4Tuning.ro > 4Tuning Help > Car Audio > Ce sa fac daca nu imi trimite ...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

0 voturi

Ce sa fac daca nu imi trimite certificatul fiscal?

Buna ziua. Am achizitionat acum 3-4 saptamani de zile o masina SH din targ. Am facut actul de vanzare cumparare. Am inscris-o la primarie, am facut tot ce trebuie..RAR pe numele meu...asigurarea.. tot  doar ca nu mi-a trimis certificatul fiscal pentru ca are datorii. Respectivul imi cere mie bani ca sa ii platesc eu datoriile pentru a-mi da certificatul pentru a o inscrie pe numele meu. Ma ameninta ca se va duce la politie si le va spune ca este furata. Eu nu am cumparat-o de la el ci de la  un  anumit X-ulescu de care nu stiam ca nu este proprietar ci au facut o "afacere" intre ei. Acum X-ulescu nu este de gasit dar proprietarul l-am gasit.

Ce pot face si cat timp pot merge cu masina pe numele lui.

A intrebat Adrian0945 (480 puncte) acum 9 ani in categoria Car Audio
Distribuie pe Facebook

6 Raspunsuri

+1 vot
A raspuns florinos (10,920 puncte) acum 9 ani acel proprietar este un cretin, vrea sa mai suga niste bani. Scuzama ca-ti spun dar nu poti spune ca nu stiai ca vanzatorul nu este si proprietarul masinii. Cand ai cumparat masina si s-a facut contractul de vanzare-cumparare nu ai vazut ca  numele de la rubrica "vanzator" nu corespunde cu numele de pe certificatul de inmatriculare?
Poti merge cat vrei cu masina inmatriculata pe numele cretinului, doar daca vrei sa iesi in afara tarii trebe procura de la proprietar ( nu cred ca va face asa ceva proprietarul).
Ca sa poti inmatricula masina pe numele tau iti trebuie certificatul fiscal de la "ultimul vanzator", daca intelegi ce am vrut sa spun. Succesuri.

Comentarii:

A comentat Adrian0945 (480 puncte) acum 9 ani da asta am vazut...dar acel x-ulescu.. cum l-am denumit... mi-a spus ca este masina surorii sale.. in fine... si ne-a dat o copie dupa buletinul ei... si la acel moment.. totul mi s-a parut in regula... dar acum  nu.... Am dat de proprietar cum am zis si mai sus.. iar acesta m-a amenintat ca daca nu ii dau banii pentru a plati datoriile lui... radiaza masina... si merge la politie declarand ca masina a fost furata....
A comentat florinos (10,920 puncte) acum 9 ani masina nu o poate radia el, se radiaza "automat" in momentul in care o inmatriculezi pe numele tau , in baza de date vei figura tu ca proprietar si va fi radiata de pe numele lui. El poate doar sa se duca la serviciul inmatriculari si sa zica ca a vandut masina si cel care a cumparat-o nu a inmatruculat-o pe numele lui si astfel lui i se aduna datorii le fisc. Deci nu o poate radia el. Sa zica ca a fost furata masina, poate reclama ce vrea el la politie, acei lucratori, in urma verificarilor si investigatiilor vor constata ca cele sesizate nu se confirma si s-ar putea sa o ia el in barba pentru declaratie mincinoasa. Succesuri. si nu ceda la amenintarile lui, nu-i da bani.
A comentat Adrian0945 (480 puncte) acum 9 ani Asa am sa fac! Va multumesc mult pentru raspuns!
A comentat krisz acum 3 luni Sziasztok énis úgy jártam hogy nem a tulajdonostól vettem az autót hanem egy ismerős auto kereskedötől ö mondta lesz fiscal biztos én eszt elhittem természetesen mert ismerem meguntam várni a fiscalra kapcsolatba léptem az eredeti tulajjal ö aszonta nem tud adni fiscalt mert adóssága van de a tulajjal semmi papír nincs csinálva ijenkor mi az első lépés járhatók így az autóval!!!
0 voturi
A raspuns antonio.carsa (58,300 puncte) acum 9 ani in primul rand ai facut-o de oaie. Niciodata nu cumperi masini fara fiscalul celui din acte. De radiat nu are cum sa radieze masina fiindca nu are numerele si actele in original iar de cerut bani si dat in judecata nu are ce sa iti faca deoarece tu ai contract intre tine si "x-ulescu" de la care ai cumparat masina. Deci cu dovada ca tu ai cumparat masina acum o luna nu are cum sa iti ceara impozit si amenzi pentru restul timpului cat masina nu a fost in posesia ta. Eu zic sa mergi la politie si sa le explici cum sta treaba. Probabil proprietarul vroia sa te sperie zicand ca merge la politie dar eu cred ca o sa fie surprins cand o sa vada ca tu esti cel care merge cu politia la el.
La urma.... interesul ca masina sa fie radiata e a lui nu al tau. Tu poti umbla asa 10 ani daca ai cartea si talonul

Comentarii:

A comentat Adrian0945 (480 puncte) acum 9 ani Fiind la inceput nu stiam toate demersurile.... dar mi-a spus ca imi trimite fiscalul in urmatoarea zi..  dar totul a decurs altfel decat ma asteptam. Iti multumesc pentru raspuns.
0 voturi
A raspuns danyboss1984 (200 puncte) acum 8 ani Salut adrian..am citit postarile tale,in aceiasi situatie sunt si eu.am luat o masina de la brasov adusa din afara am facut contractul de vanzare cumparare intre o fata si tatal meu si de 2luni ma chinui sa obtin fiscalul de la domisoara care refuza sa mil dea..i-am facut rar si i-am trimes toate actele scanate cu gandul sa mil scoata..dami si mie un sfat te rog daca tu ai rezolvat ca eu pana la sfarsitu luni acum trebuie sa inmatriculez masina k imi expira rar
0 voturi
A raspuns FlorinaM (140 puncte) acum 7 ani În același situație sunt și eu, am cumpărat o mașină de la un tip din Timișoara, mașina adusă din Italia, tipul fiind samsar, am făcut actul de vânzare cumpărare. ... tot ce trebuie.  Dar acum refuza sa imi trimită fiscalul. Spune-mi te rog cum ai procedat pana la urmă. Mulțumesc
0 voturi
A raspuns popylaur (140 puncte) acum 5 ani Legile sunt prost făcute.. Birocrația ne omoară. Ajung oamenii la amenințări și bătaie pentru un fiscal. În 2018 radierile trebuiau sa se facă online,cu un singur click într-o baza de date comuna.
0 voturi
A raspuns AncaMihaelaO (140 puncte) acum 5 ani Cum v-ați rezolvat această problemă, oameni buni? Mă poate ajuta cineva? Sunt în aceeași situație..:((