4Tuning.ro > 4Tuning Help > Consiliere Achizitie > Cum pacalim timbrul verde????

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

–1 vot

Cum pacalim timbrul verde????

Doresc sa-mi schimb masina,si teama imi este ca o sa imi cumpar una inmatriculata pana in 2007,cu anul fabricatiei maxim 2002.Cum fac sa scap de timbrul verde,ca sa nu mai zic ca nu stiu cine o sa-mi mai cumpere mie mirificul Clio,an fabricatie 2004,inscris 2005,tinand cont ca timbrul verde este 1700 euro..eu cu cat sa o dau??300 euro negociabil??Parca imi place de Ponta la inceput,dar ma intorc la Vadim.Glorie!!
A intrebat george.geo (790 puncte) acum 11 ani in categoria Consiliere Achizitie
Distribuie pe Facebook

Comentarii:

A comentat gasescu (100 puncte) acum 11 ani Cu regret pt noi romanii !!!!   La bulgari s-a putut la noi nu de ce pt ca suntem ........ De aia ....Acuma plangem PLATESTE TMBRU PLATESTE RCA DACA AI SUB 30 DE ANI sa vedem daca  iti mai permiti cu toate ca   familia te ajuta. Acuma taci si ....... ca suntem shmecheri ...o  ....Asa ne trebuie pe la spate de la toti daca nu facem ce trebuie cand trebuie.

14 Raspunsuri

+5 voturi
A raspuns turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 11 ani Cu inmatriculare pe BG.
0 voturi
A raspuns george.geo (790 puncte) acum 11 ani ms,am uitat sa specific "fara Bulgaria".Greseala mea
+4 voturi
A raspuns turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 11 ani Alta varianta e bicicleta, care se pare ca inca nu este taxata.

Comentarii:

A comentat Jok3rStyl3 (510 puncte) acum 11 ani corect spus "inca nu este taxata" :))
0 voturi
A raspuns george.geo (790 puncte) acum 11 ani Asteptam un raspuns serios,apreciez raspunsul tau cu spirit de gluma
+3 voturi
A raspuns turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 11 ani Din pacate legea cu acest timbru de mediu este astfel redactata , incat nu mai permite atacare pe baze legale.
Legea cu taxa de mediu era atacabila in instanta pe considerentul discriminatoriu fata de masinile deja inmatriculate in RO.
Asa i-au bagat pe toti in aceeasi oala.
O mizerie .
0 voturi
A raspuns george.geo (790 puncte) acum 11 ani Citeam pe aici ,din cate imi amintesc :"cumperi masina,te duci cu proprietarul la primarie,iti scrie pe spate cu creionul instrainat catre "x" ,iti face copie la talon,apoi stergi la rubrica instrainat si mergi mai departe.Este posibil?.Multumesc
+2 voturi
A raspuns turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 11 ani Daca ai facut asta , ai un termen de 30 de zile pentru inmatriculare pe noul proprietar.
+2 voturi
A raspuns stefanST (19,540 puncte) acum 11 ani Salut!
Din punct de vedere legal nu mai poti sa dai in judecata taxa/timbrul deoarece nu mai ai pe ce baza sa faci asta.
Inmatricularile pe BG cine stie cat timp o sa mai mearga, poate mai viseaza vreun ministru o taxa si dimineata pac apare in monitorul oficial.
Sa te intelegi cu propietarul sa lasi masina la el si tu sa platesti taxele ar fi singura posibilitate.
–2 voturi
A raspuns bobo2013 (15,590 puncte) acum 11 ani cea mai simpla variante sa pacalesti timbrul de mediu ti-o explic eu...:) iti cumperi masina cum ai zis tu 2002-2003 dar inmatriculata in tara dupa 2007 si mergi inainte sa dai banii [e masina la FINANTE cu copie dupa carte, certificat si buletinul tau si scoti adeverinta si daca nu e luata taxa de poluare inapoi e ok inscrii masina ca si pana acum fara alta taxa de poluare sau timbru de mediu.... cati bani vrei pe clio???
+3 voturi
A raspuns AlexFS (4,600 puncte) acum 11 ani Salut!

