4Tuning.ro > 4Tuning Help > Consiliere Achizitie > Ce masina sa aleg ?

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+2 voturi

Ce masina sa aleg ?

Va salut cu respect . As dori , daca se poate , un sfat in achizitionarea unei masini . Momentan eu detin un butoias din 90 , 1,6 TD, neingrijit estetic , dar foarte ingrijit tehnic . As dori sa achizitionez o a doua masina ,nu pentru fite sau chestii asemanatoare ci pentru a avea ceva mai nou si ceva de "duminica" sa-i spun asa , ceva cu care sa te poti prezenta la orice eveniment. As cumpara un BMW 320 , 318 , ceva pana in anul 2004 . E singurul model care imi place . Dezorientarea mea consta in a alege diesel sau benzina ? Asta in conditiile in care masina va avea o utilizare normala , fara forje si alte minuni , drumuri destul de putine , eventual masina de mers in  concediu, fara o utilizare zilnica . Va multumesc anticipat si astept parerile sumneavoastra,  argumentate daca se poate .

PS: mai imi place si seria 5 tot asa de prin 2000-2002 si la fel , diesel sau benzina ?
A intrebat popixus (200 puncte) acum 11 ani in categoria Consiliere Achizitie

editat de popixus acum 11 ani

Distribuie pe Facebook

6 Raspunsuri

+7 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
Daca vrei sa cumperi o masina de duminica,care va face mult sub 10mii km an,atunci categoric benzina.
Nu iti convine sa schimbi consumabilele la diesel o data pe an doar ca sta pe loc,cele pentru benzina sunt mai ieftine.
Alte avantaje la benzina:Nu se infunda nimic cat sta masina oprita,nu ai probleme cu mersul subturat,turbina,injectoare pompe si altele specifice diesel.
Deci benzina categoric.
Daca te referi la 318 E46,atunci atentie la cardan(tremurat,zgomot la schimbat viteze,vibratii motor),vibratii la plecarea de pe loc si erorile de airbag.

Comentarii:

A comentat popixus (200 puncte) acum 11 ani Multumesc frumos pentru promtitudine si pentru sfat. Il consider foarte util. Da , ma refeream la 318 e 46 (cred ca asta e de prin 2000-2002, sa vad ce gasesc ). Da , masina va face km putini pentru ca am " butoiul cu pulbere" pentru drumurile  la serviciu . La 320 benzina stiti cumva la ce ar trebui sa fiu atent ?  Multumesc inca o data .
A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
Off:La ce model de masina ii zici butoi?
On:Sa urce normal in ture pana sus,sa nu scoata nici un fel de fum pe evacuare si nici miros de benzina/antigel(in caz ca ai cum sa o pornesti la rece),daca are carte service e ideal.
La rece sa nu bata motorul,sa stea relantiul fix.Atent si la consum.
In afara de cele de mai sus,verifica urme de accident(marginea de la capota,spatele si stalpii de la usi(am intalnit masina cu stalpii aceia indoiti si resudati,cum i-a facut sa se inchida usa nu ma intreba).
Verifica si articulatiile,sa nu bata la gropi piatra cubica,intoarce volanul la maxim de cateva ori la relanti(vezi daca incepe pompa se servo sa iasa la pensie).Atentie si la troncanit la viteze mici pe fata sau spate si cam astea ar fi in mare.
Bafta la achizitie.
A comentat popixus (200 puncte) acum 11 ani La actuala mea masina , cea de toate zilele , audi 80 :) multumesc inca o data
+2 voturi
A raspuns BrownBear (41,320 puncte) acum 11 ani Salut!
Si eu recomand cu caldura o masina pe benzina, mai ales daca nu faci prea multi km. cu ea.
Depinde de ce buget ai... daca ai si spus ca ti-ar placea un E46 de pana in 2004, atunci un 318i de prin 2002-2003 facelift ar fi o alegere excelenta. Insa tu decizi.
O zi buna!

Comentarii:

A comentat popixus (200 puncte) acum 11 ani Multumesc frumos pentru sfat .
A comentat BrownBear (41,320 puncte) acum 11 ani Cu placere. Merita sa te bucuri de o masina foarte frumoasa, comfortabila si rezistenta. O zi buna!
+2 voturi
A raspuns kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani CATEGORIC BENZINA !!!

