4Tuning.ro > 4Tuning Help > 4Tuning.ro > Ce acte sunt necesare pt numer...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+2 voturi

Ce acte sunt necesare pt numerele rosii si care este pretul?

A intrebat OPC_89 (4,800 puncte) acum 12 ani in categoria 4Tuning.ro
Distribuie pe Facebook

7 Raspunsuri

–1 vot
A raspuns LiquidTW EXPERT (161,390 puncte) acum 12 ani Documente necesare:
* Cerere de solicitare a autorizarii provizorii a circulatiei, conform anexei
* Copia dovezii de efectuare a asigurarii obligatorii
* Taxa de autorizare provizorie (C.E.C. sau trezorerie)
* Chitanta de plata a contravalorii autorizatiei de circulatie provizorie
* Copii ale actelor de provenienta si proprietate;
* Documentul de identitate al solicitantului (original si copie);
* Autorizatie de circulatie eliberata de administratorul drumului public pentru vehiculele care sunt agabaritice sau depasesc masele maxime stabilite pentru drumurile din Romania
* Contravaloarea placilor cu numere provizorii
* Copia declaratiei vamale de tranzit sau declaratiei vamale pentru calatori pentru vehiculele de provenienta straina uzate care se afla inainte de prima inmatriculare in Romania. In lipsa acestora se solicita o copie a pasaportului persoanei care a introdus vehiculul in Romania in care este mentionat vehiculul respectiv. Daca nu se pot prezenta nici unul dintre aceste documente este necesara o declaratie notariala cu privire la imprejurarile in care acel vehicul a intrat in Romania, cu specificarea punctului vamal si a persoanei care l-a introdus.
* In cazul in care detinatorul, nu se poate prezenta la ghiseu, acesta poate fi reprezentat de catre o alta persoana, pe baza unei procuri notariale speciale.
* Pentru solicitarile persoanelor juridice, mai sunt necesare si urmatoarele acte:
 * adresa inregistrata de solicitare, cu indicarea delegatului autorizat sa depuna si sa ridice documentele de circulatie;
 * copia actului de identitate al delegatului;
 * copia certificatului de inregistrare eliberat de Oficiul National al Registrului Comertului;
 * pentru entitati ca societati civile, profesionale de avocati, birouri de notari publici, precum si alte asemenea entitati, trebuie sa se prezinte pe langa documentele de inmatriculare si certificatul de cod fiscal.

Salut
:)
+2 voturi
A raspuns AR92KTA (50,130 puncte) acum 12 ani Procedura e simpla si se poate termina intr-o singura zi [daca esti din Bucuresti].
Ai nevoie de actul de proprietate asupra masinii [iar daca masina e cumparata din strainatate, iar tu nu esti primul cumparator, ai nevoie de tot sirul de acte de proprietate de la proprietarul strain pana la tine-deci si actele de proprietate ale intermediarilor-].
1. Ia actul de proprietate la tine impreuna cu buletinul si mergi la cineva care face asigurari. Asigurarea pentru numere provizorii e destul de ieftina [20 - 30 lei], prin urmare mergi la prima societate de asigurari care-ti iese in cale. Daca esti din Bucuresti du-te la Udristei, ca sa mergi la sigur.
2. Fa-ti o asigurare pentru numere provizorii dupa care mergi la un xerox si ia o cerere pentru numere provizorii[0,5 lei], pe care trebuie sa o completezi cu toate actele [la Udristei se gasesc acolo unde faci asigurarea, iar fetele ti-o si completeaza pentru 1 leu.
3. Fa copie xerox la toate actele pe care le ai inlusiv buletin si asigurare.
4. Mergi la un CEC din sectorul tau [daca esti din Bucuresti] sau orasul tau unde achita 2 taxe [taxa de autorizare provizorie si contravaloarea autorizatie], nu trebuie sa le tii minte numele pentru ca functionara de acolo va sti pe ce sa-ti ia banii. Aici vei da din buzunar aproximativ 25 de lei.
Nu mai este necesar sa traduci actele de proprietate daca ai cumparat masina din tarile deja consacrate [Germania, Olanda, Franta, Italia], cel putin in Bucuresti.
5. Asa ca nu mai e nevoie decat sa mergi cu toate actele la Inmatriculari Auto. Daca esti din Bucuresti ai grija ca biroul de inmtariculari s-a mutat din Udristei in Pipera, Sos.Pipera nr.49, sector 2, tel: 021.301.95.88 [putin mai sus de statia de metrou Aurel Vlaicu].
6. Ajuns la Inmatriculari inarmeaza-te cu rabdare, in Bucuresti trebuie sa iei un bon de ordine care te va ajuta sa stii cat mai ai de asteptat, prin urmare vei stii daca ai timp de un suc [de obicei ai timp de 10 sucuri si 6 cafele].
7. La biroul de inmatriculari vei mai plati 40 de lei contravaloarea placutelor, pe care le vei lua pe loc [cel putin daca esti din Bucuresti].

Atentie: Numerele rosii se dau de maxim trei ori , adica maximum 3 luni, caz in care pentru a doua luna in care vei dori sa le obtii trebuie sa mai aduci in plus "copia declaratiei vamale pentru vehiculele de provenienta straina pentru care se solicita inmatricularea in Romania".- --Cu numerele provizorii nu poti parasi teritoriul Romaniei.

Comentarii:

A comentat Gregorio (100 puncte) acum 5 ani Daca nu am actele  de proprietate  a fostilor  proprietari  Cum  se poate proceda
0 voturi
A raspuns OPC_89 (4,800 puncte) acum 12 ani MULTUMESC PT RASPUNSURII!!!
0 voturi
A raspuns calutzustudio (140 puncte) acum 10 ani Si daca actele de provenienta sunt in limba germana trebuiesc traduse si legalizate sau le pot da pe cele in limba straina?
0 voturi
A raspuns ancab79 (140 puncte) acum 6 ani Nu trebuie sa te opresti la CEC, taxa de 13 ron plus cea de 40 pt placute le platesti chiar acolo unde prezinti actele. Nu trebuie traduse actele pt numere provizorii, ci doar pt inregistarea ulterioara.
0 voturi
A raspuns semengeorge (140 puncte) acum 6 ani Dacă nu am declarația vamala pot lua nr provizori ?