4Tuning.ro > 4Tuning Help > Car Audio > De ce statie (amplificator) am...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

0 voturi

De ce statie (amplificator) am nevoie?

Buna, ....urmeaza sa imi montez sistemul audio pe masina, dar mai am de cumparat statia. As dori sa stiu ce specificatii ar trebui sa aiba deoarece nu vreau sa fie nici prea slaba si nici sa ard difuzoarele din prima...daca statia este mai mare le ard ?  Am 4 difuzoare de 220W (Mac Audio) si un Subwoofer de 1000W (JBL) ...de ce statie as avea nevoie? (pe langa cele 4 difuzoare noi s-ar putea sa mai las 2 si din cele vechi)
A intrebat Teo-Mazda (4,770 puncte) acum 9 ani in categoria Car Audio

editat de Teo-Mazda acum 9 ani

Distribuie pe Facebook

2 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns Santi_Rafael (10,930 puncte) acum 9 ani Salut,ideea este ca puterea maxima a difuzoarelor e de 220 dar cred ca RMS au 80,90,110,nu stiu,depinde de model,spre aceasta valoare trebuie sa te orientezi.Pentru cele 4 difuzoare iti recomand clar o statie in 4 canale cu o putere pe canal corespunzatoare pentru putea rms a boxei.Subwoofer-ul la fel,este de 1000 w maxim,dar RMS mai mult ca sigur nu trece de 600 W.acestea sunt valorile reale,si spre astea ne orientam.In cazul asta , personal , cred ca ar trebui si o a doua statie doar pentru subwoofer.Dar de aici e ceva de munca.In primul rand  : Cabluri cat mai groase,ia 2 kit-uri bune de undeva,nu din comert,alea sunt foarte subtiri. apoi fa instalatia cu cineva care macar a mai facut asta.De verificat bateria si eventual inlocuita cu una de un amperaj mai mare.Apoi,daca totul e ok,de verificat cu toate pornite si cu totul oprit tensiunea din baterie,sa nu ai ,,scurgeri,, de curent.In cazul in care totul se aude cum trebuie si functioneaza cum trebuie dar palpaie farurile cand dai mai tare sau probleme asemanatoare ori ai cablurile prea subtiri si nu fac fata,ori bateria,ori trebuie sa schimbi cablul de la alternator -> baterie cu unul mai gros.Ne spui si din ce oras esti si poate te indrumam spre cineva care se ocupa cu asta.Multa bafta.Fa totul cu rabdare si cat mai multa calitate.
0 voturi
A raspuns Teo-Mazda (4,770 puncte) acum 9 ani Deci sa inteleg ca la subwoofer de exemplu statia ar trebui sa fie undeva la 600....daca statia este mai mare de 600 pot arde difuzorul ? Cum aflu exact puterea maxima de care am nevoie pentru statie fara sa ard difuzoarele ? ...Difuzoarele sunt MAC-Audio APM Fire 16.2 si subwooferul este JBL GT4 1000W
Ideea e ca vreau sa fac ceva de calitate si doresc sa scot ce este mai bun din ele dar fara sa le fortez pana se aude bruiat.