4Tuning.ro > 4Tuning Help > Car Audio > 2 acumulatori (baterii) vs 1 a...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+2 voturi

2 acumulatori (baterii) vs 1 alternator

imi puteti spune ce efecte negative ar putea avea? E vorba de 2 acum de 75Ah si de un alternator tot de 75 (solicitari excesive asupra alternatorului,consum de carburant etc.) Multumesc!
A intrebat bas31 (1,600 puncte) acum 12 ani in categoria Car Audio
Distribuie pe Facebook

3 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns Robert-323 (62,980 puncte) acum 12 ani salut, tata are 2 baterii pe dacie, una de 55Ah si una nu stiu de cat este, dar de 3 luni de cand le are nu am observat sa fi avut vreo problema, acum depinde si de masina nu stiu mai multe sa-ti spun dar pe dacie nu-s probleme si are alternatoru original

Cel mai bun raspuns:

+3 voturi
A raspuns Soundstream (26,750 puncte) acum 12 ani Singura problema va fi ca cele doua baterii nu se vor incarca la maxim niciodata. Alternatorul va incarca in ambele tot 75A. Alternatorul nu are cum sa bage 75 A in ambele baterii. Acumulatorii ar trebui sa fie identici si conectati in paralel + la + si - la -. Consumul de carburant este influentat de consumatorii care ii vei pune pe acele 2 baterii. Solicitari excesive la fel daca ai consumatori mari continuu. La ce vrei sa folosesti acest sistem?
Dupa nick-name presupun ca la car audio. Eu am rezolvat aceasta problema punand un alternator de 120 A. Face fata altfel la 2 baterii dar tot nu e de ajuns.

Comentarii:

A comentat yonutz85 (1,520 puncte) acum 12 ani Am mai scris si pe alt topic : sfatul asta pe care il dai tu e gresit. Aternatorul fie ca e de 50,fie ca e de 100 de amperi la fel incarca o baterie,singura problema e durata in care o face.
In cazul lui efectiv daca sa zicem ca inainte cand avea o singura baterie aceasta era incarcata complet intr-o ora,acum vor fi necesare 2 ore de functionare a motorului. Asta presupunanad ca face ceva incat sa le descarce excesiv pe ambele.

Alte raspunsuri: (1)

+2 voturi
A raspuns bas31 (1,600 puncte) acum 12 ani Ms cam asta e raspunsul pe care il cautam