4Tuning.ro > 4Tuning Help > Car Audio > imi puteti spune care e rolul ...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Imi puteti spune care e rolul unui amplificator auto? si cum se conecteaza?

A intrebat Instinkt24 (200 puncte) acum 11 ani in categoria Car Audio
Distribuie pe Facebook

2 Raspunsuri

+3 voturi
A raspuns stresstm (6,150 puncte) acum 11 ani Amplificatorul audio are rolul de a amplifica semnalul dat de casetofon si de al distribuii subwooferului sau boxelor , se foloseste pentru a putea folosi la capacitate maxima subwooferul sau boxele dar are si rolul de a proteja casetofonul impotriva suprasolicitari respectiv arderea acestuia sau a finalelor. Este usor de montat, acesta are nevoie de un plus si o masa, plusul de la bateria masinii + o siguranta iar masa de obicei se pune pe caroserie (sub bancheta, pe podea,) unde gasesti loc. Majoritatea casetofoanelor aftermarket au 2 iesiri RCA (acele mufe mici rotunde ) care intra in statie si inca un fir care se leaga pe REMOTE-ul casetofonul pentru ca statia sa porneasca doar cand pornesti casetofonul . Daca casetofonul nu are iesire RCA, exista adaptor high-low care se leag pe boxele spate si dupa in statie , dar calitatea sunetului este mult mai slaba. Amplificatorul este usor de montat trebuie fixat bine undeva, si trebuie sa ai grija cand tragi cablurile de masa si plus. Neaparat se foloseste o siguranta pentru amplificator si eventual un condensator in cazul in care bateria sau alternatorul nu face fata tensiunii .

Comentarii:

A comentat Instinkt24 (200 puncte) acum 11 ani mersi mult am inteles dar pot lega boxele si tubul de bass la acelasi amplificator? sau trebuie sami cumpar 2 ? si ce imi recomanzi pt un tub de bass dibesi de 120w  4 ohmi si 2 boxe peying tot 120w si 4ohmi si un player pioneer 4x50w cu aux
A comentat stresstm (6,150 puncte) acum 11 ani Cumparati in functie de buget, daca nu iti permiti ceva tare, combinatia ta e ok. Se poate lega un subwoofer si eventual 2 difuzoare legate in punte la un amplificator cu 2 canale. Uitate pe net si vezi ca o sa gasesti pachete BASS ( amplificator, subwoofer si cabluri) la preturi acceptabile . Bafta :) , daca nu te descurci posteaza si te ajut :)
A comentat Instinkt24 (200 puncte) acum 11 ani ce parere ai despre SAL BX2055 (120lei)  si  Kit Cabluri Peiying ZLA0411 (56ron) as fi dispus sa cheltuiesc cam 300-350 lei u ce mi-ai recomanda? :)
A comentat stresstm (6,150 puncte) acum 11 ani Dami te rog mesaj pe privat caci uit sa verific threadul acesta :)
–11 voturi
A raspuns rover_cabrio (23,880 puncte) acum 11 ani de unde apareti ma fratilor cu intrebarile astea ? ati trait in GROTE ?

Comentarii:

A comentat Robert-323 (62,980 puncte) acum 11 ani tu crezi ca toti s-au nascut asa ,,inteligenti" ca tine?
A comentat stresstm (6,150 puncte) acum 11 ani Probabil ca nu toti si-au permis pana acum o masina, poate un amplificator sau poate au fost preocupati de alte lucruri. Montarea unui amplificator nu este un lucru de cultura generala pe care ar trebuii sa-l stie toata lumea. Sunt sigur ca daca te pun sa montezi o turbina pe un motor fara, sau macar sa ai o oarecare idee , te vei uita ca broasca la sudura si sunt sigur ca nu ai trait in grota. :)
A comentat skl (180 puncte) acum 11 ani inainte sa vi cu intrebari penibile ai putea sa dai un search mic pe gugle si afli tot ce te interesa .
A comentat fotacheandrei (120 puncte) acum 6 ani eu unul inca nu mi-am luat permisul. Am multi prieteni cu muzica facuta pe masini dar nu m-a interesat capitolul asta pana cand nu mi-am luat un player si sunetul s-a schimbat total chit ca am boxele stock asa ca vreau mai mult. Sunt pe drum niste hertz-uri dar inca nu sunt lamurit total cum sa le leg in configuratia pe care o vreau eu. Noroc ca am vazut numele, te am pe facebook. daca te pricepi asa bine astept mesaj ;)