4Tuning.ro > 4Tuning Help > Consiliere Achizitie > Certificat de radiere?

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Certificat de radiere?

Buna tuturor,

 

Fostul proprietar imi cere un certificat de radiere in original de la primarie, ori eu ma folosesc de masina ( o voi trece si la politie pe numele meu, cu numerele mele in cateva zile, la fisc este pe numele meu ), trebuie predat asa ceva lui ?
A intrebat DjVip3r (11,920 puncte) acum 11 ani in categoria Consiliere Achizitie
Distribuie pe Facebook

4 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
Tu cand treci masina la fisc pe numele tau,trebuie sa stie si omul ca nu mai plateste impozit.Nu ii dai lui originalul,o copie e destul.
Au fost destule cazuri cu masini vandute si au ramas la impozit pe numele vechiului proprietar,care s-a trezit cu masina la impozit multa vreme.
Deci da,are si omul nevoie de un act in care sa fie sigur ca a scapat de impozite pentru masina.
0 voturi
A raspuns Nesi (22,750 puncte) acum 11 ani el iti cere certificat de radiere din circulatie, adica, ca o treci pe numele tau in talon, spune-i ca certificatul ala il poti da dupa ce ai trecut-o pe numele tau. EL la randul lui ca sa nu mai plateasca impozit pe ea sau sa nu ii mai vina amenzi, trebuie sa mearga cu, contractu de vanzare cumparare la primarie si sa declare pe propria raspundere ca masina nu mai este al lui, si sa o scoata de la impozit. Scuze daca am facut greseli de exprimare
0 voturi
A raspuns DjVip3r (11,920 puncte) acum 11 ani Pai eu i-am trimis o decizie de impunere si chitanta ca am platit impozitul pe masina ramas pentru anul acesta..

Cel mai bun raspuns:

+3 voturi
A raspuns kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani din momentul vanzarii(data semnare contract de vanzare cumparare)  chiar daca ii vine amenzi, el va face dovada ca acel vehicol nu mai este in proprietatea lui si impreuna cu acea fisa de radiere(scoasa de la financiar-radierea masinii de la impozit) o trimite la acel sediu de unde a venit amenda si cei de acolo fac un alt proces verbal pe numele celui din contract de vanzare-cumparare.

ceea ce iti cere proprietarul masinii, sa ii spui ca nu se mai scoate de mult timp, cam de cand am intrat in UE, ca asa e legea acum.
radierea de la inmatriculari se face doar in cazurispeciale(de ex: vanzare in alta tara-cei de acolo vor acea fisa stampilata de inmatriculari-nu in toate tarile se cere sau cand o masina devine epava ii poti cere celor de la inmatriculari si etc...)

pe tine daca te prinde politia pe strada si citeste in spatele talonului(acolo: instrainat catre.... la data de.....) si acea data depaseste 30 zile iti opreste certificatul si placutele pana inscrii masina. cel mai corect ar fi ca sa o transcrii pe numele tau in acele 30 de zile de la data semnarii contractului.

ps: daca ai facut asigurare in vederea inmatricularii pe numele tau sa stii ca acea asigurare ste valabila 30 zile de la data emiterii, apoi intra in vigoare in momentul cand treci masina pe numele tau, ea are valabilitate in continuare pana la data nscrisa pe ea.

proprietarului poti sa ii dai o copie dupa fisa de inmatriculare semnata si stampilata de financiarul tau(deasemenea acea fisa este stampilata de financiarului lui-adica este radiata de la impozitul lui) practic el cu acea fisa de inmtariculare si fisa de radiere+contract de v-c face dovada ca masina nu mai este proprietatea lui.
repet, tu poti sa ii dai o copie dupa fisa de inmatriculare stampilata in format complet-stampile si de la financiarul tau.atat!
bafta! sper ca ti-am fost de ajutor.