4Tuning.ro > 4Tuning Help > Consiliere Achizitie > Cine ma poate ajuta?

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Cine ma poate ajuta?

Domnilor,

Intre un Audi A4, motor diesel 1900 cm, fabricat in anul 2000 (2650 euro, neinmatriculat), un Hyundai Elantra, motor diesel, 1900, fabricat 2003 (2700 euro - inmatriculat) si o Skoda diesel - 1900 cm. /anul 1998 (neinmatriculat,  2750 euro, negociabil) ce ma sfatuiti sa aleg? Recunoscator sunt daca imi dati si cateva argumente (sunt aproape profan in domeniu).  Ca aspect impresioneaza japoneza. Fiabilitatea, utilitatea ergonomica, costurile de intretinere, cum or fi, pentru fiecare?

Multumesc frumos!
A intrebat florentin54 (1,880 puncte) acum 10 ani in categoria Consiliere Achizitie
Distribuie pe Facebook

15 Raspunsuri

+1 vot
A raspuns Driver09 (49,100 puncte) acum 10 ani Nustiu ce sa zic de modele hyundai mai vechi,din cate stiu pe Elantra din 2003 nu exista 1.9diesel.
Skoda banuiesc ca e octavia,este euro 2.E o masina ieftina de intretinut.
Audi a4 din 2000 posibil sa fie euro 3(depinde de codul motor).e putin mai incapatoare ca octavia dar suspensia(ma refer la brate) e muuult mai scumpa decat la skoda(ca idee un kit de brate,capete de bara pe fata la audi pleaca de pe la 1000 de lei,pe cand la skoda schimbi cu 3-400 lei).
Bafta!
0 voturi
A raspuns florentin54 (1,880 puncte) acum 10 ani Da, este Hyundai elantra 2003 1, 9 crdi. (dupa prezentarea de pe "tocma.ro")
Deci, ar ramane sa vad intre Skoda si Audi. Sincer sa fiu as fi inclinat spre Audi datorita galvanizarii tablei (m-a mancat un Opel!!!). Dar Skoda (da, e Octavia; ar fi si alt tip mai bun?) este robusta, cred. Ce motoare pe motorina ar fi de preferat, la Audi/Skoda?
Multumesc tare mult!
+1 vot
A raspuns mihainstef (21,110 puncte) acum 10 ani 1.9tdi daca a fost cat de cat ingrijit e foarte bun si foarte comun, deci intretinerea e destul de ieftina.
2.5 tdi ar trebui ocolit pentru ca au fost cu probleme in perioada respectiva.

Acuma depinde si cum arata si cum merg, dar dintre cele enumerate de tine as merge pe AUDI.
0 voturi
A raspuns florentin54 (1,880 puncte) acum 10 ani Motor de 2500, sub nicio forma! Acum am un motor 1Z - e bun/respect intretinerea corecta.
Dar ma voi baza pe parerea celora care stiu! Retin sugestia.
Acelasi multumesc frumos!

Cel mai bun raspuns:

+3 voturi
A raspuns Robert-323 (62,980 puncte) acum 10 ani in primul rand, japoneza aia e coreeana si nu iti recomand, in anul acela motoarele alea nu erau prea fiabile fata de cele actuale care au avansat foarte mult, eu zic ca in primul rand conteaza starea in care e fiecare masina, asa pe net in anunt arata bine toate dar dupa un test nu se stie ce iese la iveala, eu in locul tau as lua skoda, tine mai mult cu casa, piese mai ieftine, motorul ala e ff fiabil, audi e mai scump peste tot dar ai si ceva comfort in plus, dar parerea mea ca nu merita diferenta

Alte raspunsuri: (10)

0 voturi
A raspuns florentin54 (1,880 puncte) acum 10 ani Da, domnule Robert, aveti dreptate cu "japoneza"/mi-am dat seama de gafa cand am recitit; scuze! Si, cred ca renunt categoric la ea/ m-ati convins.
Raman deschis spre celelalte doua/ voi urmari piata si voi proceda in functie de ceea ce aflu si de oportunitate. Incep sa cred ca Audi e scump (sunt bugetar!!!), ma incred in dumneavoastra, cei care cunoasteti.
Multumesc!

Comentarii:

A comentat Robert-323 (62,980 puncte) acum 10 ani nu-i nimic, mai bine sa asculti de la cei care au sau au avut asa ceva, pentru ceva mai low cost in care sa ai incredere ramai la skoda, cauta la 2-3 zile vezi ce apare nou la vanzare ca trebuie sa gasesti masina potrivita, mai devreme sau mai tarziu, nu te grabi s-o iei pe prima care o vezi daca nu esti sigur de ea
+1 vot
A raspuns turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 10 ani decat grija alegerii , mi-as face griji pentru timbrul de mediu.Varianta BG nu mai este o optiune.
0 voturi
A raspuns florentin54 (1,880 puncte) acum 10 ani Cam asa voi proceda. Multumesc pentru persuasiune si rabdare!
Respect!
0 voturi
A raspuns florentin54 (1,880 puncte) acum 10 ani Voi tine seama si de taxa; alea de "Bulgaria" nu-mi intra in obiectiv, categoric! Chiar daca o sa urmaresc, poate, si vreuna "purtata" cativa ani (1-2) la noi. Ce, ai nostri nu sunt oameni, nu au cuvant si sinceritate deloc?  Eu cred ca da!
+2 voturi
A raspuns fabian_tiberiu (9,820 puncte) acum 10 ani Scuze ca ma bag si eu,am inteles de la voi si nu numai ca A4 si in general Audi este scump la piese(nu pica ele toata ziua dar cand pica..PICA ).

