4Tuning.ro > 4Tuning Help > Car Audio > Ajutor, player alpine se incal...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+2 voturi

Ajutor, player alpine se incalzeste foarte tare....este normal?

In primul rand Salut. Am un player alpine .l am achizitionat de curand second hand, si am observat ca se incalzeste foarte foarte tare.adica la un moment dat se incalzeste atat de tare incat pur si simplu te arde daca tii mana pe el mai mult de 2 secunde.Este normal..?
A intrebat dragosssh (2,570 puncte) acum 12 ani in categoria Car Audio
Distribuie pe Facebook

10 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns vldmx (2,950 puncte) acum 12 ani Cel care l-a vandut fii sigur ca nu l-a dat degeaba.Ai putea sa te duci la un service audio,poate fi ars un rezistor,dar nu stiu sigur.
Cel mai bine e sa cumperi unul nou si primesti si garantie. :D
0 voturi
A raspuns Soundstream (26,750 puncte) acum 12 ani In ce conditii se incalzeste foarte tare si unde se incalzeste? Fata? Sau partea din spate metalica?
0 voturi
A raspuns dragosssh (2,570 puncte) acum 12 ani pai de functionat merge normal..nu are treaba. am ascultat vreo 20 de minute incontinuu..si se incalzeste f tare pana la un moment dat..dupa care ramane asa..se incalzeste partea din spate...la radiatorul acela
0 voturi
A raspuns dragosssh (2,570 puncte) acum 12 ani se incalzeste ascultand muzica.....pus pe un singur difuzor sau pe toate 4.mii se pare ca la fel de rpd si la fel de tare se incalzeste
0 voturi
A raspuns Soundstream (26,750 puncte) acum 12 ani Daca se incalzeste partea din spate de metal mai groasa e ceva foarte normal pentru ca acolo are el finalii sau finalul. Se poate incalzi la 70 80 grade lejer. Acela este un radiator care asta e rolul lui sa se incinga si sa disperseze caldura generata de mosfet sau integrat ce are el acolo.
0 voturi
A raspuns dragosssh (2,570 puncte) acum 12 ani deci este normal....eu stiam ca ii ar trebuii sa se incalzeasca radiatorul acela intrucat au rolul de a racii..dar nu credeam ca atat de tare...de mentionat ca l am pus la o sursa de pc, si acolo nu se incalzea chiar asa de tare...probabil si din cauza ca nu avea atatia amperi ca bateria de masina..si nu era destul de alimentat
0 voturi
A raspuns Soundstream (26,750 puncte) acum 12 ani Amperajul nu cred ca ii lipsea. Un player normal are un consum de 10 maxim 15A cand este solicitat la maxim ( 4 difuzoare pe el cu volum maxim ) care o sursa de calculator ii cam are depinde de puterea ei. Treaba este ca la pc ai 12 - 12.3 volti iar in masina cu motorul pornit ai 14 - 14.5 volti. Plus ca in bord de obicei este cald si dispersia caldurii nu mai este aceeasi cu cea in free air. Atata timp cat playerul nu se inchide si nu face figuri este totul in regula.
Majoritatea playerelor de generatie mai noua au protectie la scurt pe iesire difuzoare, la supravoltaj si la supra incingere. Ce model este playerul?

Comentarii:

A comentat dragosssh (2,570 puncte) acum 12 ani

editat de dragosssh acum 12 ani

Alpine 9882ri cat despre bord..playerul era pe scaun in masina cand functiona si am observat cat de tare se incalzeste..nu era in bord.motorul nu era pornit
0 voturi
A raspuns oxi3 (16,990 puncte) acum 12 ani nu conteaza dak era pe scaun sau in bord dute la un service si rezolvi acolo
0 voturi
A raspuns dragosssh (2,570 puncte) acum 12 ani am mai cautat pe net..si cica asa se incalzesc ele..ii normal...cand se incalzesc prea tare ar trebuii sa se opreasca...

Comentarii:

A comentat Soundstream (26,750 puncte) acum 12 ani Eu tiam zis... Daca nu esti sigur dute la un electrician bun sa arunce un ochi in el si atunci vei dormi linistit.
0 voturi
A raspuns dragosssh (2,570 puncte) acum 12 ani inteleg..ideea ii ca ..se incalzeste cam la 70 80 de grade dupa aprox 10 minute de ascultat si ramane la temperatura aceea..