4Tuning.ro > 4Tuning Help > Car Audio > Problema semnal Radio?

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

0 voturi

Problema semnal Radio?

Salutari!

Am un Radio CD - RNS MFD2 montat pe un Golf V 2004 (nu are antena montata dasupra plafonului, cred ca este montata pe luneta spate, acele liniute)

Foarte probabil este o banala coincidenta, dupa ce am scos masina din service (diverse schimburi, discuri/placute frane, dar umblat putin si in zona motorului, sub capota) nu mai am semnal radio aproape deloc. Inainte prindeam foarte multe posturi fara nicio o problema chiar si in afara localitatilor, semnalul era foarte puternic, sunetul era f. clar. Functia de scanare functiona si ea perfect. Din momentul in care am luat-o, ceva s-a-ntamplat, nu mai prind decat unele posturi cu semnal f puternic, gen EuropaFM, daca sunt in mers se pierde semnalul chiar si pentru aceste posturi, se aud doar "pureci". Functia de scanare nu mai functioneaza nici ea cum trebuie, imi gaseste doar Europa FM si cam atat (nu se mai vede cum trece prin banda de frecvente cum scana inainte). Am mers inapoi sa se incerce o diagnosticare, din pacate nu am reusit sa aflam care ar fi problema. Eu am presupus ca s-a intrerupt dintr-o greseala unul din cablurile coaxiale ce pleaca din spatele radioului, dar pare-se ca acele fire nu trec prin zonele unde s-au efectuat lucrarile, deci ar cam fi exclusa aceasta varianta (un prieten imi spusese ca ar exista ceva module ale antenei chiar si in bara din fata masinii, dar nu sunt convins de acest lucru). M-am mai gandit la o "masa" care s-a desfacut tot din neatentie, dar nu imi pot da seama care este traseul firelor, sa stiu unde sa ma pot uita. Poate fi si radioul care este destul de vechi, sa-i fi cedat ceva modul de amplificare, dar nici aici nu stiu daca are un astfel de modul intern. Are cineva vreo idee care ar fi problema, daca a mai fost intalnita? Ma poate ajuta cineva din TM care se pricepe? M-am gandit sa probez un alt Radio si daca acela are semnal ok, inseamna ca problema este la radioul meu - deci una interna, iar daca nu am semnal nici pe un alt radio - problema este pe traseul cablului antenei. Am atasat si poza cu spatele radioului si cele 2 antene conectate (nici nu inteleg de ce sunt 2 fire). Orice informatii sunt bine-venite, daca s-a mai discutat problema imi cer scuze, rog un link la subiect si se poate inchide. Va multumesc.

 

PS: Ce am uitat sa precizez, tot in ultima perioada se aude si un tiuit deranjant ce vine dinspre zona Radio-ului (nu tot timpul), din ce am citit pe forumuri tot o problema de "masa" ar fi, nu se aude in boxe, ci ar parea cumva un fel de condensator "pe moarte", chiar daca opresc motorul inca se aude o perioada (ca si cum ar mai dura pana la descarcarea completa a condensatorului). Am zis sa precizez si asta, poate ajuta in rezolvarea misterului cu posturile radio.

Imagini atasate

A intrebat johngfs9 (150 puncte) acum 6 ani in categoria Car Audio

editat de johngfs9 acum 6 ani

Distribuie pe Facebook

0 Raspunsuri