4Tuning.ro > 4Tuning Help > Car Audio > Cum conectez un radio cd auto ...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Cum conectez un radio cd auto la o sursa de pc?

Salut tuturor, vreau sa-mi iau un radio cd auto si sa il conectez la o sursa de pc de 290W. De  legat alimentarea stiu sa o leg. Mufa care alimenteaza HDD-ul are 4 fire. Folosesc firul negru si firul galben. La firul negru al sursei leg firul negru al casetofonului, iar la firul galben al sursei leg firul galben si firul rosu ale casetofonului. Sa ma contraziceti daca nu e bine. Cum sa fac sa nu piarda setarile memorate, adica posturi de radio si altele? Care dintre JVC, Pioneer si Sony e mai bun? Inca nu am cumparat nici unul, dar vreau sa aiba intrare AUX si USB si sa fie de minim 4X50W. Ce boxe/difuzoare sa folosesc. Eu am doua difuzoare luate de la niste aparate de radio vechi. P.S.: Sursa am reusit sa o pornesc scurtcircuitand firul verde si un fir negru din mufa mare. Nu vreau sa treaca de 300-350 de lei pretul casetofonului.
A intrebat Italianu" (500 puncte) acum 10 ani in categoria Car Audio
Distribuie pe Facebook

Comentarii:

A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani De cand ai tu 12 volti curent la sursa si sa fie si nefolosit?Nu prea ai mari sanse de reusita,sursa deja e limitata(290W) daca ii adaugi consumatori mari(radio plus boxe se ajunge destul de sus) plus o aplicatie mai strong pe pc(ma refer la una care inghite resurse) cel mai propabil o sa ai un restart(sau shut down ca sa se racoreasca).
As spune ca e mai bine sa pui o sursa separata(si ceva mai puternica)care sa se ocupe doar de radio.Din ce stiu eu,in momentul in care inchizi pc(sursa) plusul de 12 volti dispare si ramane doar cel de 5v(de aia raman becurile de mouse etc)aprinse.
Ps.De curiozitate,de ce modificarea asta?
A comentat LEONARDGL (6,080 puncte) acum 10 ani baiatul a spus ca are ...doar o sursa de pc,nu ca ar fi si montata in calculator....si apropos,o sursa de pc are tensiune de 12 vcc,are si de 5vcc si sunt chiar foarte exacte fara plaja mare de toleranta!!!
A comentat LEONARDGL (6,080 puncte) acum 10 ani si mai putin conteaza TENSIUNEA de alimentare care poate fi undeva ...de la10 VOLTI ,pana pe la 13-14 VOLTI, important in cazul lui este CURENTUL debitat de sursa lui si pot sa iti spun ca ii va functiona casetofonul sau cd ce are el dar la un volum de 10-15% in momentul cand va da mai tare etajul final  va cere mai mult curent(amperi) si atunci sursa va intra in protectie. Un sfat pentru baiat...sa isi caute un transformator de 12 volti,dar cat mai mare in sectiune si cu sarma infasurarii secundare cat mai groasa (sarma groasa=amperaj mare) si cu o punte redresoare si un condensator de deparazitare de cateva mii de micro si a rezolvat problema.

4 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns LEONARDGL (6,080 puncte) acum 10 ani

editat de LEONARDGL acum 10 ani

Salut! Da ai configurat bine legarea firelor,de la sursa folosesti firul negru pentru minus si firul galben pentru plus,la casetofon ai negru pentru minus,galben pt.plus si firul rosu pentru pastrarea setarilor casetofonului(atentie aici ca anumite casetofoane au inversata culoarea pentru firul de "+'' continuu cu "+" pt memorie),deci trebuie legat tot la plus.Ideea este ca acel fir rosu de la cass trebuie sa stea in permanenta alimentat ca in momentul deconectarii lui ,casetofonul tau se reseteaza,deci cand intrerupi sursa de pc ,automat se reseteaza si casetul.Modelele de cass pe care le-ai enumerat sunt ''gurmande'',adica trebuie sa ai o sursa de alim.''strong'',sa iti debiteze un curent (Amp) suficient.Este posibil in momentul cand ai sa dai volumul mai mare,cu sursa pe care o ai tu,sa inceapa sa distorsioneze sau chear sa se inchida.Personal am un Sony xplod cdx gt 35 u si ''rupe '' boxele dar alimentat la masina. Din start difuzoarele pe care le ai acum nu sunt bune deoarece radiourile vechi aveau difuzoare pe impedante mult mai mari: 8,16 chear si 50 ohmi(radiouri cu lampi),Tie iti trebuie difuzoare cu impedanta pe 4 ohmi si cu cel putin 10 wati mai mari decat scoate casetofonul.Despre pret,in 350 cred ca iti gasesti ceva frumos si bun.Daca ti-am fost de folos,spor la cumparaturi !!!

