4Tuning.ro > 4Tuning Help > 4Tuning.ro > Evaluare masina...Reparatie pe...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Evaluare masina...Reparatie pe asigurare sau dauna totala?

Salut!Am o intrebare,am avut accident cu masina si sa atins un lonjeron care sa strambat,aripa din spate,stopuri,portbagaj inpins inauntru(sa si crapat pe sub ea).Am fost azi la un service si mi-a spus ca reparatiile costa in jur de 9000 de lei.Intrebarea mea avand in vedere ca e lonjeronu stramb masina destul de rara si piesele foarte scumpe o voi repara pe asigurarea celui care ma lovit sau evaluatorul imi va da dauna totala si imi da banii pe ea?

ps:masina e si putin plecata catre dreapta ca usa imi freaca pe aripa cand se inchide.

Imagini atasate

A intrebat Sebiku (3,670 puncte) acum 11 ani in categoria 4Tuning.ro
Distribuie pe Facebook

8 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani asta o sa afli de la inspectorul de dauna
probabil ca o sa iti dea dauna totala, dar nici pe departe nu o sa primesti 9000lei.trebuie sa lupti pt banii si nu e usor.orice ar fi si oricum o dai nu o sa primesti cat vrei tu pe masina.plus ca o sa te forteze sa iti iei si epava.......
eu iti doresc minte de fier si multa bafta si cat mai multi bani in cazul in care e dauna totala

Comentarii:

A comentat lawrentziu18 (9,790 puncte) acum 11 ani si ce e rau daca il forteaza sa isi ia epava?
A comentat kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani cel mai probabil o sa-i ofere o suma derizorie plus epava..de asta zic.
0 voturi
A raspuns Sebiku (3,670 puncte) acum 11 ani Am auzit ca banii ii primesc la maxim 1 luna,bineinteles ca imi fac ei calculele.Sper sa fie bine!Dar vreau o parere si de la vreun user care a trecut prin asa ceva.Sa-mi spuna in cat timp ia dat banii.

Comentarii:

A comentat kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani 7zile minim.
A comentat Sebiku (3,670 puncte) acum 11 ani Nu stiu cat de derizorie  o sa fie suma dar am inteles ca se calculeaza dupa un catalog in acel catalog vazand pretul cand a iesit de pe poarta fabrici,apoi cu pretul de piata.Asta in cazul ca va fi dauna totala.Si dauna totala la fel am auzit ca se da in caz ca reparatiile sunt mai scumpe ca masina.Maine am programare la evoluator.
A comentat kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani iti doresc sa iti dea cat mai multi bani ca sa iti acoperi, cel putin masina(cat te-a costat pe tine in timp). si da se calculeaza dupa catalog, se iau in considerare mai multe criterii:pret achizitie, pret initial, valoare piata, cat de mult este degradarea etc
sfat: fa-ti un contract cu o suma mai mare decat cea reala ca sa ai un bonus in fata lor(asta daca ai luat masina de curand ca vad ca sunt luminite in geam)
0 voturi
A raspuns Sebiku (3,670 puncte) acum 11 ani Masina e a tatalui meu care e plecat in germania mi-a lasat-o mie,masina e adusa in tara din 2008,practic si-a scos banii cu varf si indesat,ce-mi pare mai rau e ca am bagat acum o gramada de banii in ea pt ca imi expirase itp-ul.

Ps:am fost azi la evaluarea pagubelor si cel care a facut pozele a scris pe acea fisa"Posibil dauna totala",acum sper sa fie bine si sa primesc un raspuns cat mai repede!
0 voturi
A raspuns vwvento (49,280 puncte) acum 11 ani Masina va fi sigur dauna totala, daca erai din CT iti faceam eu masina ieftin, nu cu 9000 de lei!
0 voturi
A raspuns Just_Me_AXY (10,780 puncte) acum 11 ani omule problema sta in felul urmator.... daca iti dau dauna totala ai dreptul legal sa iti pastrezi masina avariata insa la bani trebuia sa fii foarte atent .... si aici atarna anul masinii si conditia in care se afla (care e la latitudinea ofiterului de daune)se face o medie iar tu vei lua aproximativ pretul minim al masinii tale in conditiile de achizitionare a uneia sh in stare de functionare neavariata. asa a trecut un amic ...aveam un golf 3 ... a facut accident oficerul a zis dauna totala i-au calculat si in final a luat 7000lei in aproximativ, 2luni era cu banii in cont
0 voturi
A raspuns catalin667 (140 puncte) acum 11 ani Cei care nu stiu lucruri concrete sa NU se mai dea cu parerea!
Circuitul este urmatorul: dupa ce iti faci constatarea propriu -zisa masina trebuie dusa intr un service agreat de asigurator ( cel mai recomandat) care mai apoi se apuca de demontat reperele avariate si se face o reconstatare pe elementele noi gasite avariate: gen ornament hayon, intarituri,mdubluri, cleme, suporti, elemente ce nu s-au obv la constatarea initiala.
Mai apoi se intocmeste un deviz estimativ care se transmite inspectorului de dauna. Acesta va calcula valoarea maxima de despagubire: se tine cont de starea generala,km,an de fabricatie, si pretul de nou al masinii. Toate aceste date introduse intr"o formula rezulta suma maxima LEGALA pe care o poate acorda.  Daca devizul de la service este sub aceasta suma, masina se repara in service, daca este peste valoarea maxima despagubire se acorda pagubitului suma in cauza calculata initial si epava. pt politele rca EPAVA NU RAMANE ASIGURATORULUI.

catalin- fost insp daune
0 voturi
A raspuns piti.ella (180 puncte) acum 11 ani sal am si eu o intrebare am un bmw 320d din 2007 decembrie ci am avut un accident in spania ne find eu de vina si mia indoit stlpu dupa partea dreapta dintre usi, si astia de la asigurarea la spaniol mia dato reparabila, asi avea vro sansa sa refuz reparatia pentru ca stalpu face parte dun structura din cate am auzit. asi dori un raspuns dak  pot refuza reparatia astept un raspuns . ms frumos
0 voturi
A raspuns piti.ella (180 puncte) acum 11 ani dak se poate din parte lu catalin fost inspector daune