4Tuning.ro > 4Tuning Help > Taxa auto 2012 > Probleme inmatriculare 2013 ?

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+3 voturi

Probleme inmatriculare 2013 ?

A fost cineva sa isi inmatriculeze masina anul acesta ?

Am inteles ca ar fi niste probleme lagate de ANAF, cum ca politia nu poate sa iti inmatriculeze masina fara o dovada/chitanta/ sau ceva  .... (si aici vb de masina inmatriculata dupa 2007-la cele care sa plati deja taxa  )-sursa zvonului ''la radio''

Eu am programare la RAR pt autentificare pe 09.01.2013 cu o masina inscrisa pe 22.08.2007 in Ro cu 2 proprietari la activ ,oare trebuie sa mai dovedesc ca are platita taxa de mediu ?(de aici si problema cu ANAF-ul pe care cred ca o cer cei de la inmatriculari )

Deci stie cineva ceva legat de aceasta problema ?

Scuzati ca din o intrebare sau facut 3 ....
A intrebat cyborgcry (3,120 puncte) acum 11 ani in categoria Taxa auto 2012
Distribuie pe Facebook

16 Raspunsuri

+1 vot
A raspuns italianjob07 (40,360 puncte) acum 11 ani o factura foarte importanta dar care nu cred ca trebuie atasata la dosarul de inmatriculare , la acte auto trebuie sa intrebi la fetele alea care fac dosare si toate cele , insa vezi ca sunt multe masini inmatriculate dupa 2007 care nu au taxa platita deoarece oamenii au dat statul in judecata si au castigat ! probabil acele masini se incadreaza in lege si va trebui sa se plateasca taxa chiar daca sunt inmatriculate dupa 2007 !! multe lucruri care trebuiesc stiute inainte de a cumpara o masina , stiute si verificate !!!

Comentarii:

A comentat cyborgcry (3,120 puncte) acum 11 ani Ok,multumesc pt raspuns,dar ceva  concret ma intereseaza ,a fost cineva de curand si sa confruntat cu  acesta problema la inmatriculare in ianuarie ?(ma indoiesc ca la un opel corsa de 1.4 cmc,  euro 4 ,a mai stat cineva sa recupereze taxa de 200-400 euro sau mai putin ,dand statul in judecata care fie vb intre noi ar fi costat mai mult avocatul/taxa timbru ...e.t.c  pt aceasta procedura)
+1 vot
A raspuns KANALEAP_2005 (1,240 puncte) acum 11 ani da este in vigoare legea.eu am un birou de acte auto si ma ocup de inmatriculari ,saptamana trecuta am fost cu un audi a4 fabricatie 2003 inscris in 2006 si mi-a cerut taxa de transcriere proprietar suma de 1008 euro,iar la o solenza din 2003 inscrisa in 2004 tine-te bine,6500 euro.toate astea se intampla la biroul inmatriculari.baietii de acolo mi-au zis ca asta nu va dura mult dar cine stie........traim in romania

Comentarii:

A comentat cyborgcry (3,120 puncte) acum 11 ani Sal,multumesc,dar nu asta am intrebat ci daca a inmmatriculat cineva masina anul acesta fara sa ii se mai ceara ceva in + (Formulat ANAF......e.t.c.)Mentionez ca masina mea este inmatriculata RO in 22.08.2007 si azi am fost la RAR pt autentificare,unde pt 30 ron mi-au trecut pe carte si norma euro ,momentan nu prea stiu la ce ajuta,dar daca tot am patit pt aut...ce mai contau 30 ron in + ,si daca imi trebuia,  o luam  de la inceput si sa mai dau inca o data 127 lei ,asta e traim in Ro ,,taxe,taxe ,taxe

Cel mai bun raspuns:

