4Tuning.ro > 4Tuning Help > Consiliere Achizitie > Ce pot sa fac daca am cumparat...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Ce pot sa fac daca am cumparat o masina care a fost furata?

In urma cu 2 luni am cumparat o masina adusa din Ungaria si inmatriculata in Romania. Am inmatriculat o si pe numele meu, iar dupa o luna am fost contactat de politistii de la Furturi Auto care mi au adus la cunostinta ca masina a fost declarat ca fiind furata din Ungaria (masina fiind declarata furata la 3 zile de cand am cumparat o) . Ce pot face in situatia asta? E posibil ca masina sa mi fie luata? si in cazul in care mi va fi luata cum mi as putea recupera banii??
 

A intrebat gaby-26 (130 puncte) acum 12 ani in categoria Consiliere Achizitie
Distribuie pe Facebook

7 Raspunsuri

+1 vot
A raspuns Ionutz_mnu (20,600 puncte) acum 12 ani salut. daca politia iti va lua masina vei putea sa iti recuperezi bani pe masina doar in instanta. tre sa te judeci cu ala care de la care ai cumparat masina.
nus avocat dar cred ca asa se va intampla.
+3 voturi
A raspuns Miserupix (55,060 puncte) acum 12 ani Conform vechiului cod civil, atata timp cat esti cumparator de buna credinta, vanzatorul este obligat sa-ti restituie banii pe masina. Noul cod civil nu a fost discutat in totalitate in Parlament, dar nu cred ca aduce vreo modificare in ce te intereseaza pe tine.
Problema este ca pentru a recupera banii de la vanzator trebuie sa mergi in instanta, apoi cu titlul executoriu sa te duci la un executor judecatoresc. In situatia in care asta nu mai are banii, nu are servic si nu are bunuri pe numele lui (ceea ce e foarte probabil), ramai pagubit si pierzi si banii pe cheltuieli in instanta si pt executor.
0 voturi
A raspuns royall24xxx (250 puncte) acum 12 ani legat de ce spune gaby, ma duc in targ sa cumpar o masina, cum verific daca a fost furata? sau o cumpar si pe urma dau ca surdu in clopote?
0 voturi
A raspuns lauricaa (140 puncte) acum 12 ani Salut ,

Aceeasi problema am patit-o si eu. Doar ca la mine au cam trecut vreo 5-6 luni si niciun verdict. Ce ai mai rezolvat ?
0 voturi
A raspuns Caldarus (140 puncte) acum 11 ani Salut am patit aceasi chestie cu o masina tot din ungaria de un an astept un raspuns de la ei mentionez ca eu am inmatriculat masina am platit taxa shi toate cele mi-au lasat masina in custodie momentan . As vrea sa aflu tu cum ai rezolvat problema
0 voturi
A raspuns Expertu59 (140 puncte) acum 10 ani Salut prieteni. Ce a-ti mai rezolvat cu masina? Asa mi s-a intamplat si mie,momentant sunt pe jar. Am cumparat o afurisita de masina din Ungaria,acum 3 ani si jumatate,am platit taxa,iar acum mi-au luat-o. Astept sa mi se raspunda la cererea de custodie. V-a mai ramas masina? V-au dat banii..ce se intampla ? Nu as vrea nici sa imi dea masina in custodie pe toata viata,ptr ca poate vreau sa o vand si sa imi iau alta..
0 voturi
A raspuns em1n3masslikethat (140 puncte) acum 7 ani Salut. Aceiasi problema am si eu, am cumparat o masina inmatriculata pe SPANIA, cu acte valabile, placute de inmatriculare. Pe data de 20.02.2017 am si inmatriculat-o. Toate bune si frumoase, am primit dovada de talon 15 zile, insa nu mi-a ajuns talonul, ulterior am fost contactat de la Inspectoratul Judetean sa ma prezint. M-am prezentat si mi s-a spus ca masina figureaza ca fiind data in urmarire din 2015. Am dat cateva declaratii. Mi-au cerut sa ma prezint cu placutele de inmatriculare si toate actele masini +cheia. M-am prezentat, mi le-au oprit acolo, masina este la mine acasa, momentan.. nu stiu ce sa fac in situatia asta..

Comentarii:

A comentat grigoreadrian16 (100 puncte) acum 6 ani Salut ... spunemi si mie daca ai rezolvat ceva ... sunt si eu in aceeasi situatie . Ti.a fost luata masina ? Ce sanse sunt ?