4Tuning.ro > 4Tuning Help > Car Audio > De ce nu se aude nimic in boxe...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

De ce nu se aude nimic in boxe?

Ieri mi-am cumparat si eu un radio cu usb, satul sa ascult numai radio pe vechiul casetofon. Astazi m-am apucat sa il montez, am modificat firele dupa cum imi arata schema din manualul de utilizare, l-am pornit, si surpriza....nu se auzea nimic!

Precizez ca mai inainte de a pune noul casetofon, il conectam tot pe cel vechi, sa vad daca totul e in regula si sa nu fac vreo boacana. M-am uitat putin pe forumuri la altii care au mai avut aceasta problema. Cineva a rezolvat problema astfel: "Era un fir albastru cu o dunga alba ce trebuia legat la cel alb de la masina pentru a lega statia masinii. Nu cea optionala ci aia pe care o are masina din fabrica." Nu prea inteleg cum sta treaba...ce-i drept si la mine ramane un fir albastru care nu stiu unde vine legat (in manual are denumirea de IESIRE ANTENA AUTO). Dar mi se pare ciudat faptul ca vechiul casetofon merge si fara acel fir albastru legat. NEED HELP!
A intrebat spike1507 (470 puncte) acum 12 ani in categoria Car Audio
Distribuie pe Facebook

9 Raspunsuri

+1 vot
A raspuns turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 12 ani

editat de turbojack acum 12 ani

Fir albastru alimenteaza antena electrica.
Se leaga firele de alimentare Negru(maro) la minus si de test ROSU+galben la plus.Daca se porneste , se leaga si difuzoarele.
Daca functioneaza , firul galben se desparte de cel rosu si se alimenteaza la o alimentare de pe "contact" ( cheia pe ON ) .
+1 vot
A raspuns Soundstream (26,750 puncte) acum 12 ani conecteaza firul rosu la cel galben si va merge:) Ai sa observi ca pe cel galben ai ca un fel de splitter cu papucei. Unul este acolo celalalt liber. Baga rosu acolo si iti va merge:)

Comentarii:

A comentat Soundstream (26,750 puncte) acum 12 ani Hai ca am raspuns in acelasi timp cu turbojack am explicat la fel amandoi la el poate se intelege mai bine. Succes:)
0 voturi
A raspuns spike1507 (470 puncte) acum 12 ani Am uitat sa precizez ca radio-ul e pus "pe direct" la baterie. Firele de alimentare sunt la locul lor (cred) deoarece el porneste si merg toate functiile numai ca nu vrea sa se auda nimic in boxe. De precizat insa ca firului ce vine de la baterie i-am facut 2 "moate" (nu imi vine acum in minte cum sa le numesc altfel :D), la unul am legat firul rosu si la unu firul galben si le-am izolat separat (dar practic sunt pe acelasi fir). Dupa schema din manual de aranjament al firelor ce duc la boxe, acum la vechiul casetofon se aude doar o boxa iar pe cel nou se aude doar un scurt parait (la boxa din dreapta) cand introduc mufa cu firele de la boxe, deci nu stiu ce sa cred...
+1 vot
A raspuns turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 12 ani Ceva e legat in scurt.

Comentarii:

A comentat spike1507 (470 puncte) acum 12 ani Poti fi putin mai explicit ? Nu prea am inteles ce ar trebui sa fac. :)
0 voturi
A raspuns spike1507 (470 puncte) acum 12 ani Problema rezolvata. La boxa pe dreapta mi-a legat cineva si firul de + si cel de - pe cel de + care vine din mufa ce vine bagata in casetofon. Nu stiu de ce, dar daca puneam cum ar fi normal si cum scrie in manual, nu se mai auzea nimic...
0 voturi
A raspuns EdyNitu (240 puncte) acum 5 ani Aceeasi problema si la mine. Am o dacia papuc 2005. Casetofon silver crest boxe sony pe faţa si akai pe spate, si subwoofer totul a mers ok. Saptamana trecuta aceeasi problema. Casetofonul pornea dar nu se auzea nmk. Am mers la flanco am luat casetofon nou Pni. Am bagat mufele si nimic. Aceeasi problema. Am luat alte boxe si la fel. Nimic. Am luat mufele de la casetofonul nou si le.am pus pe cel vecji cu boxele vechi. A mers. Azi surpriza. Din nou nu se mai aude nimic. La fel ca la colegul de mai sus firul albastru a ramas in plus. Ce ma sfatuiti sa fac?
0 voturi
A raspuns EdyNitu (240 puncte) acum 5 ani Am uitat sa va spun un lucru. Pe sobwoofer am montat un "buton" ca sa il pot opri cand vreau. Are vre.o legatura?
0 voturi
A raspuns EdyNitu (240 puncte) acum 5 ani Rezolvat. Comutatorul de la subwoofer era problema. Daca porneam subwooferul inainte sa pornesc cass totul era ok. Daca porneam intai cass si apoi subwoofer.ul nu se auzea nmk in boxe.
0 voturi
A raspuns bbudar (140 puncte) acum 4 ani Buna tuturor.

Dragilor am o problemă care mă stresează de ceva timp!

Am un golf 5 plus din 2005 ,la care am schimbat casetofonul vechi cu unul de generație mai noua tot Volkswagen ,cel vechi era simplu cu track și radio atât iar cel nou are MP3 cu card SD și bluetooth. Problema este că uneori după ce opresc mașina casetofonul îmi arată că merge pe display dar nu se mai aude nimic chiar daca dau volum mai tare sau schimb piesa.

Își revine doar după ce opresc și pornesc mașina din nou.

Menționeaz că noul casetofon are doar o mufa la antena radio in spate iar mașina are doua mufe una alba și una crem , eu am montat doar mufa crem și merge și așa .

Va rog să mă ajutați cu sugestii ce pot sa fac?