Singura metoda eficienta prin care poti "pacalii" timbru verde...este sa nu te lovesti de el...adica:

Cumperi masina de la proprietarul de drept ...faci C - VC(contr. vanz-cump)

Scoate omul masina de la fiscal....iti da fiscalul!
Bagi masina la tine la fiscal...
Scrii pe talon ...Instrainat catre...(numele tau)
Faci o procura cu drept deplin pe masina si numele tau(ca sa poti face ITP, asigurare..revanzare ...casare....etc)

Si mergi cu numerele lui....
Restul... e CANCAN!
0 voturi
A raspuns italianjob07 (40,360 puncte) acum 11 ani iei o masina inmatriculata dupa 2007  care nu are taxa recuperata  , iar cu cielo o sa fie problema !!! vezi cum il dai la o cunostinta si faci procura !!! ti cartea si daca vin amenzi o radiezi !!!
0 voturi
A raspuns george.geo (790 puncte) acum 11 ani salut  bobo2013 ,ma gandeam la 2600 negociabil.este Clio symbol berlina,aer conditionat,2 geamuri electrice,1 airbag,radio cd(aftermarket),proiectoare,are distributie schimbata acum 500 km +pompa de apa,i-am schimbat electromotorul ca facea figuri.itp imi expira la sf lunii februarie dar il fac eu,tata proprietar in acte .
+1 vot
A raspuns george.geo (790 puncte) acum 11 ani Multumesc mult baieti,stefanST,alex fs,italian job si restul,chiar ma ajutati
0 voturi
A raspuns axel01 (140 puncte) acum 10 ani Este foarte simplu solutia am primito de la un agent de politie de la punctul de informatii al serviciului permise si inmatriculari cand am mers cu tata unui coleg sa ne iteresam care este situatia si ce acte sunt necesare pentru a  transcrie o Dacie Nova din 2000inmatriculata ro inainte de 2007 .Domnul a fost foarte amabil si ni-a spus ca in loc de  contract de vanzare cumparare sa facem act de donatie la notar dearece autoturismele donate cu titlu gratuit sunt scutite de plata timbrului de mediu .
 Actul de donatie costat 75 lei in total din care redactarea 15 lei la un birou capiat acte si autentificarea la notar a fost 60 ron si am reusiut sa transcriscriem masina fara plata timbru-lui de mediu.

Comentarii:

A comentat robert04 (100 puncte) acum 10 ani Art. 8
 
Timbrul nu se plăteşte atunci când autovehiculele sunt:
 
a)încadrate în categoria vehiculelor istorice, definite conform prevederilor art. 3 pct. 50 din Ordonanţa Guvernului nr. 27/2011 privind transporturile rutiere;
 
b)acordate instituţiilor de învăţământ, sănătate şi cultură, ministerelor, altor organe ale administraţiei publice, structurilor patronale şi sindicale reprezentative la nivel naţional, asociaţiilor şi fundaţiilor de utilitate publică, de către guverne străine, organisme internaţionale şi organizaţii nonprofit şi de caritate, prin donaţii sau finanţate direct din împrumuturi nerambursabile, precum şi din programe de cooperare ştiinţifică şi tehnică;
 
c)confiscate sau intrate, potrivit legii, în proprietatea privată a statului şi acordate cu titlu gratuit în conformitate cu prevederile legale în vigoare;
 
d)destinate competiţiilor sportive, definite conform prevederilor legale în vigoare;
 
e)dobândite prin moştenire, în cazul în care aceasta a intervenit în intervalul de 2 ani de la data deschiderii succesiunii;
 
f)dobândite prin partaj.


Detalii: http://legeaz.net/text-integral/oug-9-2013-timbrul-de-mediu


Nu vad unde ai putea sa te incadrezi prin chestia cu donatul.