4Tuning.ro > 4Tuning Help > RAR - Registrul Auto Roman > Mai trebuie omologat la RAR ?

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Mai trebuie omologat la RAR ?

Buna tuturor...am achizitionat un carlig de remorcare pt masina proprie de pe net(second).Am fost la service,mi-am facut programare pt al monta...toate bune si frumoase pina aici.Eu n-am factura pt carlig(nu e luat din magazin ;) ) si as dori sa stiu,dupa ce-l montez,mai trebuie mers la RAR pt a mi-l trece in talon sau carte...adica pt omologare?

 

  Va multumesc si sper sa ma puteti lamuri.
A intrebat fabian_tiberiu (9,820 puncte) acum 11 ani in categoria RAR - Registrul Auto Roman
Distribuie pe Facebook

5 Raspunsuri

+2 voturi
A raspuns 15DOMINO (12,840 puncte) acum 11 ani Daca carligul este de la aceeasi tip de masina si are eticheta de omologare nituit atunci esti in ordine.In carte ai trecut in casuta 7 ultimul rind masele pe care le poti tracta cu disp.de franare si fara.
+1 vot
A raspuns fabian_tiberiu (9,820 puncte) acum 11 ani

editat de fabian_tiberiu acum 11 ani

Ce sa spun esti de un adevarat ajutor,am acele lucruri trecute in carte,am verificat,insa s-ar putea sa fie o problema...carligul este vopsit total si nu il am la indemana(sa zic asa) pt a verifica daca are eticheta sau daca o mai are.

 In cazul in care nu este sau DACA dupa vopsire nu mai este vizibil,mai trebuie mers?Daca stau si ma gandesc oricum va ramane afara doar crligul...sau nu???Nu stiu daca are sau nu importanta,dar carligul va fi montat pe un Passat din 2000.

Comentarii:

A comentat BV98ERI (54,990 puncte) acum 11 ani Stai linistit,chiar daca nu se vede eticheta se vede poansonarea de pe sfera(DIN 51 sau ceva de genul acesta)Important este ca sfera sa nu fie uzata.
–2 voturi
A raspuns bobo2013 (15,590 puncte) acum 11 ani STAI LINISTIT MONTEAZA-L SI PUNE-L LA TREABA NU O SA TE INTREBE NIMENI IN TRAFIC DE OMOLOGAREA DE LA RAR LA CARLIG SA AI TU IN REST TOATE IN REGULA CU EXCEPTIA OMOLOGARII CARLIGULUI....

Comentarii:

A comentat 15DOMINO (12,840 puncte) acum 11 ani Cred ca tu nu ai fost in strainatate cu remorca. Sa stii ca foarte des te opreste sa te verifice.Se uita in primul rind la nuca de la carlig sa nu fie uzata.
+1 vot
A raspuns CristianAdrian (16,870 puncte) acum 11 ani Acum,mai nou Politia Romana,Serviciul Circulatie sta pe drum.Motivele sint multe.La fel si serviciul Rar.I-ti spun sigur ca vei fi controlat,mai ales daca te vede si cu remorca la masina.Cica faci afaceri sau mai rau,trafic de diverse materiale si combustibili.Multi au fost opriti in trafic pt cite ceva si pina la urma Politia si RAR-ul sa luat de CIRLIGUL DE REMORCARE.Parerea me,este ca trebuie sa fie un carlig omologat si sa fie si trecut in carte.Asta ti se va trece dupa ce tu vei monta acest cirlig la service.Nu carligul in sine este problema,ci sistemul de unde este el fixat.Bolturile,suruburile cu care este fixat.Mai nou in tara noastra decit cei de la RAR sint meseriasi,,,,,,,,Asta este tara noastra.Guvernul nu stie cum sa mai faca rost de bani,si da amenzi la greu din orice.Cel mai bine pt tineDA,este sa te duci la RAR ,DIN PACATE.

Comentarii:

A comentat fabian_tiberiu (9,820 puncte) acum 11 ani Ai un mare + de la mine pt raspuns...Asa voi face,am sa merg la RAR...;).Inca ceva...cat ar trebui sa fie circumferinta bilei???
+2 voturi
A raspuns fabian_tiberiu (9,820 puncte) acum 11 ani Revin cu raspunsul la propria intrebare...NU TREBUIE OMOLOGAT CARLIGUL !!!In data de 25 februarie,ora 9,30 am avut programare la RAR pt omologarea carligului pe care l-am montat in data de 22 februarie.Raspunsul personalului de la sediul RAR a fost clar si raspicat NU TREBUIE OMOLOGAT,si dupa ce l-am intrebat daca nu voi intampina probleme in afara tarii,a zis ...NU INTELEGI CA NU TREBUIE OMOLOGAT...POTI MERGE SI-N AMERICA DACA VREI...dupa care am pornit masina si am plecat acasa multumit ca nu  mai trebuie sa dau bani aiurea ....