4Tuning.ro > 4Tuning Help > Consiliere Achizitie > Ajutor pt. alegerea unui proje...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

–1 vot

Ajutor pt. alegerea unui project car?

Salutare, am o mica mare problema cand vine vorba de luarea unei decizii, doresc sa achizitionez o masina ieftina pe care sa o modific in timp ca sa fie pe gustul meu. Ceva mai mare decat un polo si sa fie in 2 portiere. Nu imi permit un 1.9tdi din cauza taxelor si sincer, benzina ma atrage mai mult. Doresc ceva care sa nu consume foarte mult pt ca eu am talentul de a dubla consumul oricum (momentan detin un vw polo open air 6n2, 1.4 16v si cu 9.8l de benzina am scos 76km in oras, in PN care e un oras destul de liber, nu am depasit 70km/h). Ma gandam la un golf 3 1.8, bmw 318i, sau chiar o o honda sau subaru dar la astea nu stiu cum sta treaba cu piesele.

Momentan nu imi permit sa investesc mult intr-o masina dar vreau totusi sa simt ca e a mea, la inceput investind doar pe partea de mecanica pt o experienta mai buna cand vine vorba de condus.

Nu conduc cu viteza, rar daca depasesc 120, dar uneori schimb in 4-5 mi, imi place sa simt masina deci probabil o sa schimb mai des piese la ea si nu vreau sa ma rupa la buzunar, o iau sa o conduc nu sa stau cu ea pe dreapta.

Vreau ceva inainte de 2000, nu ma intereseaza geamuri electrice si restul optiunilor care mi-au albit parul cat am condus Polo, nu ma supar daca are ABS sau ESP sau poate trapa dar nimic mai mult.

Are cineva idei sau masini care le-a detinut si is poate da cu parerea?

Multumesc si sper ca nu v-am plictisit prea mult :D
A intrebat Mike220v (630 puncte) acum 9 ani in categoria Consiliere Achizitie

editat de Mike220v acum 9 ani

Distribuie pe Facebook

2 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns Outlander21 (160 puncte) acum 9 ani Parerea mea ar fi sa-ti iei un Golf 3 piese gasesti peste tot foarte ieftine  si golful merge si modificat foarte bine daca ai imaginatia bogata il faci sa arate bestial. Si cand e vorba de consum faza e daca nu vrei consum foarte mare de benzina eu zic sal treci pe gaz parerea mea.Aaaaa si era sa uit.. De subaru sa nu te atingi is masini foarte bune dar in cea ce priveste piesele iti cam goleste buzunarul si nu vorbesc prostii ca am un prieten care are subaru si cam baga mana tare in buzunar cand vine vorba de schimbat piese si intretinere. Acuma tu alegi ..

Comentarii:

A comentat Mike220v (630 puncte) acum 9 ani Am detinut un golf 3 1.4 si scoteam consum foarte ok dar am inteles ca 1.6-1.8 consuma multisor si o masina pe gaz.. ns ce sa zic despre asta...
A comentat Outlander21 (160 puncte) acum 9 ani Ai dreptate consumul e un pic cam mare deasta tiam zis si varianta cu  trecerea pe gaz . Faza cu gazu sta in felu urmator o instalatie facuta calumea ca la carte nui ia la masina din putere  Eu am condus o masina pe gaz si credema ca se comporta bine in trafic dar faza e ca instalatiile bune is un pic cam scumpe si implica mai multe modificari .Acuma totul depinde de tine
A comentat Mike220v (630 puncte) acum 9 ani Stiu, se comporta bine, am un coleg taximetrist care conduce gaz si am mers si eu cu un 1.8 vectra pe gaz si merge blana, dar ca si pasionat auto mi se pare blasfemie + o instalatie buna presupun ca, costa ceva si ns daca cand trag lina se merita... asa platesc inmatricularea a un dizel.
A comentat Red_kid (330 puncte) acum 8 ani Instalatia pe gaz nu mai e o problema, iar daca zici ca stilul tau de condus e mai sportiv ca sa-i zic asa, nu faci nicio economie cu motorina, dimpotriva o sa pui turbina / injectoarele mult mai repede in cap ceea ce costa...
A comentat Red_kid (330 puncte) acum 8 ani si eu iti recomand un golf 3 sau chiar 4 daca tot te bagi in el...ceva benzina 1.8, consumul nu e cu mult mai mare decat 1.6. Japonezele sunt foarte scumpe la piese.
0 voturi
A raspuns N.e.K (1,990 puncte) acum 9 ani Honda Civic EJ9, o sa te indragostesti de ea :D ( consum bun, performante bune, super stabilitate, fiabile etc)

Comentarii:

A comentat Mike220v (630 puncte) acum 9 ani Cam la concluzia asta am ajuns si eu, singurul dezavantaj este tractiunea fata care parca nu e atat de interesanta. Dar in curand o sa am din nou bani de o alta masina asa ca voi vedea si ce voi gasi  bun in perioada aceia. Ma tenteaza si un e36 318, am vazut ca sunt destul de ieftine la piese dar vreau ceva in stare buna si care sa il inmatricule pe ro etc. Nu, nu sunt fan bmw, nu sunt cocalar, nu circul fara RCA etc, dar vreau un project car iar BMW este langa EJ9 din cauza pieselor ieftine si a potentialului masini. "tuningul" va for doar pe partea mecanica pt multa vreme.