Comentarii:

A comentat Italianu" (500 puncte) acum 10 ani Sa traiti
Masina mi-as lua, dar am 16 ani si 3 luni, insa moartea mea sunt sistemele audio auto. Deaia vreau sa-mi fac sistemul asta in casa. Ce casetofon sa folosesc ca sa imi mearga pe sursa pe care o am eu. Mentionez ca sursa nu o folosesc, o am in ghiozdan acum pentru ca vreau sa o iau la practica sa o masor, cati V scoare si cati A scoate. eu ma gandisem la unul ca asta http://www.emag.ro/radio-cd-auto-jvc-4x50w-usb-aux-kd-r441ey/pd/EZH8NBBBM/
E bun de ceva? Merge la ce vreau eu? Stau in apartament si nu imi trebuie volum mare. Maxim 19-20.
0 voturi
A raspuns Italianu" (500 puncte) acum 10 ani Salut tuturor,
Am probat azi sursa mea la un casetofon Blaupunkt de Logan. A mers perfect.
Uitati la ce m-am orientat. Vreau sa-mi spuneti daca sunt bune:
http://www.emag.ro/radio-cd-auto-pioneer-4x50w-usb-aux-rca-deh-1600ubg/pd/D9L3JBBBM/
sau la asta:
http://www.emag.ro/radio-cd-auto-pioneer-4x50w-usb-aux-rca-deh-1500ub/pd/EFGVKBBBM/
Care e mai bun. Nu conteaza aia 30-40 de lei. Ce boxe sa folosesc la unul din astea?
Ce e cel mai important: de unde gasesc mufa pentru astea ca am vazut ca sunt niste mufe ciudate. Imi vine in pachet sau trebuie sa-mi fac eu rost de acea mufa?
0 voturi
A raspuns Italianu" (500 puncte) acum 10 ani Salut tuturor,
Am facut rost de un casetofon pe gratis de la unchiul meu. Nu e cine stie ce, sunt printre primele cu caseta aparute. Caseta merge perfect, dar problema e ca nu prea merge radio mai deloc.Neavand antena, i-am legat un alt fir, de firul care venea la mufa. Necazul e ca pe FM prinde doar Europa Fm, iar pe AM prinde Radio Romania Actualitati. Unde se gasesc antene dinastea sau cum pot improviza una, ca nu o sa il tin pe asta mult. Doar cateva luni, pana imi iau altul. Pun si cateva poze cu el.
Merge sa ii cumpar o caseta adaptoare si sa ascult de pe telefon?

Imagini atasate

Comentarii:

A comentat cabaciprian34 (180 puncte) acum 7 ani intradevar cand este conectata pe carcasa masini este altceva pentru ca am avut si eu ceva asemanator si stiu  cum este sa nu mearga
1)incearca sa pui o bucata de sarba ca 50cm mai grosuta si bago in locul antenei si cauta locul potrivit unde sa prinzi mai bine.
2)vezi pe placa sunt niste piese  patrate de tabla interior se afla ce din carbune care se pot invarti cu surubelnita
0 voturi
A raspuns cabaciprian34 (180 puncte) acum 7 ani la casetofon auto merge o sursa de pc
firul negru sursa cu firul negru casetofon si firul rosu sursa la rosu+galben la casetofon
Si eu am pus casetofon la sursa cu 4 difuzoare de 4ohm de fiecare. numai la mine se incalzeste casetofonul  pentru ca amea este 450w este putin mai maruta.
da este posibil sa mearga fara probleme.