eu iau urmatoarele: Certificatul de înmatriculare;
Plăcuţele cu numărul de înmatriculare;
Cartea de identitate a vehiculului în original .
Ce acte ii raman la cel care cumpara masina?Doar actul de vanzare cumparare?Multumesc anticipat!