+3 voturi
A raspuns sorin83 (500 puncte) acum 11 ani Eu sunt exact acum in situatia data de tine.
Am o masina luata in leasing pe firma si pe 08.01.2012 s-a efectuat transferul de proprietate.
Firma utilizatoare a masinii fiind din Gaesti, DB a trebuit sa merg la politia de municipiu respectiv Targoviste. De aici a inceput aventura.
Mi-au zis ca imi trebuie o adeverinta de la ANAF/FISC conform careia taxa de prima inmatriculare nu a fost recuperata pe parcursul leasing-ului (taxa platita in februarie 2012 in valoare de ~2100 RON).
Amfostla FISC la Targoviste unde m-au trimis la FISC la Gaesti. De aici mi-au zis ca trebuie sa ma duc la Bucuresti pentru ca acolo e inregistrata firma de leasing. Dupa vreo 30 de minute la telefon am reusit sa obtin de la UNicredit un documet conform caruia aceasta adeverinta trebuie sa fie eliberata de organul financiar unde se platesc taxele si impozitele de catre utilizator.
Am fost cu hartia in mana la FISC Gaesti si dupa ce s-au chinuit fosilele de acolo care nu sunt in stare nici macar sa tina mouse-ul in mana vreo 30 de minute sa gaseasca masina in sistem le-am pus sa faca o adresa la FISC Bucuresti sector 1 (unde e inregistrata firma de leasing) si sa ceara adeverinta de acolo.
Cand o sa se rezolve nu se stie...
Aceiasi chestie s-a intamplat si in 2012 din cate am citit pe net pana in momentul in care s-a suspendat taxa de poluare si nu a mai fost nevoie de chitanta magica de la ANAF.

Comentarii:

A comentat cyborgcry (3,120 puncte) acum 11 ani Multumesc,chiar foarte mult pt raspuns,acum sa iti spun ce am aflat eu din surse mai putin ''oficiale'
1-pana pe 20. 01 -nu se face nici o inmatriculare(asta pt noicei in cauza pt ceilalti ,nu stiu).Cei de la ANAF nu au inca normele de aplicare si cred ca vor  renunta la idee .
2.Este  mai mult ca sigur aceasta taxa  a / v-a deveni''timbru de poluare'' si v-a fi platita de toata lumea,exact ca in Germania in functie de, vechime ,euro,motorizare. (ca si impozitul ).Asa ca sa  mai  asteptam putin si vom afla,deci putina rabdare.  (Eu nu mai  umblu ca boul pana nu aflu ceva concret).
A comentat cyborgcry (3,120 puncte) acum 11 ani Sal,azi (14.01.2013) am fost la cei de la ANAF pt  formularul ''magic'' care atesta ca taxa de poluare nu a fost recuperata.A fost chiar simplu de depus.Partea grea abia acum vine pt ca nu stiu cand o sa-l pot ridica  ,deoarece cei de acolo au spus ca dureaza aproximativ 45 zile,dar se poate si mai repede ,asa ca trebuie sa ii vizitez in fiecare saptamana.
Pt cine doreste sa se duca la ANAF cu aceiasi problema,trebuie sa aibe la ei urmatoarele ;
-copie (xerox ) si original la ;
-certificat inmatriculare (talon)
-cartea masini
-C.I (buletin)
-si cel mai important Timbru Fiscal de 2 lei

Am sa v-a anunt cand am ridicat formularu .Multa Bafta pana atunci.
-
A comentat novacel21 (300 puncte) acum 11 ani Propun sa inchidem acest post cu un rezumat:
Actele necesare:
- cererea tip (Anexa nr. 6 de pe site-ul ANAF);
- certificatul de inmatriculare - in copie;
- cartea de identitate - in copie;
- timbru fiscal de 2 lei;
- optional, dupa caz, imputernicire si copie dupa CUI, pt. PJ.
ADEVERINTA SE ELIBEREAZA IN 5 ZILE DE LA DEPUNERE. IN CAZ CONTRAR, SUNT INCALCATE SARCINILE DE SERVICIU ALE FUNCTIONARULUI.

