4Tuning.ro > 4Tuning Help > Consiliere Achizitie > Achizitie masina,dar ce model?

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Achizitie masina,dar ce model?

Doresc sa imi cumpar o masina dar am ramas la 3 modele si nu stiu care ar fi cea mai buna la intretinere,consum,fiabilitate etc.Cele 3 modele sunt:

-Opel Astra Caravan modelu dupa anul 2000

-Vw Golf 4 Caravan modelu dupa anul 2000

-Renault Laguna 2 modelu dupa anul 2001


Masina o sa fie break fara doar sau poate si de preferat cred ca motorul de 1.6 16v benzina e valabila pentru toate cele 3 modele de masini de mai sus.Astept niste raspunsuri sa ma lamureasca cineva cu dilema asta:(Multumesc anticipat!

Imagini atasate

A intrebat ap3cik (23,590 puncte) acum 12 ani in categoria Consiliere Achizitie
Distribuie pe Facebook

11 Raspunsuri

+3 voturi
A raspuns stefanutz93 (1,400 puncte) acum 12 ani Salut. eu as zice golf 4 cu motor 1.9 motorina . Consum mic este un motor foarte bun numit si " motorul fara moarte "
+2 voturi
A raspuns AR92KTA (50,130 puncte) acum 12 ani Parerea mea, Golf 4 fara doar si poate (vorba ta) !
–1 vot
A raspuns ap3cik (23,590 puncte) acum 12 ani eu am inteles ca ziceti golf 4 dar nu am inteles de ce golfu si nu celelalte 2?si AM SPUS MAI SUS CA NU MA INTERESEAZA MOTOR PE MOTORINA,in primu rand la golf 4 la banii de care dispun nu gasesti decat la peste 230.000km iar pt un diesel este f mult asta in cazu in care nu s-au facut schimburile la timp si etc si nu am chef sa mai bag sute de euro in injectoare de exemplu;).....
+1 vot
A raspuns 54541251 (36,540 puncte) acum 12 ani Da e bun golf 4 dar ai dreptate nu vei gasi la fel de ieftin ca celelalte si iti dai si tu seama de ce...
Eu as alege opel-ul,este o masina reusita chiar daca unii zic ca nu e chiar atat de fiabila dar daca te uiti la preturile de la piese chiar sunt mici.Si nu o sa iti pice mare lucru daca ai noroc decat consumabile daca ai ghinion poate sa se mai intample un alternator care se poate duce doar puntea sau el cu totul...ca si motor nu am auzit nimic negativ despre motorul acesta,dar totusi sa te astepti la un consum de 9 de ex in Bucuresti la un mers normal.Ai mare grija cu break-urile aduse de afara ca poate sa fi tras mii de km rulote dupa ele dar tu alegand un motor pe benzina nu prea cred.Renault Laguna este alta clasa fata de celelalte este mai mare mai spatioasa dar motorul e cam mic pentru ea si in plus mi se pare si urata,preturile la piese mai mari.
+1 vot
A raspuns ap3cik (23,590 puncte) acum 12 ani 54541251 detin si eu un opel astra tot caravan dar din 93 benzinar 1.6 8v 75cp este al tatalui meu dar nu am avut niciodata probleme cu el....nu imi trebuie cine stie ce putere crede-ma ca sunt destul de multumit si 75cp de acum nu imi trebuie o masina de alergat doar ca o sa fac multi km cu ea gen 750km cu pauza de tigara daca ma intelegi:)).....eu as alege laguna e mult mai luxoasa decat celelalte dar mie frica,am inteles ca are o problema cu pornirea la cartela aia se duce repede si te costa mii de euro sa ii faci pornirea dupa dar asa mi se pare o masina ieftina,frumoasa si destul de luxoasa la banii astia!Este mare intradevar dar nu ma sperie asta chiar imi place e buna la un gratarel cu prietenii,la o noapte in doi etc.:P si nu vreau diesel am condus si sincer degeaba consuma mai putin ca benzina dar cand aud cum face motoru mi se zbarleste pielea am sa raman la benzina....toate masinile de mai sus sunt pana in 2400e niciuna nu e inmatriculata Ro dar dupa achizitie usor usor va fi!....ms de raspuns stima

