4Tuning.ro > 4Tuning Help > Car Audio > Mufa statie audio ?

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

0 voturi

Mufa statie audio ?

Salut, este vorba de un amplificator Crunch PZ 80, 4 canale si un HU Sony CDX GT40U . De curand am montat cele 4 boxe in fata si in spate.Am tras cablurile ce erau de tras,iar la sfarsit conectand RCA-ul la cele doua mufe din spatele playerului Rear / Sub Audio Out am avut surpriza ca sunetul sa nu fie tocmai placut.Concluzia care am traso e ca playerul nu are o iesire speciala pentru statie,iar din ce am citit am inteles ca am nevoie de un filtru High - Low . Ideea este ca statia are deja High level input si am inteles ca nu mai este cazul sa cumpar acel filtru,insa,acum vine intrebarea cum fac legatura de la player la statie?

Intrebarea 2: Cum se numesc mufele albe de intrare high level input din statie(ca sa caut sa cumpar).

Intrebarea 3 : Trebuie sa iau de la fiecare din cele patru iesiri pentru boxe sa duc la fiecare intrare pentru statie nu?

Intrebarea 4: Exista cumva o mufa ce se baga direct in cea cu cele 4 perechi de fire pentru boxe si intra una intr-o mufa High Level Input in statie si una in cealata?pentru ca sunt doua.

In poza 1 se vad respectivele mufe High Level Input.

Imagini atasate

A intrebat Cipr1an (370 puncte) acum 10 ani in categoria Car Audio
Distribuie pe Facebook

3 Raspunsuri

+1 vot
A raspuns boffTy (25,380 puncte) acum 10 ani Salut!

Cd-Player-ul tau ARE iesire pentru subwoofer. Este vorba de cele doua mufe RCA care se gasesc in spate (una alba si una rosie). Depinde de puterea difuzoarelor pe care le ai, de aici vine si calitatea sunetului.
Poza este facuta de tine? La cum se vade pozitia potentiometrelor este foarte aiurea reglat amplificatorul (ma refer la "chestiile" acelea cu cap de surub). Deci, in prima faza perechile de potentiometre trebuie sa fie in aceeasi pozitie, daca difuzoarele sunt la fel, altfel se regleaza in functie de puterea lor.

Din spatele monitorului iti pot sugera cateva valori pentru reglare. Atentie! Sunt APROXIMATIVE!

Input level: 2V
Bass boost: 0 (reglezi ulterior daca doresti mai mult)
HP adjust: minim
LP adjust: minim
X-Over: full (anuleaza HP si LP) in acesta configuratie amplificatorul este setat sa-ti redea toata gama de frecvente, adica bass, medii si inalte. Daca setezi pe LP si din LP adjust ii zici peste ce frecvente sa redea. La fel si la HP.
Incearca ceea ce ti-am zis + setat Cd-Player-ul cu bass la 0 si medii la 0 si apoi revino cu un comentariu.

Bafta!
+1 vot
A raspuns Cipr1an (370 puncte) acum 10 ani Am incercat si eu ceea ce mi-ai sugerat si tu, dar cred ca boxele sunt nu sunt amplificate corect  se aud foarte urat nu intelegi nimic, se aude mai mult bass-u . Am tras un fir din spate de la HU care sunt destinate pentru intrare de la boxe standard si l-am dus in spate la Hight Level Input si se auzea destul de bine. Trebuie sa trag cate un fir din spate de la HU la amplificator pentru fiecare boxa sau merge cu un fir care il multiplic in spate la HU pentru fiecare boxa la fel si la statie ?

Comentarii:

A comentat boffTy (25,380 puncte) acum 10 ani Ajunge un singur fir pentru High Level Input. Se poate sa fie defect amplificatorul pe partea de intrare RCA.
0 voturi
A raspuns hmg15 (140 puncte) acum 9 ani Eu am casetofon Pioneer cu o iesire RCA pentru subwoofer, am incercat sa amplific un difuzor din portiera si se auzea doar bass, am tot schimbat pe HP, LP, FULL si degeaba.