Alte raspunsuri: (13)

+1 vot
A raspuns novacel21 (300 puncte) acum 11 ani Salut,
De aceeasi problema m-am lovit si eu in data de 11.01.2013 la serviciul de inmatriculari Bucuresti/Pipera. Desi am avut toate documentele la mine iar  la ei nu era si nu este specificat nimic, am stat degeaba la coada. Tipizatul respectiv este ANEXA NR.6 si se numeste "CERERE DE ELIBERARE A ADEVERINTEI PRIN CARE SE ATESTA RESTITUIREA/NERESTITUIREA TAXEI SPECIALE PENTRU AUTOTURISME SI AUTOVEHICULE SA A VALORII REZIDUALE A TAXEI". Acesta poate fi descarcat in format PDF de pe site-ul oficial ANAF.
Depunerea acestei cereri se face la ANAF-UL de care apartine cu sediul/domiciliul PETENTUL (adica proprietarul care solicita inmatricularea) iar documentele care se anexeaza sunt cele specificate intradevar de catre "cyborgcry". Eu am depus in data de 15.01.2013 si mi s-a pus in vedere faptul ca se va elibera adeverinta in maxim 45 ziiiile!!!! Treceti cu pixul pe acea cerere o adresa de e-mail si tel. de contact. Daca o obtin sau nu, voi posta acest lucru. TRAIM IN ROMANIA SI DIN ACEASTA CAUZA, NU MAI AVEM TIMP LIBER! Succes si rabdare!

Comentarii:

A comentat cyborgcry (3,120 puncte) acum 11 ani Multumesc pt comentariu d-voastra,eu am fost la ANAF la 5 zile dupa depunerea cereri/formular si surpriza,au ratacit cerere (motivand ca,''nu au primit raspuns de la ANAF sect ....''ma rog ,ghinionul meu,speranta moare ultima )Incerc miercuri,sper sa nu am surprize.Mai mult ca sigur ca nu dureaza 45 zile ,ci intre 3-5-10 zile maxim.De notat nr de telefon si mail pe cerere e in zadar ,nu cred ca o sa v-a contacteze cineva de acolo, decat in cazul in care exista un interes (ma intelegeti ce spun ).
Am sa va tin la curent cu ce am facut pana la inmatriculare masini, pana atunci multa bafta si la cat mai putine batai de cap si drumuri facute.
+1 vot
A raspuns novacel21 (300 puncte) acum 11 ani 6 sectoare, 7 obiceiuri. Astazi ma duc sa depun si la Sectorul 4 la Cutitul de Argint cerere pt. inca 6 autoutilitare. In momentul in care am depus anterior la Sectorul 2, cererea a fost insotita doar de copii xerox dupa cartea masinii, delegatie si c.i. delegat, nefiind intrebat de originale. In ceea ce priveste datele de contact trecute pe cerere, asa mi-a cerut sa fac angajata de la Registratura. Plec intr-o ora si la Sectorul 4 insa ma astept la alte capcane birocratice.

Comentarii:

A comentat cyborgcry (3,120 puncte) acum 11 ani Banuiesc ca acolo te duci pt ''persoane juridice''?(Cutitul de argint)
Pt persoane fizice -Constantin Brancoveanu .
+2 voturi
A raspuns novacel21 (300 puncte) acum 11 ani Astazi am ridicat intradevar adeverinta de la ANAF Sectorul 2 pentru persoane juridice prin complicate "interventii". Astfel, am aflat din surse sigure si confidentiale faptul ca la toate ANAF-urile a venit o circulara, o norma de aplicare a legii privind eliberarea acestor adeverinte iar acest document trebuie eliberat in 5 zile de la depunere. Informatia mi s-a confirmat tot astazi cand am depus la Pipera actede pentru inmatriculare, ocazie cu care am intalnit si alti napastuiti si ... surpriza ... au primit documentul tot in 5 zile. La sectorul 4 mai am 6 masini cu aceeasi problema, tot la persoane juridice iar acum 2-3 zile m-au trimis la plimbare pe motiv ca trebuie sa iau de la primul proprietar si dovada platii acestei taxe de poluare .... FALS ... aceasta nestiinta a lor are la baza metodologia veche. Asadar, daca veti intalni un astfel de functionar amator si nestiutor, nu plecati la plimbare, insistati.
P.S. Taxa de inmatriculare s-a majorat de la 52 ron la 60 ron.
Succes si rabdare, pt. ca nimeni nu ne deconteaza stresul!

