4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Motor > resoftare ford mondeo 2.0 tdci...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Resoftare ford mondeo 2.0 tdci??imi poate afecta motorul??injectoarele??sau alte componente importante?

resoftare ford mondeo 2.0 tdci??imi poate afecta motorul??injectoarele??sau alte componente importante?? as dorii sa imi resoftez ford mondeo tdci 2.0 din 2004 pt ca imi pare ca nu trage la fel ca inainte....mai am o problema,daca careva a avut problema asta sa imi zica si mie ce sa fac,,,masina vibreaza intre 120 si 140 parca se sparge,,am fost la reprezentanta si la cate-va service-uri ford si nu imi gaseste ce are toate sunt ok,dar masina vibreaza dar nu stiu dc???
A intrebat vasy90 (4,240 puncte) acum 11 ani in categoria Motor
Distribuie pe Facebook

7 Raspunsuri

+2 voturi
A raspuns kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani daca au verificat suporturi, tampoane si bucsaraie, verifica rotile sa fie echilibrate si sa nu fie strambe.probabil ca ai vreo janta putin stramba sau vreun cauciuc cu probleme-stramb.asta se vede la vulcanizare si nu este deajuns sa fie echilibrata roata..trebuie sa te uiti pe linia gumei sa vezi daca este dreapta sau nu.
vibratiile la viteza asta vin din roti( asta in cazul in care ai bucsaraia in regula)

problema cu trasul mai greu.......schimba:
1.filtru de motorina !!!
2.filtru de aer
3.curata egr
4.verifica injectoarele
5.verifica pompa de injectie
6.verifica turbina
in prima faza schimba filtrul de motorina si de aer si curata egr'ul, apoi pt 4 si 5, fa o verificare amanuntita care trebuie facuta pe stand!

Comentarii:

A comentat vasy90 (4,240 puncte) acum 11 ani am avut jante pe 19 si ziceau k din cauza aia vibreza,apoi am pus pe 16 noi de tabla si anvelope noi..filtru de motorina e schimbat de 3 luni/inclusiv toate injectoarele si pompa verificata.turbo merge in parametrii optimi,tocmai akuma am fost la o testare si toate sunt ok
0 voturi
A raspuns bc-16-xox (20,030 puncte) acum 11 ani din auzite dak resoftezi softul o sa iti scoata mai mult fum si o sa afecteze motorul nu stiu sa iti spun sigur ce probleme o sa ai dar asa am auzit
salut
+2 voturi
A raspuns ms99ass (5,440 puncte) acum 11 ani Intai rezolva-i problemele tehnice, abia dupa ce motorul e in regula resofteaza-l.
+3 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
Eu nu prea inteleg vrei putere si sa mearga masina dar in acelasi timp tremura si merge ca naiba.
In prima faza verica gumele,fa unghiurile masinii si vezi ca iti ramana masina stabila si la viteze unde mai ai o sansa cu centura.
Banuiesc ca mecanii pe unde ai fost au verifica bucse si roti echilibrate,daca s-a schimbat demontat ceva pe acolo trebuie facute si unghiurile.
Apoi cu resoftarea e asa si asa,cunosc cazuri de mondeo resoftate un bucuresti la care au inceput ca crape furtunele si sa moara piese in timp scurt,cunosc cazuri care au ramas mii bune de km fara probleme.
Deci,de cat dai atata face.Daca te pui la 200 de lei sau care e diferenta,apoi o sa schimbi destule piese.Fa o resoftare de calitate,ca o firma care a mai facut asa ceva nu la o firma care isi face experienta pe masina ta.
Fiabilitatea va fi mai scazuta,e logic ca atunci cand modifici presiuni,cantitati de aer motorina  sa cedeza una alta in timp,aici se face diferenta de pret si profesionalism.
Per total,mergi la o firma de profesionisti,fa un back-up la ce ai acum in ecu si pune la icoana,apoi fa resoftarea.Pana acolo pune un set de filtre bune,da-i motorului ce are nevoie la vremea lui si apoi modifica.

Comentarii:

A comentat vasy90 (4,240 puncte) acum 11 ani deci jantele si gumele sunt noi pe 16 akuma le-am pus pt k aveam pe 19 si ziceau k din cauza aia vibreaza/dar nu era asa,am schimbat si discurile de frana,tot la fel,,masina merge dar mie mi se pare ca nu trage la fel ca inainte oricum ca sa nu simt k vibreaza ii dau 170-180 k nu se mai simte,,si unghiul e facut dupa ce am pus jantele pe 16...nu mai stiu la ce servis sa merg sa gaseasca dc vibreaza
0 voturi
A raspuns kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani vezi ca jantele alea mari ti-au stricat in mare parte amortizoarele si bucsile si pivotii si toata articulatia. eu iti sugerez sa mergi la reprezentanta sa faci diagnostic si la articulatie si la amortiozare, pot fi si flansele duse.

Comentarii:

A comentat vasy90 (4,240 puncte) acum 11 ani amortizoarele le-am schimbat cam de 6 luni si am suspensie sport kony din germania/am fost la reprezentanta si au verificat tot ,adevarul este k flansele nu le-am schimbat poate vibra din cauza asta?
+1 vot
A raspuns LiquidTW EXPERT (161,390 puncte) acum 11 ani mEN !!! dute la un tester bun si iti zic care e ``baiul``
.

Resoftarea daca este facuta in parametrii normali ( stage 1 ) nu afecteaza absolut nimic.

Salut
!

Comentarii:

A comentat vasy90 (4,240 puncte) acum 11 ani am fost la un tester bun,adika verificat toti parametrii,presiuni,injectoare,pompa,absolut tot,nu stiu din ce cauza trage mai putin,si vibreaza la viteza intre 120 si 160
A comentat LiquidTW EXPERT (161,390 puncte) acum 11 ani Segmentare ? Vreun suport dus ?
.

Salut
!
A comentat vasy90 (4,240 puncte) acum 11 ani deci masina vibreaza la viteze intre 120-160 vibreaza parca se sparge,si din cauza asta am fost sa verific tot si la reprezentanta si la un service ford,la care am schimbat injectoarele,,segmentare nu,suportii la motor chiar nu i-am verificat,dar ma gandesc k vibra  masina si la relantii daca erau dusi suportii motor,nu?
0 voturi
A raspuns ghergulescu.lazarpaul (220 puncte) acum 9 ani Am avut si EU aceeiasi problema dute  la mec si spune -i sa verifice oalele de la planetare