4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Motor > Cauze posibile probleme Skoda ...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

0 voturi

Cauze posibile probleme Skoda Fabia 1.4 MPI (trepidatii relanti, pierdere putere, consum exagerat) ?

Salutari,

Am o Skoda Fabia sedan din 2002, motor AQW, 1.4 MPI 68HP si de ceva timp am mari probleme si nu stiu care ar putea sa fie cauza.

Motorul nu trage, pierde putere, uneori pare inecat, pleca de pe loc e destul de incet, are trepidatii puternice la relanti si consumul e exagerat (10-12 urban, nu scade sub 7.5 extra-urban indiferent de modul de conducere).

1. Pentru inceput: am facut o diagnoza VAGCOM si nu am absolut nici o eroare care sa fie legata de aceste probleme (singura eraore e legata de usa din partea soferului la inchiderea centralizata). 2. Clapeta de acceleratie a fost curatata si adaptata! (dupa aceasta operatiune am avut mici imbunatatiri dar nu au durat mult).

Revizia a fost facuta complet cu toate schimburile aferente in reprezentanta Skoda la 120 000km (distributie schimbata), iar in momentul de fata am 133 000km.

Rog frumos pe oricine are informatii care m-ar putea ajuta sa posteze!

Multumesc mult!
A intrebat dvgis (170 puncte) acum 8 ani in categoria Motor
Distribuie pe Facebook

3 Raspunsuri

+1 vot
A raspuns BV98ERI (54,990 puncte) acum 8 ani Mai fa o citire cu tester.Daca ai vre-o eroare trebuie sa elimini problema care cauzeaza eroarea.
Daca nu da nici o eroare , atunci verifica sa nu fie distributia sarita.Am intilnit motor cu 2 dinti sariti care avea simtome asemanatoare cu ale tale.

Comentarii:

A comentat dvgis (170 puncte) acum 8 ani Multumesc mult pt raspuns! Azi am mai facut o diagnoza, si cu motorul oprit si cu el pornit, nici o eroare! Si eu m-am gandit ca poate distributia e de vina. Poate au montat-o gresit! O sa o duc la un mecanic mai serios sa verifice. Cam ce costuri ar implica?
0 voturi
A raspuns BV98ERI (54,990 puncte) acum 8 ani Se da jos capacul de la curea si invirtind arborele se pune la semn ,si se verifica daca la axa cu came este la semn sau nu.Costul depinde de bunavointa mecanicului.
0 voturi
A raspuns agrigoroaiemarius (140 puncte) acum 7 ani la 1.4 mpi distributia e pe lant smecherie nu