 La varianta cu Passatul nu te-ai gandit ?sau nu-ti este pe plac?Dupa parerea mea este o masina buna si de familie,iar tabla e foarte buna(am vazut ca ai pus si aceasta problema).Orice ai alege,iti respect alegerea...fiecare cumpara ce-i place si ce-si permite.(Daca as avea bani eu mi-as lua un A6 cu motor de max. 2000 din cauza dieferentei mari de impozit,dar cum nu am ma multumesc cu ce am ).
 
   Multa atentie si bafta in alegerea masinii .

Comentarii:

A comentat Driver09 (49,100 puncte) acum 10 ani Passat b5 cu a4b5 chiar si facelift e pe aceeasi platforma.Aceleasi motoare, suspensie exact la fel,dotari iarasi tot alea.
Mai pe romaneste miezul e acelasi dar difera coaja.
0 voturi
A raspuns florentin54 (1,880 puncte) acum 10 ani Exact asta vroiam sa amintesc: mai sunt si vW.urile Passat sau Golfurile. Dar tot de tabla mi-e frica. Golful care-l am ( are17 ani),  da semne de rugina pe la aripi/haion si la vopsea se duce lacul.
 Pasatul este, oricum, o perspectiva daca renunt la Audi.
Sigur ca este si problema banilor, ca la tot romanul. Noroc de banci ori CAR.uri. De aceea nu imi pot permite un risc  mare. Imprumutand stiti ca masina costa, de fapt, dublu (rate+dobanzi+comisioane).
Intrebandu-va sper sa aleg cel mai bine intre ce imi permit.
Sanatate!

Comentarii:

A comentat fabian_tiberiu (9,820 puncte) acum 10 ani Eu am un Passat din 2000,deci nu e chiar tinerel,si crede-ma la partea "caroserie" nu am de ce sa ma plang.Si nici la motor,eu unul sunt foarte multumit de masinuta mea,tinand cont ca am si fortat-o cu tot felul de incarcaturi si greutati.Nu are rugina deloc si nici nu sta in garaj,iarna-vara ea tot pe-afara :))) .Acum nu stiu sa spun care sunt diferentele perturilor la piese.Pot spune ca am facut schimbul de ulei motor(castrol turbo edge),ulei cutie viteze(nu era necesar dar am vrut sa fiu sigur)toate filtrele(ulei,motor,polen sau ceva asemanator si acesta l-am luat de carbon deci a fost mai scump),termostatul schimbat si am platit 550 lei.La schimbarea termostatului a mai fost nevoie de completare antigel...si era sa uit,mi-au schimat si un bec la far ;).
+1 vot
A raspuns bobi91 (14,410 puncte) acum 10 ani la skoda cand o cumperi trebuie sa fi atent la praguri , se cam infunda cand pui cricul , ieftina de intretinul dar nici audi nu e foarte costisitor chiar daca are suspensia fata mai complicata decat pe skoda, eu stiu ca la audi a4 b5 este cea mai buna caroserie pana in prezent (ma refer la tabla ) am o cunostinta care are modelul asta de audi (300000 km reali) si pot sa spun ca nu am vazut gram de rugina (fara garaj) si pragurile sunt in stare perfecta plus ca la audi ai mai multe dotari decat pe skoda  tinuta de drum e mai buna  si piesele cedeaza greu , si daca sti sa cauti piese pt ea nu este cu mult mai scump decat skoda
0 voturi
A raspuns florentin54 (1,880 puncte) acum 10 ani Multumesc pentru informatii, domnul meu! Voi tine seama de toate aspectele. Nu ma grabesc, Golful imi functioneaza inca f. bine, dar trebuie sa ma gandesc la o alta daca e ceva bun si accesibil mie. Oricum, am renuntat la ideea cu Hyundaiul. Si, nici nu-mi permit o suma mare; de acee parcimonia va fi un cenzor autoritar in alegerea mea.
Primiti gratitudinea mea!
+1 vot
A raspuns bobi91 (14,410 puncte) acum 10 ani ar trebui sa iei in calcul si inscrierea masini (timbru de mediu) pt ca astia care ne conduc tarisoara asta frumoasa au marit taxa foarte mult pt masinile diesel de parca noi am avea bani de aruncart pt fiecare lege tampita care o dau ei (om fi milionari si noi nu stim......)
0 voturi
A raspuns florentin54 (1,880 puncte) acum 10 ani Si, uite-asa, am ajuns fara sa vrem, tot la autocrati, paguba si blestemul natiei noastre!
Da, ma gandesc si la taxa de mediu (cam 600 euro), si la cea de drumuri cu borte, de pod, de pompieri, morga, nasteri, etc, etc
Noroc de faptul ca prostia e gratuita, altfel... / O platim indirect, dar din greu!
S-aveti o zi buna!