Comentarii:

A comentat cyborgcry (3,120 puncte) acum 11 ani Sal,putem vb la un telefon ?.Multumesc .0721.441.306
0 voturi
A raspuns cyborgcry (3,120 puncte) acum 11 ani Azi 25 .01.2013 am rezolvat cu ANAF-ul,cu ajutorul unei doamne foarte dragute de acolo,altfel mai stateam mult si bine.Intradevar nu ar trebuie sa dureze mai mult de 5 zile,am intalnit oameni acolo care chiar au primit adeverinta in acest interval.Luni ma duc la inmatriculari,sper sa nu am probleme,deci multa bafta.
+2 voturi
A raspuns cyborgcry (3,120 puncte) acum 11 ani Azi 28.01.2013 am reusit sa imi inscriu masina.O singura problema am avut cu chitanta de la posta care era platita pe 52 lei si trebuia de 60 lei,bineinteles ca a trebuit sa mai pierd 20-25 min cu acest lucru,dar in fine sa rezolvat (nu departe de cladirea politiei se afla la etj.1 posta,intrebati si sigur o sa gasiti).Colegul de mai sus a mentionat ca sa modificat taxa la posta,dar nu am bagat de seama.
''Taxa de inmatriculare s-a majorat de la 52 ron la 60 ron.''

Multumesc celor care au participat la acest post '' HELP'',cat si forumului 4tuning.

Rog,ca toti cei care cititi aceste comentari si ati fost ajutati de acest post ,sa ii votati (punctati,asa e frumos)pt a apreciati munca depusa si ajutorul dat celor care au articipat. MULTUMESC.

Sperand ca acest post a fost/este de ajutor multora dintre voi,va doresc multa bafta si cat mai putine drumuri si batai de cap la inmatricularea masinilor.

Comentarii:

A comentat novacel21 (300 puncte) acum 11 ani Atentie, Oficiul Postal aflat in cladirea de vis-a-vis la et.1 este numai pentru rezidentii din Sectorul 2.
+1 vot
A raspuns dan.stefan.86 (160 puncte) acum 11 ani Salut! In cazul in care domiciliul il are cumparatorul in Ilfov, unde anume trebuie sa se adreseze, la ce ANAF? Am inteles ca ar fi cel din Buftea? Asa este?
0 voturi
A raspuns lucacicristi (520 puncte) acum 11 ani si eu ma plimb ANAF de o sapt,,,,de fapt asta este a doua sapt.....luni 04.02.2013 am fost si m-am milogit de doamna care se ocupa de asa ceva si mi-a scos mai inaite hartiile depuse si  miercuri mi-a spus sa merg dupa adeverinta....sper sa fie totul ok
0 voturi
A raspuns skipy78 (160 puncte) acum 11 ani buna si eu am cumparat un logan din 2007 primul proprietari era o firma de leasing din bucurest si cei de la anaf cer o adeverinta ca taxa a fost platitata ,eu cumi sa fac rost de acesta adeverinta ,e prostie mare sunt disperat numai stiu ce sa fac e bataie de joc , firma de leasin miazis ca a fost platit taxa dar nu a o adeverinta e bataie de joc

Comentarii:

A comentat cyborgcry (3,120 puncte) acum 11 ani Sal,pai,mai intai de toate trebuie sa inteleg ce probleme aveti...
Adeverinta o ceri de la ANAF ,ei ar trebui sa iti spuna daca a fost achitata/recuperata  taxa .
Banuiesc, ca aveti un contract vanzare cumparare ( + factura ) cu firma de la care ati luat masina,nu?
Mai sus aveti scris ce acte va trebuiesc pt a obtine aceea adeverinta de la ANAF.( sunt obligati in 5 zile sa va elibereze adeverinta).
Numai politia la inscrierea masini pe numele d-voastra va cere aceea adeverinta,(nu, cei de la ANAF. ,cel putin asa stiu eu ),nu am auzi pana acum sa fie invers.
Bafta.
0 voturi
A raspuns rOs-Z (140 puncte) acum 11 ani Salut! Intervin si eu aici cu o probblema. Am cumparat o masina anul acesta in februarie, inmatriculata in romania in 2008, cu taxa platita. Am strans toata documentatia, am luat adeverinta de la anaf in luna martie, cam pe 15. Merg ieri la Inmatriculari Pipera, unde nu mi-au acceptat dosarul pe motiv ca s-a schimbat formularul de la anaf si nu mai e valabil din 29.03.2013, si m-au trimis din nou la ANAF. Aici imi spun oamenii ca trebuie sa fac dovada platii, pe care a facut-o primul proprietar..al 4 lea dealtfel...undeva in calarasi. Acum trebuie sa ma apuc sa caut primul proprietar..? E singura solutie?
Va multumesc.

