4Tuning.ro > 4Tuning Help > 4Tuning.ro > taxa de poluare

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Taxa de poluare

Am cumparat in iunie 2011 un renault 19 si lam inregistrat la fisc in iulie 2011.

Mai platesc taxa de poluare daca vreau sa o inmatriculez pe numele meu in 2012, daca schimbarea de proprietar s-a facut in 2011 cand nu era aprobata legea asta stupida ?

Nu am inmatriculat-o pe numele meu ptr ca nu am vrut sa mai cheltui alti bani, oricum nu aveam de gand sa o pastrez.
A intrebat edward91 (490 puncte) acum 12 ani in categoria 4Tuning.ro
Distribuie pe Facebook

4 Raspunsuri

+2 voturi
A raspuns ZoliaT (4,640 puncte) acum 12 ani Cel mai probabil DA. Pentru ca cei de la inmatriculare or sa iti ceara dovada platii acestei taxe.

Comentarii:

A comentat edward91 (490 puncte) acum 12 ani ms de raspunsuri !
Si daca merg cu ea asa ce o sa-mi faca politia? Deja la mine in galati au inceput astia sa verifice toate masinile cu steagul romaniei la nr de inma.
A comentat ZoliaT (4,640 puncte) acum 12 ani Nu stiu sa fi patit cineva ceva vreodata. Practic masina este inmatriculata. Doar sa ai grija ca fostul proprietar sa nu dea numerele pierdute si apoi sa radieze masina! Daca masina se radiaza si mergi cu ea este practic infractiune (masina fiind una neinmatriculata)
–2 voturi
A raspuns dadi_t (37,630 puncte) acum 12 ani La orice masina deja inmatriculata in tara si mai veche de 2007, se plateste taxa de inmtriculare de catre cumparator, daca nu s-a platit pana acum.

Nu conteaza cand a aparut legea pt. ca este retroactiva. Asta este una din abuzurile acestei legi.

Comentarii:

A comentat ZoliaT (4,640 puncte) acum 12 ani E putin incorect ce spui. Taxa se plateste pentru orice masina inmatriculata inainte de ianuarie 2007. Taxa nu este retroactiva, se plateste doar in momentul tranzactionarii de cumparator inainte de inmatriculare. Cei care au platit o forma a taxei dupa Ianuarie 2007 se pot adresa instantei pentru recuperarea unei diferente pentru ca in forma actuala s-ar spune ca taxa este mai mica cu ~25%. Ca si pana acum legea va putea fi atacata cu un avocat bun care se ocupa de asa ceva si banii pot fi recuperati cel mai probabil
A comentat dadi_t (37,630 puncte) acum 12 ani Sa definim cuvantul retroactiv:

RETROACTÍV, -Ă adj. Care are efect și pentru ceea ce s-a petrecut în trecut; (spec.; despre legi) care se aplică și pentru fapte din trecut. [Pron. -tro-ac-. / < fr. rétroactif, it. rettroattivo, cf. lat. retroagere – a face înapoi].


Prin urmare, daca sunt obligat sa platesc o taxa de inmatriculare, la o masina care  este deja inmatriculata in tara si a fost imatriculata inainte de a exista aceasta lege, se cheama ca aceasta taxa este retroactiva.
A comentat ZoliaT (4,640 puncte) acum 12 ani Corect ce spui tu, numai ca aceasta taxa nu este una de inmatriculare. Taxa se numeste "Taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule" si in teorie platesti ce o sa poluezi in viitor, dupa ce incepi sa mergi cu masina nou inmatriculata. Acum sa nu intelegi ca eu as fi de acord cu aceasta taxa, dar asta e cruda realitate.
0 voturi
A raspuns vwvento (49,280 puncte) acum 12 ani Dadi_t ai gresit, legea nu este retroactiva ci, cei care vor sa vanda masini inamatriculate inainte de 2007 vor plati ei sau cumparatorii taxa, DACA PASTREZI MASINA nu esti obligat sa platesti.

Comentarii:

A comentat edward91 (490 puncte) acum 12 ani

editat de edward91 acum 12 ani

bn sa zic ca o sa pastrez masina asa neinmatriculata pe numele meu (doar inregistrata la fisc) ci doar cu toate actele vechiului proprietar, ce ar putea sa-mi faca politia? in caz ca stie cineva.
0 voturi
A raspuns bysconty EXPERT (109,230 puncte) acum 12 ani daca o ti pe numele lu ala,si scrie pe talon instrainat catre X la data de xx.xx.xxx te poate opri si iti poate lua numerele si talonu,daca nu scrie sanatate si drum bun,in cazul in care nu esti atat de naiv incat sa ii arati contractul de vanzare cumparare,

Comentarii:

A comentat edward91 (490 puncte) acum 12 ani nu scrie nimic despre instrainare si ms mult ptr raspuns!! :)