Comentarii:

A comentat 54541251 (36,540 puncte) acum 12 ani Dar te-ai gandit bine ca vrei break? sa nu iti para rau dupa la 2500 mai gasesti mai multe masini si bune dar mai mici...gandestete daca acel portbagaj il folosesti de multe ori sau ocazional ca daca ocazional eu zic ca nu se merita.
A comentat ap3cik (23,590 puncte) acum 12 ani crede-ma ca va avea si portbagaj;)
–1 vot
A raspuns paulNRO (3,700 puncte) acum 12 ani GOLF 4 1,9 TDI
–1 vot
A raspuns bysconty EXPERT (109,230 puncte) acum 12 ani parerea mea ar fi sa excluzi laguna din calcul,are consumul mare,intretinere cam scumpa si nu e un motor chiar asa fiabil insa exceleaza pe langa celelalte doua la capitolul confort si tinuta de drum,astra e o masina la care cred ca greu ti s-a stricat ceva,la fel si la golf doar ca sunt piesele ceva mai scumpe insa are o tinuta de drum mai buna si parca si un plus de confort,iti spun astea deoarece am mers cu toate 3 si ca sofer si ca pasager,acu ramane decizia ta care iti place mai mult,si in legatura cu kilometrii stai linistit ca majoritatea sunt aduse din afara de bisnitari si sunt dati km inapoi :),e greu sa mai gasesti prin targ o masina cu km reali.

Comentarii:

A comentat ap3cik (23,590 puncte) acum 12 ani si crezi ca nu o sa o pun pe tester?deci pana la urma nu inteleg ce masina imi recomanzi din toate?o sa pun gpl pe laguna deci nu ar fi o problema si taxa cat ar fi sa o inmatriculez pe ro?stie cineva????
A comentat ap3cik (23,590 puncte) acum 12 ani ce consum mare are ma omule?5,7l/100km inafara e mult?9l in oras...nui deloc mult am un opel astra caravan si consuma mai mult inafara;)
0 voturi
A raspuns TheSketchulator (19,850 puncte) acum 12 ani Astra g Caravan 1.7 16v 2003

E tanc!

Cel mai bun raspuns:

+2 voturi
A raspuns neXus (540 puncte) acum 12 ani Nu știu exact la ce ții tu mai mult la o mașină, dar eu sunt de partea Lagunei din următoarele motive:

- e mai mare (comparabilă cu Mondeo, Passat, Vectra)
- nu am auzit ca motorul de 1.6 să aibă gărgăuni; K4M 710 este reușit din toate punctele de vedere
- 5 stele la Euro NCAP - nimeni nu se gândește la posibilitatea unui accident până când li se întâmplă.
- Laguna are cele mai multe gizmo-uri tehnologice și (părere subiectivă) are cel mai plăcut interior.

Ținuta de drum poate nu e la fel de sportivă ca al unui Golf, dar din moment ce te-ai hotărât asupra unui break, ai cam aruncat stilul de condus pe geam oricum.

Comentarii:

A comentat ap3cik (23,590 puncte) acum 12 ani si eu tin sa raman la laguna 2,ai lux,pret mic,consum acceptabil,spatiu mare!ms...
A comentat TheSketchulator (19,850 puncte) acum 12 ani laguna2 e lux daca faci tranzitia de la mersul pe jos.

Alte raspunsuri: (2)

0 voturi
A raspuns teen.ager (1,210 puncte) acum 12 ani Motorul de 2.2 dCi (150 cai) de pe Laguna 2 iti pot zice din suflet ca trage de rupe. Ai sa ramai placut uimit de ce cuplu are.
+1 vot
A raspuns ap3cik (23,590 puncte) acum 12 ani te cred ca trage la 150cp si diesel dar tu ma crezi ca nu vreau sa platesc 9mil impozitu pe an si asigurarea inca vreo 250ron pe jumatate de an?nu ma crezi:))

Intrebari asemanatoare