Comentarii:

A comentat cyborgcry (3,120 puncte) acum 11 ani Sal,sincer imi pare rau de ce aud,nu pot comenta decizia celor de la inmatriculari.(la noi apar ''bete in roate'' peste noapte)
Cele mai ciudat/nebunesc lucru e ca te duci la ANAF cu adeverinta veche (culmea,in care iti confirma ca ...e.t.c ) si ei iti cer sa confirmi ce deja a fost confirmat.Daca persoana respectiva a murit,disparut (Elodia,de exemplu) tu ce faci ramai cu masina in pom .pana il  gasesti pe propietar,hai ,ca asta e culmea.Te duci la ANAF tocmai pentru a fi  ajutat nu incurcat ,nu inteleg care ar mai fi rolul lor in aceasta tevatura,cred ca sunt plictisiti.
 Mergi sa depui o plangere,mentionezi de ''Legea contengiosului administrativ ''poate te vor ajuta dupa aceea.
Bafta si anunta-ne daca sa rezolvat.
0 voturi
A raspuns Ingineru77 (140 puncte) acum 11 ani Salut,
Am fost azi la Anaf si dupa indelungi chinuri si stat la cozi am reusit sa depun cererea cum ca nu s-a recuperat taxa auto. Problema e ca mi s-a spus ca raspunsul il voi primi in 30-45 zile !!!!!
Am insistat cum ca ar trebui sa mi-l dea in max. 5 zile dar functionarul mi-a spus ca nu mai e valabila faza cu 5zile de pe 14 ( banuiesc ca 14 martie).
I-am spus ca mie imi trebuie in max. doua saptamani ca imi expira numerele rosii...nu l-a interesat acest aspect....nu e problema lui...
A trebuit sa cer eu nr. de inregistrare...el a uitat.
Ce-i de facut?

Comentarii:

A comentat cyborgcry (3,120 puncte) acum 11 ani Simplu,te duci dupa 5 zile si ii ''pistonezi'' la cap.
Intrebare;daca masina a fost luata din Ro,de ce ai avut nevoie de nr rosii ?
Cand ai plecat de la ANAF ai primit o hartie.Acolo scrie data  la care a fost depusa cererea .( cererea a fost inregistrata)
A comentat Ingineru77 (140 puncte) acum 11 ani

editat de Ingineru77 acum 11 ani

Ca sa pot sa ii pistonez la cap trebuie sa stau la o coada imensa - e acelasi birou cu diverse alte probleme ( declaratii de venit si alte dracii ).
N-are legatura cu problema mea dar : Am avut nevoie de numere rosii ca sa pot circula cu masina ( masina a fost radiata ),altfel ma uitam la ea pana luam numerele definitive - si se pare ca va dura ceva pana le voi lua.
Hartia primita de acolo e o bucatica de hartie decupata pe care s-a scris cu pixul....
off topic: nici nu vreau sa va povestesc prin ce chinuri am trecut sa iau masina in evidenta la DITL ( sa iau stampila pe fisa de inmatriculare ). Nici cei care intocmesc acte, nici inspectorii habar nu au de lege pt. cazul meu ( masina radiata si cumparata de la un dealer de sh ), a trebuit sa le explic tuturor ce sa faca...pana n-am facut circ si nu am ajuns la un superior nu s-a rezolvat...
Inclusiv pt. cererea pt. ANAF mi s-a cerut copie de pe talon, eu n-am asa ceva, tocmai de asta eram la ei, sa strang toate actele ca sa pot obtine nenorocirea de talon sa inmatriculez masina.....