Comentarii:

A comentat popixus (200 puncte) acum 11 ani Multumesc frumos
+1 vot
A raspuns ms99ass (5,440 puncte) acum 11 ani In primul rand, nu ai specificat suma de bani pe care ai fi dispus sa o platesti pe o masina.
In al doilea rand, din ceea ce ai spus ca iti doresti, si anume, o masina de weekend/concedii, nu de zi cu zi, este indicat sa alegi o masina pe benzina, diesel-ul este cel mai indicat atunci cand se circula pe distante medii-lungi, cel putin 10k de km pe an.

Cineva mai sus a spus ca in cazul unei masini pe benzina, atunci cand sta nemiscata o perioada de timp, nu se infunda nimic, iar la diesel se infunda. Eu vin cu o intrebare: ce se infunda la diesel? Nu de alta, dar dealerii de masini care au zeci sau poate sute de masini in parc, ce fac cu masinile diesel care nu se misca cateva saptamani/luni si li se infunda ,,ceva'' la ele? Chiar sunt curios sa aflu!

Daca ai zis ca singurul model care iti place cu adevarat este Bmw seria 3 E46, atunci nu mai sta pe ganduri, cumpara unul, ca si aspect este o masina frumoasa, cu un design placut atat in exterior, cat si in interior.
Singura nelamurire ar fi in cazul motorizarii; eu iti recomand cel putin un 320i. Nu este un motor cu un consum mic de carburant (11-12+ % urban, 7-8% la drum lung), insa puterea este mai mult decat suficienta - 150 cai putere la o capacitate cilindrica de 1990 cmc in cazul modelului nonfacelift 1998-2001 - 170 cai putere la o cap. cil. de 2170 cmc respectiv, in cazul modelului facelift 2001-2004.
Motorul este foarte fiabil, nu sunt multi proprietari care sa se planga de probleme, cu exceptia defectelor tipice pt E46 (cardanul, unitatea de clima, butoanele geamurilor etc.).

Daca gasesti si iti permiti, cumpara un 320i Coupe! Este unul dintre cele mai frumoase bmw-uri, dupa parerea mea.

Comentarii:

A comentat popixus (200 puncte) acum 11 ani Multumesc foarte frumos . Suma de bani maxim 4000 de euro , doar atat imi permit acum . si mie imi place mult coupe dar mi-am cam luat gandul pentru ca sare de bugetul meu .
A comentat ms99ass (5,440 puncte) acum 11 ani In 4000 euro gasesti suficiente 320i-uri berline ingrijite, cu dotari bune. Rabdare trebuie sa ai, masini bune se gasesc!
A comentat popixus (200 puncte) acum 11 ani am inteles Maestre , multumesc
+2 voturi
A raspuns LiquidTW EXPERT (161,390 puncte) acum 11 ani Km putini..... max 10.000 km pe an ? Ia-ti benzinar.
.

Drumuri lungi.... peste 15.000 km pe an ? Ia-ti diesel.
.

Salut
!

Comentarii:

A comentat popixus (200 puncte) acum 11 ani Multumesc frumos!
0 voturi
A raspuns antonio.carsa (58,300 puncte) acum 11 ani Diferenta de consum intre 318i si 320d este de 2 litri la oras ca la drum lung consuma la fel deci ia-ti benzinar ca e mult mai fiabil. Va rog cei care nu detin un bmw sa nu vina cu alte povesti. Momentan am un 316i e46. Am avut si motorul de 2.0 diesel dar nu m-a incantat Consumul nu e mic. E normal. Consum mic are Dacia Logan cu motor de 1.5 diesel si motorul lui de 1.6 diesel de pe B3

Comentarii:

A comentat ms99ass (5,440 puncte) acum 11 ani Da, ai spus ceva foarte adevarat, cine nu a avut 320d de 136 cp vreodata, crede ca are consum de 1.9 tdi sau chiar sdi! Sa fim seriosi, nici un model de E46 nu e renumit gratie consumului foarte mic! 320d facelift si 318d au un consum ceva mai redus, insa tot e mai mare decat la orice 1.9 din grupul VAG. Cine vrea consum mic, nu are de ce sa se orienteze spre Bmw. Iar daca privim lucrurile altfel, cine isi doreste o masina cu abilitati sportive decente, stabila, cu aspect atat sportiv cat si elegant, se poate orienta foarte bine spre un E46 sau E39. De modelele mai noi nici nu mai are rost sa zic!
A comentat popixus (200 puncte) acum 11 ani Multumesc mult