4Tuning.ro > 4Tuning Help > Consiliere Achizitie > Asigurare pe numele meu sau al...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+2 voturi

Asigurare pe numele meu sau al tatalui ?

Am cumparat un cielo la care nu am facut inca actele ce vreau eu sa va intreb este:

Daca masina se trece pe numele meu eu acum doar ce trebuie sa iau permisul la jumatatea acestei luni voi avea o asigurare mai mare ca pret pe an fata de tatal meu care are 46 de ani dar nu are permis de conducere ?

__________________________________________

Plecand de la ideea ca doar eu voi avea permis iar tata este bugetar eu elev deci se cam anuleaza astea 2 bonusuri ... Care ar avea de platit o asigurare mai mare ? Eu 18 ani elev cu permis sau tata bugetar 46 de ani fara permis si inca un copil minor in intretinere (avandu-se in vedere ca e casatorit mama nefiind bugetara)...

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Multumesc  !
A intrebat andre3ey (4,330 puncte) acum 11 ani in categoria Consiliere Achizitie
Distribuie pe Facebook

9 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns BV98ERI (54,990 puncte) acum 11 ani Asigurarea se plateste pe numele proprietarului din certificatul de inmatriculare.

Comentarii:

A comentat andre3ey (4,330 puncte) acum 11 ani Asta stiu, dar pentru care ar fi mai mare pentru mine sau pentru el ... In functie de asta se va trece propietarul masinii ... eu sau el
–2 voturi
A raspuns Livius_27 (17,670 puncte) acum 11 ani De unde ai tu impresia ca stiu cei de la asigurari daca ai sau nu permis? Eu nu imi aduc aminte sa iti faca vreo copie dupa permis...Si crezi ca sunt ei Dumnezeu pe pamant sa stie ca maicata nu lucreaza si ca are minor in intretinere??
Varsta conteaza!
Taicamiu plateste la un motor de 1.2 - 130RON pe an...Eu platesc la un motor de 1.7 300 RON pe 6 luni...
–1 vot
A raspuns Clark Kent (10,940 puncte) acum 11 ani Din cate stiu eu asigurarea e mai ieftina daca ai permisul de mult timp, nu ai accidente etc...
Deci in cazul tau cam tot una e pe cine faci asigurarea.
Daca gresesc va rog corectati-ma, sunt doar un tanar calator prin lume :P

Cel mai bun raspuns:

+2 voturi
A raspuns BuffaloBig (480 puncte) acum 11 ani Salut!Cel mai bine e sa inmatriculezi masina pe numele tatalui tau,deoarece asigurarea va fi mai mica.de ceva timp sa dat o lege in care se tine cont de varsta soferului,de cati ani ai permisul,de incidente....etc.nici sa nu te gandesti sa i-ti faci o asigurare pe numele tau pt. ca o sa sara lejer de 300 de lei.bafta!

Alte raspunsuri: (5)

–1 vot
A raspuns bysconty EXPERT (109,230 puncte) acum 11 ani acu cateva zile am fost cu un prieten in aceiasi situatia ca a ta  la cateva companii de  asigurari ordinare (nu gen tiriac sau etc)  si trebuia sa plateasca 580 ron / 6 luni pentru un motor de 1000 cmc. si 620 pentru 1500cmc in timp ce pe numele tatalui sau costa 130/155 ron,daca o faci la un broker costul scade cam cu 400 ron in ambele cazuri (ma refer la tine) si iti face la carpatica sau altceva low cost,si diferenta intre tine si tatalu tau va fi de oridnul zecilor de ron nu va mai fi asa mare,oricum asigurarea e pentru cel care il busesti nu pentru tine,important e doar sa fie .
+2 voturi
A raspuns LiquidTW EXPERT (161,390 puncte) acum 11 ani Daca vrei RCA PE ``taicatu``` inmatriculeaza masina pe numele lui, daca nu......... fa RCA pe tine.

Si eu am vrut mai demult la fel si m-am lasat pe ``gubasa``.
. Dai in plus 100 si cv de lei, dar macar sti de o treaba.

Salut
!
+2 voturi
A raspuns Bulanu (470 puncte) acum 11 ani Salut.. iti recomand sa o faci pe numele tau, pentru a nu avea probleme cu "proprietarul" masinii in cazul unui accident, dai ceva mai mult dar asta e, vrei masina, iti asumi niste chestii... Masina costa bani, intretinere, schimburi consumabile, asigurari, carburant... Eu platesc la MATIZ, 160 ron/6 luni,pe numele mamei... deci nu o sa platesti o avere... ia-ti masina pe numele tau, fa rca pe numele tau, si fa-te direct respunzator pentru bunul tau... Eu acum as vrea sa o trec pe a mea pe numele meu, sa imi schimb numarul de inmatriculare, dar trebuie sa ma prezint cu mama la sectie, iar ea nu are timp de de asa ceva, si sincer, ma simt ca la scoala cand ma ducea mama de mana...

Salut si numai bine.
0 voturi
A raspuns kowally (2,350 puncte) acum 11 ani asumati raspunderea si ia tot asupra ta e vorba  de cca 100 dif dar peste 1- 2 ani iti va prinde bine  tine minte asta
+2 voturi
A raspuns AlucarD RS (180 puncte) acum 11 ani Pacat ca raspund asa tarziu, dar totusi postez pentru restul persoanelor care vor cauta acelasi lucru !!!

         Daca nu ai probleme cu familia te intelegi cu ei si in plus fata de asta sa  mearga cu tine (sau sa faca o procura) in cazul unor accidente sau iesire din tara . CEL MAI BINE E SA PUI MASINA PE NUMELE UNUIA DIN PARINTI !!
         
         Daca doresti sa fi trecut in acte si sa iti asumi anumite cheltuieli si nu vrei sa ajungi sa te rogi de parinti sa mearga cu tine la notariat/asigurator si asa mai departe si la vanzarea autoturismului. ABEA ATUNCI POTI SA O TRECI PE NUMELE TAU !!

 De ce sa pui masina pe numele parintilor :
                         -  Asigurarea va fi mult mai ieftina (ca reper luam un Logan 1.5 pentru 6 luni = 223 Ron)
                         - In urmatoarele luni/an asigurarea  scade in cazul in care nu apar daune
                         - Daca parintele este pensionar sau bugetar.. se acorda reduceri de oridinul zecilor de ron ( sa zic un maxim de 60-90Ron)

  De ce sa pui masina pe numele tau :
                              - nu o sa ai batai de cap si poti pleca oriunde fara sa faci procuri
                             - o sa te simti mai tare ca ai masina pe numele tau
                               - in cazul accidentelor nu  trebuie sa mai mearga nimeni cu tine pentru a rezolva problema

 ca sa luam exemplul de mai sus, in cazul in care tu vei asigura Loganul 1.5 de mai sus, vei plati o asigurare de 534 RON PT 6 LUNI !!!
 crezi ca nu se merita sa o lasi pe numele parintilor pentru 250 RON ??

ASIGURAREA SE CALCULEAZA IN FUNCTIE DE:
     - VARSTA ( factor major... intre 18-28ani 28-35 si 35-.... sunt niste bareme care se invart la acele varste)
     - pers fizica/firma/ taxi/bugetar/pensionar
     - Vechime carnet ( nu este atat de important pe cat ar trebui)
     - Persoana este Femeie/ Barbat
     - Culoarea masinii ( la anumiti asiguratori)
cam atat am avut de spus... si sper sa va fie de folos, Voua care citi acest lucru