E prima data cand am nevoie de ceva de la minunatii nostri functionari publici si deja mi-e lehamite...
0 voturi
A raspuns cyborgcry (3,120 puncte) acum 11 ani Ce mai pot zice ?,am ramas fara cuvinte
Va doresc multa bafta.
+1 vot
A raspuns cristifl (160 puncte) acum 11 ani Salutare,
am si eu de transcris o masina pe numele meu, este fabricata in 2010, inmatriculata in 2010, masina este euro5 si nu cred ca s-a platit taxa de prima inmatriculare/taxa mediu atunci pt ca autoturismele euro 5 erau scutite. Dupa noua taxa autoturismele euro5 nu mai sunt scutite.
Intrebarea mea este daca trebuie sa platesc noua taxa de mediu, sau trebuie sa iau adeverinta de la ANAF care sa ateste ca nu trebuie sa platesc, sau cum trebuie sa procedez pentru inmatriculare?
Multumesc de raspunsuri

Comentarii:

A comentat cyborgcry (3,120 puncte) acum 11 ani Sal,nu stiu ce sa iți zic,
Te duci la ANAF și ei o sa te îndrume spre ce ai de făcut.Obligatoriu trebuie sa ajungi si acolo.Singura problema ar fi sa nu ai normele CO2 pe carte trecute si ar trebui sa ajungi la RAR mai intai,dar si pe aici trebuie sa ajungi pt Autentificare.Deci ai de umblat,multa bafta.
A comentat cristifl (160 puncte) acum 11 ani

editat de cristifl acum 11 ani

Am normele CO2 trecute pe Cartea de Identitate a masinii si pe certificatul de Autenticitate. Am intrebat la politie la înmatriculari si mi-au zis ca trebuie sa platesc taxa. Mi-au si recomandat calculatoare de taxa de pe net. Pt 124g CO2 cat produce a mea, taxa este 436lei sau 406lei (in fct de cum mi-o incadreaza, 2-3 ani vechime sau 3-4 ani vechime). Din pacate RCA pe 6 luni este minim 507 lei, deci cu toate cheltuielile pt inmatriculare voi da peste 1100lei :((
Maine ma duc la ANAF, sper sa n-am parte de cozi prea mari.
A comentat cyborgcry (3,120 puncte) acum 11 ani Ce sa ii faci ,confortul se plateste scump in Ro.(bine ca nu ai motor mare,ca treceai lejer peste 2000 ron )
Multa bafta.
0 voturi
A raspuns BR91 F N Y (130 puncte) acum 11 ani salutare!am cumparat o masina pe data de 07.03.2013,a fost adusa in tara in ianuarie si inmatriculata pe data de 16.01.2013,eu am chitanta de la propietarul roman care a adus-o si inmatricultat-o,eu amcu ma intreb daca aceasta cerere despre care sa discutat o sa mai am nevoie.

Comentarii:

A comentat cyborgcry (3,120 puncte) acum 11 ani Sal,
daca vechiul propietar este trecut in cartea masini,in lege spune ca la fiecare schimbare de detinator al masini se  cere  adeverinta ANAF.Acum singura problema este ,si ati pus bine intrebarea,daca este valabil si pentru masinile inscrise in acest an ?
Dar cum legea a intrat in vigoare pe 15 martie 2013,posibil sa va trebuiasca aceasta adeverinta.
Apreciez mult sa ''ne ''comunicati ce si cum sa rezolvat aceasta problema .
O zi buna  si multa bafta.
A comentat BR91 F N Y (130 puncte) acum 11 ani azi am inmatriculat masina,ieri am fost la ANAF si am facut o cerere pe numele meu cum ca la aceasta masina nu sa recuperat taxa,doamna de acolo mi-a dat-o pe loc(asta chiar ma mirat stiind de la multi ca dureaza ceva timp),azi am fost la politie si aveam acea adeverinta in dosarul cu acte,dupa ce sa uitat domnul de la ghiseu in dosar mi-a dat-o inapoi,dc nici nu mi-a spus.Problema a fost la asigurare unde la 1.6 benzina am dat 736 lei pe 6 luni,ceea ce e foarte mult stiind ca tata la acelasi motor si masina da 230 lei,asta mi-a trebuit sa am masina pe numele meu.Va sfatuiesc daca aveti  cum sa treceti masina pe numele unei persoane mai mare de 30 ani,sa o faceti.Bafta
A comentat cyborgcry (3,120 puncte) acum 11 ani Merci pt adaugare si multe drumuri fara probleme