4Tuning.ro > 4Tuning Help > Tuning > Ce conditii trebuie sa indepli...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+4 voturi

Ce conditii trebuie sa indeplineasca o masina pentru a fi recunoscuta de RAR drept automobil de curse?

Am citit intr-un articol pe 4tuning ca masinile de curse nu platesc taxa auto si mi se pare foarte interesent, acum revenim la intrebare, ce trebuie sa aiba o masina ca sa fie masina de curse , ma gandesc ca ar trebui rollcage, extinctor automat si sa fie inscrisa intr-o competie cum ar fi CNVC(Campionatul National de Viteza in Coasta)
A intrebat LFS_mihai (31,070 puncte) acum 12 ani in categoria Tuning

editat de ZoliaT acum 12 ani

Distribuie pe Facebook

Cel mai bun raspuns:

+2 voturi
A raspuns Hondarul (1,400 puncte) acum 12 ani O masina de curse este o masina care are un pasaport emis de FIA, respectiv FRAS in Romania. In functie de competitie, masina trebuie sa aiba sau nu lumini de drum ca si pe o masina de fabrica.

In rest insa, trebuie sa aiba roll-cage de un anumit diametru, scaune si centuri omologate, instalatie de incendiu si alte modificari pe care le prevad cei de la FIA.

Pentru CNR, unde este nevoie de masini inmatriculate in circulatie, e nevoie neaparat de lumini, dar la CNVC, unde nu e nevoie nici macar de masini inscrise in circulatie, nu ai nevoie nici de lumini.

Deci o masina de curse este atunci cand primeste un pasaport de la FIA, cu care te duci la RAR si primeste confirmarea ca este strict de curse.