4Tuning.ro > 4Tuning Help > Car Audio > Ce trebuie sa iau in cosiderar...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Ce trebuie sa iau in cosiderare la montajul unui CD-player MP3 in locul vechiului casetofon?

Buna ! Sunt novice la capitolul electronica si as dori sa stiu care sunt pasii care trebuie urmati la montajul unui CD-player in masina si care sunt riscurile unui montaj inadecvat?

Rog miștocarii sa se abtina de la comentarii inutile si astept raspunsurile voastre ! Multumesc !

A intrebat Claw166 (230 puncte) acum 11 ani in categoria Car Audio
Distribuie pe Facebook

3 Raspunsuri

+2 voturi
A raspuns audi4ever (4,400 puncte) acum 11 ani Eu as zice ca prima oara trebuie sa scoti casetofonul vechi sa vezi ce tip de mufa are. Daca corespunde cu cel al CD-player-ului e ok. Daca nu, iti trebuie adaptor pentru cd-playerul care il ai, asta in cazul in care nu l-ai cumparat nou. Daca e proaspat cumparat atunci in cutia lui ar trebui sa ai acel cablu.
Se mai intampla sa conectezi cd-player-ul cu cablul original cu care vine si sa constati ca dupa ce iei contactul si il pui inapoi nu iti tine minte posturile radio memorate. E vorba de plusul (+) permanent care vine la noul cd-player. In acest caz trebuie sa scoti din mufa cu o agrafa acel pin aferent plus-ului (+) permanent si sa il pui acolo unde trebuie. Asta ca sa fie treaba frumoasa fara sa fii nevoit sa tai fire si sa le izolezi. Daca nu te descurci la faza asta eu zic sa apelezi la un simplu electrician auto ca nu e mare filozofie.

Comentarii:

A comentat iulian.harabagiu (590 puncte) acum 11 ani treaba cu memoratul o am si eu.  Dupa ce iau contactul toate setarile toate posturile si tot ce e de memorat, se pierde si la fiecare pornire din nou trebuie sa setez fiecare lucru in parte. Imi poti trimite un PM (sau chiar si aici daca vrei) cum se rezolva asa mai babeste ca nu sunt foarte apt in astea. Multumesc!
+2 voturi
A raspuns Sevastian_Vr6 (3,540 puncte) acum 11 ani Fir rosu cu siguranta pe el este plus, fir galben cu siguranta pe el este plus-ul pt memoria casetofonului, fir negru este minus sau "masa", restu ai boxe si le verifici cu casetofonul aprins sa vezi care este fata, care spate, care stanga, care dreapta si care sunt plusurile si minusurile la difuzoare si la casetofon. Difuzorul trebuie sa faca cursa spere exterior nu spre interior. Este de ajuns sa pui un difuzor cu firele inversate si se va anula basul.

Sunt mai multe, toate tine de rabdarea ta, de stricat nu ai ce sa strici, in cel mai rau caz arzi vreo siguranta.

Normal ca daca pui plusul de la baterie pe filere la vreo iesire de difuzor arzi finali si asa mai departe dar este greu sa gresesti daca te iei dupa culorile care ti-am spus mai sus.
0 voturi
A raspuns spartacuscrystyan (140 puncte) acum 7 ani Salut vreu sa inlocues vechiul casetofon cu unul nou MP3 pe un fiat stilo se potriveste la mufe dar nu se aprinde Nu are curent veichiul functionsaza perfect dar cin mufez pe cel nou Nu are curent am incercat cu altul acelasi lucru ne are curent ma poate ajuta cineva?