4Tuning.ro > 4Tuning Help > 4Tuning.ro > Se poate face asigurarea RCA,f...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

0 voturi

Se poate face asigurarea RCA,fara a detine permis de conducere categoria B?

As avea rugamintea daca este cineva dispus sa ma ajute cu urmatorul  fapt :

Detin un autoturism marca seat ibiza inmatriculat ro pe numele meu , eu avand varsta de 24 de ani , permis cat. b si as vrea sa o transcriu pe numele mamei mele care are varsta de 50 de ani dar nu are permis de conducere ,   iar acuma vine intrebarea:  Se poate face asigurarea RCA,fara a detine permis de conducere categoria B?
A intrebat cd_m19 (230 puncte) acum 9 ani in categoria 4Tuning.ro
Distribuie pe Facebook

10 Raspunsuri

+2 voturi
A raspuns BV98ERI (54,990 puncte) acum 9 ani Da , se poate face asigurarea pe numele mamei ,la data obtinerii permisului se trece data intrarii in vigoare a asigurarii.

Comentarii:

A comentat dreamboy (8,210 puncte) acum 9 ani Cu alte cuvinte vrei sa spui ca asigurarea nu e valabila pana nu ia mama lui permisul ?
A comentat BV98ERI (54,990 puncte) acum 9 ani La incheierea asigurarii se trece de cand are permis proprietarul.In cazul mamei, neavand permis se trece la data obtinerii permisului data de intrare in vigoare a asigurarii.
A comentat robert11111 EXPERT (122,180 puncte) acum 9 ani Se poate face are un prieten o masina inm p numele lui si nu are permis
A comentat BV98ERI (54,990 puncte) acum 9 ani DA,SE POATE.nu stiu unde aveti nelamuriri? Se poate,si am mentionat si  care este procedura .
+2 voturi
A raspuns robert11111 EXPERT (122,180 puncte) acum 9 ani Se poate face .

Cel mai bun raspuns:

–1 vot
A raspuns ghirvurazvan (3,780 puncte) acum 9 ani Da se poate face, Dar ca sa fii mai sigur si sa nu ai probleme cu politia fa-ti si un contract de comodat-auto de pe numele tau pe numele mamei talei,.

Comentarii:

A comentat free2hot4you (6,170 puncte) acum 9 ani nu e necesar pentru rudele de gradul 1.
se considera a fi bunul familiei

Alte raspunsuri: (7)

+3 voturi
A raspuns SuzuMaTeo (1,350 puncte) acum 9 ani Eu stiu ca se poate, dar mai bine intrebi un broker, iti recomand http://romasig.ro/ eu de la el iau de cativa ani si daca am avut vreo intrebare, mi s-a raspuns cu mare calm. Ca sa eviti orice alta problema, nu ai alt unchi sau matusa cu carnet, pe numele careia s-o inmatriculezi? Fa niste teste cu calculatorul de RCA de la brokerul asta si vezi cat iese la fiecare in parte - rude de incredere, adica
+2 voturi
A raspuns dreamboy (8,210 puncte) acum 9 ani Se poate face fara probleme , circul de 3 ani cu masina inmatriculata pe numele surorii mele fara contract de comodat sau alte procuri . Am avut nevoie si de asigurare (am julit bara cuiva in parcare ) si totul sa rezolvat fara probleme . Ps : port tot timpul o copie dupa buletinul proprietarului
+1 vot
A raspuns yceboi EXPERT (113,920 puncte) acum 9 ani Cel mai bine intrebi un broker
+1 vot
A raspuns LiquidTW EXPERT (161,390 puncte) acum 9 ani Da se poate face, cunosc si caz cand a trebuit sa foloseasca polita caci a fost lovit. Masina era pe bunica ei.
+1 vot
A raspuns cd_m19 (230 puncte) acum 9 ani Da, in calitate de priprietar, legea prevede obligatia de asigurare de raspundere civila pentru pagube produse tertilor prin accidente de vehicule. Incheierea asigurarii obligatoriii RCA nu este conditionata de existenta permisului de conducere, ci de existeta vehiculului prin intermediul caruia se pot produce prejudicii tertilor și a unui proprietar si/sau utilizator.

Asigurarea RCA isi produce toate efectele, idiferent cine conduce vehiculul respectiv.

Ca sa fie mai clar, o firma, persoana juridica, nu poseda permis de conducere din motive evidente, in schimb este obligata sa asigure vehivcul de raspundere civila auto.
http://despagubiri-rca.ro/va-raspundem/2036/poate-face-asigurarea-fara-detine-permis-conducere-categoria
0 voturi
A raspuns nicusexxy (140 puncte) acum 6 ani Buna ziua am cumparat o masina de laa cineva care mia lasat numerele de anmatriculare ..cum as putea face rca.pe numele meu fara sa ma duc la proprietaru masini ..astept raspuns
0 voturi
A raspuns madona1 (140 puncte) acum 5 ani Da,se poate dar trebuie ca persoana in vârstă sa aibă masina trecură pe el,asigurarea pe el,itp tot și rovinieta.Iar tu conduci fără griji. ,,drum bun"