4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Accelerez la 5000 rot/min si c...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

0 voturi

Accelerez la 5000 rot/min si cum calc ambreajul scade la 2900 rot/min e normal?

Scade turația motorului cand calc ambreiajul de la 5000 la 2900 Rot/min si nu se mai accelerează mai mult asta e cand mașina e staționată cand se deplasează totul e normal. Ce m-a deranjeaza e ca nu pot pleca de pe loc sa patineze, chiar dacă decupleze DSC sau cuplez. Ce as putea face sa pot patina?
A intrebat Ieremciucovidiu (220 puncte) acum 9 ani in categoria Probleme tehnice
Distribuie pe Facebook

3 Raspunsuri

+1 vot
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 9 ani Salut!
Mai bine depui permisul inapoi.Motorul are si un cuplu care trebuie sa il dezvolte,esti limitat de obicei sa il accelerezi in gol pana il tampesti.
1.Ce masina?
2.Orice masina care nu e din anii 90 si inscrisa la bulgari scartaie in jur de 4000 benzina si in jur de 3000 rpm motorina,5000 o tampeste de cap.
Patinaj inseamna dat pe gheata,alunecarea masinii pe suprafete cu aderenta precara.Ori vrei sa scartaie cand pleci,ori vrei sa faci burnout(nu prea e recomandat pentru inceput).
Daca tot ai dsc(banuiesc ca e benve),afla ca nu se poate decupla complet (din motivele clare descrise de tine in intrebare).
PS:Scuza-mi rautatea,dar e o intrebare puerila si e un fel kill the car mode ce vrei sa faci.Sa reluam,masina si motor,tip de transmisie si..ca sa stim de unde incepem..experienta la volan sau cu tractiunea spate.
0 voturi
A raspuns Ieremciucovidiu (220 puncte) acum 9 ani E un jaguar din 2006 motor 2.2 diesel

Comentarii:

A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 9 ani Salut!
Diesel nu este pentru curse.punct.Daca vrei sa mergi in acel stil,il vei distruge repede(inclus ambreiaj,volanta etc).iti ajunge 3000 3500 rpm cu descarcare rapida a ambreiajului,5000=incheiat viata masinii in cateva zeci de km.
PS:La pedala de ambreiaj ai un fel de senzor.Il demontezi,lasi prins in mufa si il inchizi(are ca un piciorus care intra in senzor).ASa iti va ramane turatia sus,DAR  e 100% riscul tau si vei distruge efectiv masina.
Ideal:masina de weekend daca ai nevoie de diesel neaparat sau treci direct la una pe benzina.
0 voturi
A raspuns Ieremciucovidiu (220 puncte) acum 9 ani Mersi mult pt răspunsuri. Nu ca as vrea sa o distrug. Acuma am cumparat-o si eu si m-a gândeam ca are o defecțiune pt ca am probat si un pasat din același an tot diesel dar cu cai mai putini si patina iar amea având mai mulți sa nu patineze si se părea destul de ciudat. Nu sunt nou la volan dar nu am mai avut diesel si nu stiam de ce se comporta asa. Te salut